Quiz de conto de fadas | Xogar e ler

As historias do mundo dos contos inspiran aos nenos e aos seus pais, porque nestas historias prevalece o ben, o que por desgraza non sempre é o caso na vida real. Nos contos de fadas o espectador pode ver tanta valentía, amizade, moral, tensión e tamén amor que pode quitarlle o alento. E o noso cuestionario de contos de fadas apoia este entusiasmo polos contos de fadas.

Cuestionario de contos de fadas para festas de aniversario infantil ou xardín de infancia

Os temas dos contos de fadas van máis alá dos límites da imaxinación e ocorren de cando en vez na nosa existencia diaria, por iso é polo que a historia de éxito dos contos de fadas continúe ata os nosos días e inspire ás persoas ás que lles gusta poñerse no mundo dos contos de fadas.

Hoxe en día os contos de fadas adoitan empregarse como modelo para películas, series ou libros, onde normalmente se contan dun xeito completamente novo, pero as versións orixinais dos contos de fadas convertéronse en clásicos da nosa historia e ofrecen a oportunidade de responder a moitas preguntas feitas. .

Por este motivo, hai un concurso de contos de fadas con 25 preguntas sobre o mundo dos contos de fadas, no que é posible poñer os seus coñecementos sobre contos de fadas nos seus pasos. Que lle pasa ao nariz de Pinocho cando mente? Con quen se queda Brancaneves despois da súa fuxida?

Estas e máis preguntas sobre historias coñecidas do mundo dos contos de fadas proporcionan o material deste variado cuestionario, que pode usarse para poñer a proba os seus propios coñecementos de contos de fadas.

Este cuestionario de contos de fadas pode, por exemplo, ser un divertido pasatempo para unha festa de aniversario infantil, onde os hóspedes poden adiviñar e falar dos contos de fadas.

Cuestionario de contos de fadas para nenos: 25 preguntas

Podes imprimir as seguintes preguntas de xeito gratuíto como documento PDF usando a ligazón ao final desta páxina:

1) Wie wird Schneewittchen von ihrem Prinz zum Leben erweckt?

A) Cun bico
B) Cunha frauta máxica
C) Cun poema
D) Cun espertador

Resposta: O príncipe esperta a Brancaneves cun bico.

2) Que personaxe de conto de fadas lle gustaría visitar un baile?

A) Carapuchiña vermella
B) Cenicienta
C) Brancaneves
D) Rapunzel

Resposta: Cinderela quere ir a unha pelota, cousa que pode facer coa axuda dunha boa fada.

3) A quen quere visitar a Carapuchiña Vermella no bosque?

A) Os veciños
B) a túa avoa
C) o teu fillo
D) O gran lobo malo

Resposta: a Carapuchiña Vermella vai ao bosque a visitar á súa avoa.

4) Como funcionan a maioría dos ananos dos contos de fadas?

A) Como agricultor
B) Como panadeiro
C) Como forxa
D) Como traballador de minas

Resposta: nos contos de fadas, a maioría dos ananos traballan nunha mina de montaña.

5) Que lle pasa ao nariz de Pinocho cando mente?

A) Cada vez é máis pequeno
B) Faise máis grande
C) Faise máis estreito
D) Será redondo

Resposta: Cando Pinocho mente, o nariz faise máis grande.

6) Con quen quedará Brancaneves despois da súa fuxida?

A) Cos tres porquiños
B) Cos sete ananos
C) Cunha bruxa vella
D) Cunha boa fada

Resposta: Brancaneves atopa refuxio cos sete ananos no bosque.

7) Que animal coñece a Carapuchiña Vermella?
A) Un león
B) un lobo
C) Un oso polar
D) Un tigre

Resposta: a Carapuchiña Vermella atópase cun mal lobo que quere comela.

8) In was für einem Haus lebt die Hexe bei Hänsel und Gretel?
A) Nunha casa subacuática
B) Nunha casa de pan de xenxibre
C) Nunha casa de cristal
D) Nunha casa de madeira

Resposta: A bruxa dentro Hänsel und Gretel vive nunha casa de pan de xenxibre.

9) Ein Wolf im Märchen zerstört zwei Häuser. Welche Tiere leben dort?
A) ovella
B) porcos
C) esquíos
D) teixugos

Resposta: o lobo destrúe as casas de dous porcos facendo explotar as casas. O lobo non pode destruír a casa do terceiro porco porque está feita de pedras.

10) Como chamas aos personaxes que loitan definitivamente nun conto de fadas?
A) Heroe / heroína
B) home / muller
C) xigante / bruxa
D) anano / lobo

Resposta: o heroe ou heroína encarna o bo na maioría dos contos de fadas.

