Fairy Tale Quiz vir Kids Birthday Sprokiesvraestel

Die stories uit die sprokie-wêreld inspireer kinders sowel as hul ouers, want in hierdie stories is die goeie meestal die oorhand, wat ongelukkig nie altyd die geval is in die werklike lewe nie. In sprokies kan die kyker soveel dapperheid, vriendskap, moraliteit, spanning en liefde sien dat dit sy asem kan wegneem. Toets jou kennis met ons sprokiesvasvra!

Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag of kleuterskool

Die temas in sprokies gaan buite die grense van die verbeelding en kom af en toe, maar ook in ons daaglikse lewe voor, so die suksesverhaal van sprokie steeds vandag en mense wat daarvan hou om jouself in die sprokie wêreld sit, entoesiastiese.

Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag, kleuterskool en laerskool
Sprokiesvasvra vir kinders - kinders se verjaarsdagpartytjie en kleuterskool

Sprokies gebruik word in vandag se tyd en weer as 'n sjabloon vir flieks, reeks of boeke, waar hulle gewoonlik vertel in 'n heeltemal nuwe manier, maar die oorspronklike weergawes van sprokies het klassieke werke van ons geskiedenis geword en bied die moontlikheid van baie vrae oor voorsien.

Om hierdie rede, hier is 'n sprokie-vasvra met 25-vrae om die sprokie-wêreld te vind, waarby sy sprookje kennis aan die suurtoets kan plaasvind. Wat gebeur met Pinocchio se neus wanneer hy lê? Met wie val Snow White na haar ontsnapping?


Hier is 'n plaasvasvra vir kinders


Hierdie en meer vrae oor bekende stories uit die sprokieswêreld bied die materiaal vir hierdie gevarieerde vasvra, wat gebruik kan word om jou eie sprookje kennis op die proef te stel. Hierdie sprokie-vasvra kan byvoorbeeld 'n vermaaklike tydverdryf wees vir 'n verjaarsdagfees vir kinders, waartydens die gaste die sprokies kan raai en praat.

Sprokiesvasvra vir kinders - 25 vrae

Gratis sprokiesvasvra as 'n pdf-dokument vir drukwerk

1) Hoe word Snow White teruggebring deur haar prins?

A) Met 'n soen
B) Met 'n magiese fluit
C) Met 'n gedig
D) Met 'n wekker

Antwoord: Die prins wek Sneeuwit met 'n soen.

Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool
Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool

2) Watter sprokie karakter wil graag 'n bal besoek?

A) Rooikappie
B) Sinderella
C) Sneeuwit
D) Rapunzel

Antwoord: Cinderella wil na 'n bal gaan, wat jy kan doen met die hulp van 'n goeie fee.

3) Wie wil Rooikappie in die bos besoek?

A) Die bure
B) Jou ouma
C) jou seun
D) Die slegte wolf

Antwoord: Rooikappie gaan na die bos om haar ouma te besoek.

4) Wat doen die meeste dwerge in sprokies?

A) As boer
B) As bakker
C) As 'n smid
D) As 'n mynwerker

Antwoord: In sprokies werk die meeste dwerge in 'n bergmyn.

5) Wat gebeur met Pinocchio se neus wanneer hy lê?

A) Sy word kleiner
B) Dit word groter
C) Dit word smaller
D) Dit sal rond wees

Antwoord: Wanneer Pinocchio lê, word sy neus groter.

6) Wanneer raak Snow White verdwaal na haar ontsnapping?

A) Met die drie klein varke
B) Met die sewe dwergies
C) Met 'n ou heks
D) Met 'n goeie fee

Antwoord: Sneeuwit vind in die bos toevlug by die sewe dwergies.

Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool
Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool

7) Watter dier ontmoet Little Red Riding Hood?
A) 'n Leeu
B) 'n Wolf
C) 'n ijsbeer
D) 'n tier

Antwoord: Klein Rooikappie ontmoet 'n slegte wolf wat haar wil eet.

8) In watter soort huis woon die heks in die sprokie Hansel en Gretel?
A) In 'n onderwaterhuis
B) In 'n peperkoekhuis
C) In 'n glashuis
D) In ​​'n houthuis

Antwoord: Die heks in Hansel en Gretel woon in 'n peperkoekhuis.

9) In 'n sprokie verwoes 'n wolf twee huise. Watter diere woon in hierdie huise?
A) skape
B) varke
C) Eekhoring
D) Badgers

Antwoord: Die wolf vernietig die huise van twee varke deur die huise weg te blaas. Die huis van die derde vark, die wolf kan nie verwoes nie, want dit is van klippe gebou.

