Sekolah Montessori | Pendidikan sekolah

"Bantu aku nindakna dhewe", konsep Montessori - Pedagogi Montessori bali menyang pedagoge lan dhokter Maria Montessori. 1870 iki lair ing Italia lan asal saka omah kelas menengah.

Konsep Montessori

Kristen sinau lan kondhang, dheweke utamané setya marang hak-hak wanita lan hak pribadi. Dheweke kerja ing rumah sakit karo anak-anak cacat mental, nanging dheweke nemokake dheweke cukup sinau lan sabar, nanging adoh ora duwe konsep sing bener.

Teka-teki Montessori ing prasekolah
Konsep Montessori

Maria Montessori ngembangake bahan sensori khusus kanggo anak kasebut kanggo mbantu bocah-bocah berkembang. Adhedhasar iki, pedagogi Montessori dikembangake ing taun-taun iki. Ide dasar saka pedagogi kabeh iku prinsip panuntun sing terkenal: Mbantu aku kanggo nindakake dhewe!

Apa konco pedagogi Montessori?

Pedagogi Montessori ndadekake anak ana ing pusat pendidikan, bocah iku tukang gawe dhewe lan motivasi ing wangun ganjaran lan hukuman ora perlu ing kabeh. Anak-anak, miturut para pengikut Montessori, seneng sinau dhewe lan bisa duwe motivasi, awit gagasan nyisipake diri ing donya diwasa iku tegese.

Adhedhasar asumsi-asumsi kasebut, sekolah-sekolah Montessori ngajar kathah karya gratis lan pelajaran terbuka. Pawulangan menehi kamar anak kanggo eksprimen lan entuk pengalaman. Anak karo bakaté ing latar ngarep, iku nemtokake tumindak dhewe sinau lan berkembang ing irama dhewe. Luwih, mung ditrapake kanggo niru perkara kasebut.

Contone, ing taman kanak-kanak Montessori, bocah-bocah didol kanggo nyetel tabel kanthi nonton liwat lan ing sawetara titik nyoba kanggo bantuan piyambak.

Belajar karo kabeh panca indera - 1000 felt ing Montessori

Pedagogi Montessori membagi perkembangan anak dadi telung tahap. Tahap awal sepisanan (0-6 years), tahap kaping sepindah (8-12 years) lan remaja (12-18 years). Ing kabeh fase telu indra main peran penting, amarga bocah duwe dorongan alami kanggo rasa, tutul lan mambu kabeh.

Pangertosan ing pangertosan harfiah minangka gagasan dhasar ing sekolah-sekolah Montessori lan taman kanak-kanak. Learning bakal paling apik liwat pikiran tinimbang abstrak, supaya sinau luwih apik, ujar panyengkuyung. Liwat emphasis iki ing indra, bahan pembelajaran khusus dikembangake. Ing matematika, umpamane, kalung mutiara digunakake kanggo nggawe angka sing bisa dipahami, yaiku, nyata. Blok mutiara kanthi potongan 1000 nglambangake angka sing luwih dhuwur lan ngidini anak mbayangake ukuran luwih apik - ora mung ing endhas, nanging uga dirasakake.

Montessori sekolah lan taman kanak-kanak ing Jerman

Ing Jerman, sekitar 600 day care center kerja miturut konsep Maria Montessori. Ing wiwitan 2013 ana sekolah SD 225 lan sekolah menengah 156 sing ngetutake prinsip kasebut. Sekolah-sekolah kasebut biasane diduweni pribadi lan ndadekake perkembangan anak ing tengah gol.

Paling kritikus ndeleng transisi saka sekolah dasar Montessori menyang sekolah menengah sing dadi masalah. Nanging, wis ditampilake ing sasi wae yen bocah ora duwe kesulitan apa-apa. Isi kurikulum ora beda karo sekolah sing biasa, nanging path iku penting banget, carane bocah sinau isi kasebut.

Pakaryan gratis, pilihan pasangan, karya kelompok, ajaran mbukak kanthi akeh kesempatan kanggo gerakan, wektu sing lawas mung sawetara aspek sing teka ing sekolah Montessori. Wekasanipun, anak manfaat saka langkah kasebut amarga sinau bisa kerja kanthi bebas.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.