Quiz agriculu per i zitelli

Cercate sempre un'idea per a prossima festa d'anniversariu di i zitelli? Chì ne dici di un quiz amichevule per i zitelli nantu à u sughjettu di l'agricultori? Stu quiz agriculu hè ideale per i zitelli di kindergarten è i zitelli di i primi anni di scola primaria. Sicondu l'età di i zitelli, e dumande individuali ponu naturalmente esse lasciate fora.

Quiz agriculu stampabile per i zitelli

Dopu u nostru famosu quiz di fiaba vi prupunemu avà dinò stu quiz agriculu. L'animali è a splutazione ispiranu ragazzi è ragazze à paru à una ghjovana età, per chì ci sianu opportunità uguali per ste dumande.

            Quiz agriculu in furmatu pdf da scaricà

Divertiti cù u nostru quiz agriculu

Piante da colouring pages & coloring pages
Piante da colouring pages & coloring pages

1) Cumu chjamate apicultore?

  • A) Binker
  • B) apicultori
  • C) Emker
  • D) ancura

Risposta: L'apicultori sò ancu chjamati apicultori.

2) Chì animali sò stati ammansati da e mani umane in tempi preistorichi?

  • A) leopardo
  • B) orsu
  • C) tigru
  • D) lupu

Risposta: U lupu hè statu ammansatu da i nostri antenati.

3) Chì animale hè un musicante di a cità di Brema?

  • A) gallu
  • B) topu
  • C) porcu
  • D) pecuri

Risposta: U ghjallu appartene à i musicanti di a cità di Brema.

4) Cumu si chjama u pruduzzione campagnola di un agricultore?

  • A) racolta
  • B) calma
  • C) Bè
  • D) agricultura

Risposta: U rendiment di u campu di un agricultore hè chjamatu racolta.

5) Chì arnesi paisani eranu spessu aduprati in e rivolte paisane?

  • A) ferru di cavallu
  • B) forca
  • C) pala
  • D) annaffiata

Risposta: L'agricultori spessu usavanu e so forche in una rivolta.

6) Chì ùn hè micca un pruduttu vegetale?

  • A) zuccheru
  • B) granu
  • C) oliu
  • D) sale

Risposta: U sale hè estrattu in mine.

 

7) Chì chjamate porci figlioli?

  • A) Porchi criaturi
  • B) purchetti
  • C) agnelli
  • D) vitelli

Risposta: I discendenti di i porchi sò chjamati purchetti.

8) Chì ci hè necessariu per l'allevu di e vacche?

  • A) Animali di ripruduzzione
  • B) addivà toru
  • C) stalloni
  • D) Allevamenti

Risposta: I tori di ripruduzzione sò aduprati per l'allevu di e vacche.

9) Chì animale hè un fastidiu per l'agricultori in i campi agriculi?

  • A) lombricu
  • B) nudibranchju
  • C) cockchafer
  • D) Merlu

Risposta: U nudibranchju manghja i culturi di l'agricultori è danneghja i culturi in i campi.

10) Chì era u statutu di l'agricultori in u Medievu?

  • A) Eranu nobili
  • B) Eranu di a classa più bassa
  • C) Eranu eroi
  • D) Avete appartinutu à a classe media

Risposta: In u Medievu i paisani appartenenu à a classa più bassa.

11) Chì animale canta in a splutazione a matina?

  • A) gallu
  • B) oca
  • C) acula
  • D) pollu

Risposta: U ghjallu canta è annuncia l'alba di u ghjornu.

12) Chì era l'omu prima di cultivà?

  • A) Scavengers
  • B) cacciadori
  • C) cacciadori è cuglieri
  • D) mercante

Risposta: Prima di l'agricultura, l'omi eranu cacciatori è raccoglitori.

13) Chì accessori di equitazione sò ligati à u spinu di un cavallu?

  • A) sella
  • B) guinzaglio
  • C) germogli
  • D) sede

Risposta: I cavalieri attaccanu di solitu una sella à u spinu di u cavallu.

14) Chì utilizanu assai agricultori per assicurà i so pasculi?

  • A) Cù filu spinatu
  • B) Cù una rete elettrica
  • C) Cù una fossa
  • D) Cù una schermata di privacy

Risposta: I pasculi sò soprattuttu prutetti da l'intrusi cù una stacca elettrica.

15) Cumu si chjama una splutazione americana di cavalli in modu culluciale?