10) Wat noem jy die karakters wat die goeie in 'n sprokie veg?
A) held / heldin
B) man / vrou
C) Reus / Heks
D) Dwerg / Wolf

Antwoord: Die held of die heldin belig die goeie in die meeste sprokies.

11) Watter sprokie karakter is nie 'n vrou nie?
A) Rapunzel
B) Sneeuwit
C) Rumpelstiltskin
D) Rooikappie

Antwoord: Die sprokie-karakter Rumpelstiltskin is nie 'n vrou nie, maar 'n man.

Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool
Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool

12) Watter haarkleur het Rapunzel?
A) rooi
B) swart
C) blond / goud
D) bruin

Antwoord: Rapunzels haarkleur is blond / goud.

13) Watter sprokie karakter verander van 'n houtpop na 'n mens?
A) Die bose koningin
B) Rumpelstiltskin
C) Pinocchio
D) Gretel

Antwoord: Pinocchio is aanvanklik 'n houtpop en word dan 'n mens.

14) Watter skepsel het soveel dapper ridders in sprokies vermoor?
A) Draak
B) Die maan
C) Meermin
D) 'n boom

Antwoord: In sprokies veg ridders dikwels teen 'n groot draak en baie ridders word in hierdie stryd verslaan.

15) Waarvoor is Rapunzel bekend?
A) Vir haar lang sinne
B) Vir haar lang vingernaels
C) Vir haar lang wimpers
D) Vir haar lang hare

Antwoord: Rapunzel is bekend vir haar lang hare.

16) Waar speel baie sprokies?
A) In 'n koninkryk
B) In 'n kelder
C) In 'n kerker
D) In ​​die wolke

Antwoord: Baie sprokies vind in 'n koninkryk plaas.

17) Wie moet Snow White doodmaak in die bos?
A) 'n ridder
B) 'n Jagter
C) 'n Verraaier
D) 'n dwerg

Antwoord: 'n Jagter kry die bevel van die bose koningin om Sneeuwit in die bos dood te maak.

18) Watter sprokie karakter voldoen dikwels aan wense?
A) Die fee-ouma
B) Die wolf
C) Die magiese spieël
D) Die skape

Antwoord: 'n Goeie fee is verantwoordelik vir die vervulling van wense.
Sprokiesvasvra vir kinders se verjaarsdag en kleuterskool

19) Watter vrugte is sneeuwit vergiftig?
A) Met 'n peer
B) Met 'n kersie
C) Met 'n lemoen

D) Met 'n appel

Antwoord: Sneeuwit word vergiftig deur die bose koningin met 'n appel.

20) Wat is Hansel en Gretel?
A) Beste vriende
B) broer en suster
C) Twee feetjies
D) Twee koninkryke

Antwoord: Hansel en Gretel is broers en susters.

21) Watter sprokie karakter is bekend vir haar rooi kapjas?
A) Die bose koningin
B) Sneeuwit
C) Rooikappie
D) Rumpelstiltskin

Antwoord: Rooikappie dra 'n rooi kapjas.

22) Die held of die heldin ry in baie sprokies op 'n dier. Watter dier word dikwels as 'n berg in sprokies gebruik?
A) Die vark
B) Die wolf
C) Die perd
D) Die koei

Antwoord: Die perd dien dikwels helde en heldinne in sprokies as 'n berg.

23) Watter vroulike sprokieskarakters is meestal kwaad?
A) prinsesse
B) Bauer se dogters
C) Hekse
D) feeë

Antwoord: Hekse is in die meeste gevalle boos in sprokies.

24) Wat noem jy die sprokiekarakter wie se liggaam halfvis en halfmens is?
A) Rumpelstiltskin
B) Magic Mirror
C) Meermin
D) Draak

Antwoord: Die meermin se liggaam is tweeledig, want die onderste helfte van die liggaam is visagtig, terwyl die boonste helfte van die meermin se liggaam menslik is.

25) Wat is die einde van die meeste sprokies?
A) 'n Vraestel
B) Die gelukkige einde
C) 'n Teken
D) 'n heining

Antwoord: Die meeste stories in die sprokie wêreld eindig met 'n gelukkige einde.


Ons is bly om verdere vrae by ons sprokiesvasvra vir kinders te voeg. asseblief kontaktieren Ons.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk met * uitgelig.