11) Que personaxe de conto de fadas non é muller?
A) Rapunzel
B) Brancaneves
C) Rumpelstiltskin
D) Carapuchiña vermella

Resposta: o personaxe de conto de fadas Rumpelstiltskin non é unha muller, senón un home.

12) Que cor ten o pelo de Rapunzel?
A) vermello
B) negro
C) louro / dourado
D) marrón

Resposta: a cor do pelo de Rapunzel é louro / dourado.

13) Que personaxe de conto de fadas pasa dunha boneca de madeira a unha persoa?
A) A raíña malvada
B) Rumpelstiltskin
C) Pinocho
D) Gretel

Resposta: Pinocho é inicialmente unha boneca de madeira e logo convértese nunha persoa.

14) Welches Wesen kostete in Märchen manchem tapferen Ritter das Leben?
A) dragón
B) A lúa
C) serea
D) Unha árbore

Resposta: nos contos de fadas, os cabaleiros adoitan loitar contra un gran dragón e moitos cabaleiros son derrotados nestas batallas.

15) Para que é coñecido Rapunzel?
A) Polas súas longas frases
B) Para as súas uñas longas
C) Para as túas pestanas longas
D) Polo seu pelo longo

Resposta: Rapunzel é coñecida polos seus cabelos longos.

16) Onde teñen lugar moitos contos de fadas?
A) Nun reino
B) Nun soto
C) Nun calabozo
D) Nas nubes

Resposta: Moitos contos de fadas teñen lugar nun reino.

17) Quen debería matar a Brancaneves no bosque?
A) Un cabaleiro
B) Un cazador
C) Un traidor
D) Un anano

Resposta: un cazador recibe a orde da raíña malvada de matar a Brancaneves no bosque.

18) Que personaxe de conto de fadas adoita cumprir os desexos?
A) A fada madriña
B) O lobo
C) O espello máxico
D) As ovellas

Resposta: unha madriña fada é a responsable de facer realidade os desexos.

19) Con que froita está envelenada Brancaneves?
A) Cunha pera
B) Cunha cereixa
C) Cunha laranxa
D) Cunha mazá

Resposta: Brancaneves é envelenada cunha mazá pola raíña malvada.

20) Que son Hansel e Gretel?
A) Mellores amigos
B) irmán e irmá
C) Dúas fadas
D) Dous reinos

Resposta: Hansel e Gretel son irmáns.

21) Que personaxe de conto de fadas é coñecido polo seu abrigo con capucha vermello?
A) A raíña malvada
B) Brancaneves
C) Carapuchiña vermella
D) Rumpelstiltskin

Resposta: A Carapuchiña Vermella leva un abrigo con capucha vermello.

22) Welches Tier wird in Märchen oft als Reittier genutzt?
A) O porco
B) O lobo
C) O cabalo
D) A vaca

Resposta: Os heroes e heroínas dos contos de fadas adoitan usar o cabalo como monte.

23) Que personaxes femininos de contos de fadas son na súa maioría malvados?
A) Princesas
B) Fillas de labrego
C) bruxas
D) fadas

Resposta: nos contos de fadas, as bruxas son malas na maioría dos casos.

24) Wie nennt man die Figur, deren Körper halb Fisch und halb Mensch ist?
A) Rumpelstiltskin
B) espello máxico
C) serea
D) dragón

Resposta: o corpo da serea divídese en dous porque a metade inferior do corpo é coma un peixe mentres que a metade superior da serea é humana.

25) Que rematan a maioría dos contos de fadas?
A) Un signo de interrogación
B) O final feliz
C) Un escudo
D) Un valado

Resposta: a maioría das historias do mundo dos contos de fadas rematan cun final feliz.

 

Quiz de conto de fadas gratuíto para imprimir

Atoparás moitas páxinas gratuítas para colorear con debuxos infantís para nenos e nenas. Acompañado de modelos de manualidades, crebacabezas para nenos, modelos para exercicios de aritmética, ideas de xogos e un portal para pais para pais. As páxinas para colorear son adecuadas para nenos dende o xardín de infancia ata a primaria. Porque colorear nas imaxes favorece a coordinación ollo man, habilidades motrices grosas e finas, creatividade, tipografía e deixa moita liberdade á imaxinación dos nenos. E a nosa multitude de motivos aumenta a motivación de cada neno para querer pasar o tempo coa cor.

¿Tes algunha dúbida, suxestión, crítica ou atopaches algún erro? ¿Estás perdendo un tema sobre o que debemos informar ou un cadro para colorear que deberiamos crear? Non dubide en contactar connosco!


publicidade

Deixe un comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con * resaltado.