  • A) Fattoria di cavalli
  • B) Fattoria di cavalli
  • C) ranch
  • D) Paddock di cavalli

Risposta: In America, e splutazioni cavalline sò principalmente chjamate ranch.

16) Chì hè allevatu in una splutazioni di truite?

  • A) pesci d'acquariu
  • B) Pesci comestibili
  • C) pesciu rossu
  • D) liberà i pesci

Risposta: In una splutazioni di truite, i pesci cumestibili sò principalmente cresciuti.

17) Chì chjamate cumbattimenti illegali cù i pollastri masci?

  • A) Guerri di Gallu
  • B) Cunfronti di gallu
  • C) duelli
  • D) lotta di galli

Risposta: A lotta cù i pollastri masci hè chjamata lotta di galli è hè illegale.

18) Chì lettuce sò cultivate in parechje splutazioni?

  • A) lattuga d'agnellu
  • B) Lattuga di salice
  • C) insalata d'arbe
  • D) insalata di pecure

Risposta: Parechje splutazioni cultivanu lattuga d'agnellu.

19) Cumu si chjama una famosa emissione TV cù l'agricultori?

  • A) Asta di salici
  • B) Malatia di a vacca pazza
  • C) Vacca di u mese
  • D) L'agricultori cerca una moglia

Risposta: U famosu spettaculu TV si chjama Bauer sucht Frau.

20) Chì animali di a splutazione ponu mustrà un comportamentu testardu ogni tantu?

  • A) cavallu
  • B) oca
  • C) capra
  • D) sumere

Risposta: U sumere hè cunsideratu cum'è un animale testardu in a splutazione.

21) Chì trovanu l'agricultori quandu si cuglia in un campu di granu?

  • A) Alloghju di granu
  • B) cellule di granu
  • C) Corn on the cob
  • D) Scorci di granu

Risposta: U granu nantu à a pignatta hè coltu in i campi di granu.

22) Chì animale cattura i topi in splutazioni?

  • A) serpu
  • B) cane
  • C) cat
  • D) rat

Risposta: U misgiu travaglia sopratuttu cum'è un catturatore di topi in a splutazione.

23) Chì splutazioni alimentanu l'animali cù grassu è li offrenu pocu eserciziu?

  • A) Ferme d'ingrassu
  • B) Aziende di alimentazione
  • C) Operazioni stand
  • D) operazioni stabile

Risposta: Queste splutazioni, chì spessu ùn sò micca adatte à e spezie, sò chjamate ferme d'ingrassu.

24) Quale animale custodia e bande di l'agricultori?

  • A) cane di pastore
  • B) Lupu pastore
  • C) Falcu
  • D) pastore cat

Risposta: I cani pastori feghjanu un ochju à a banda di u pastore.

25) Cumu chjamate un recintu esterno cù una zona di erba per l'animali in l'agricultura?

  • A) pratu
  • B) zoo
  • C) pasculu
  • D) stabile

Risposta: I recintori esterni cù una zona erbosa sò chjamati pascoli.

26) Vacche in una latticatura - Chì li succede?

  • A) E vacche sò alimentate
  • B) E vacche sò macellate
  • C) E vacche sò allevate
  • D) E vacche sò munghjite

Risposta: Vacche in un casgile - sò munghjite.

27) Chì animali di a splutazione ùn danu micca u latte à a so discindenza?

  • A) cani
  • B) misgi
  • C) pecuri
  • D) gaddini

Risposta: I pollastri ùn danu micca u latte.

28) Cumu chjamate pastori umani?

  • A) Più Sharper
  • B) pastore
  • C) pecuri
  • D) dorme

Risposta: I pastori umani sò chjamati pastori.

29) Un gallu pone 3 ova u primu ghjornu, 4 ova u secondu ghjornu, è 5 ova u terzu ghjornu. Quante ovi mette l'animali u quartu ghjornu?

  • A) 2 ova
  • B) 4 ova
  • C) 6 ova
  • D) 8 ova

Risposta: Quistione di scherzu - un ghjallu ùn face micca ova.

30) Chì producenu l'ape in u so bugnu?

  • A) fiori
  • B) fiori
  • C) sciroppu
  • D) meli

Risposta: L'ape facenu u mele.


Saremu felici d'aghjunghje altre dumande à u nostru quiz agriculu? Di nunda per cuntattà Tu noi.

Lascià una Comment

U vostru indirizzu email ùn esse publicatu. campi, nicissarii sò marcati cù * mis.