Sisi proyek kanggo bocah lan remaja

Yen anak duwe kepinginan khusus sing ora gampang ditindakake, uga entuk gagasan kanggo mbiyantu dheweke. Malah bocah-bocah sekolah dhasar dipasrahi ing nenek, nyapu yard lan nggoleki Euro sajrone dhuwit saku. Saliyane iku, ora ana sing keliru lan bocah-bocah sing ngandhani yen mbersihake kamar anak ing omah kanthi "Buruh anak dilarang" dumadakan kanthi sukarela dipindhah dening prospek dhuwit saku.

Nalika bocah bisa nampa proyek part-wektu?

Pitakonan ora mung, kapan sampeyan bisa, nanging uga, nalika sampeyan diijini? Mesthine, tansah ana babagan kegiatan-kegiatan cilik sing cocok karo umur lan ora nyebabake lapangan kerja sing nyenengake.

Babysitter maca crita bedtime
Apa proyek part-time sing migunani kanggo bocah-bocah?

Nanging, nalika bocah dadi luwih tuwa, dheweke uga pengin njupuk karya mahasiswa sing tepat lan banjur pitakonan apa sing diijini pancen up to date.

  • Yen bocah durung umur 13, dheweke ora diijini amarga "Undhang-undhang Perlindungan Youth" ngatur sing
  • 13 utawa bocah-bocah umur 14 bisa entuk dhuwit kanthi ijin saka wong tuwane, sing nyedhiyani gampang lan ora ngrugekake prestasi sekolah.
  • Miturut kontras, remaja 15-18 diwenehake bisa nganti jam 8 saben dina, nanging ora ana kegiatan sing abot, mbebayani utawa ora ngepenake panas utawa gangguan

Apa bocah entuk sawise 13 taun, dheweke ora kudu mbayar pajeg, anggere ora ngluwihi jumlah 450 Euro saben sasi. Nanging, wong tuwane kudu mesthekake yen "juragan utawa klien" kanthi bener bisa ngamanake karo asuransi sekaligus.

Ora mung bocah-bocah wadon nanging uga bocah lanang sing seneng banget ing umur iki. Padha pengin bantuan wong tuwa sing nglakoni belanja utawa pindhah mlaku bareng karo dheweke. Uga ngurus bocah cilik utawa nglakokake koran kasebut minangka kegiatan sing kerep digunakake kanggo remaja. Antarane 13 lan 15 taun diijini nindakake iki rong jam saben dina, nanging mung nganti jam 18 sore.

Apa keuntungan sing kudu ditindakake kanggo anak?

Yen bocah lan remaja nggawe kontak pisanan karo donya karya, sing bisa ngasilake asil positif.

Saliyane dhuwit saku dhuwit sing entuk dhuwit, dheweke bisa uga weruh apa kaya kanggo duwe prasetya siji liyane. Lan yen ana dhuwit kanggo sing, padha uga sinau carane nggarap iku. Iki bisa dadi pangaruh kanggo nangani dhuwit.

Kajaba iku, tanggung jawab sing ditindakake kasebut bisa dadi instruktif banget. Anak utawa bocah cilik bisa nggoleki apa sing dikarepake profesi kasebut liwat proyek part-wektu utawa panas kaya. Anak-anak sing sinau bisa uga sinau babagan wektu sing wigati.

Alasan sing ngomongake proyek

Mesthi uga bisa dadi kerugian yen anak-anak mburu tujuwan. Para wong tuwa mesthine kudu campur tangan yen bocah-bocah ora nglirwakaké sekolah utawa kulawargané liwat pekerjaan part-wektu. Yen mung bisa ditemokake ing ngendi wae, bisa uga minangka tandha sing ora cocog ing ngarep.

Ing kasus apa wae, wong tuwa kudu ngendhegake buruh kasebut yen anak wis kesel banget lan mung ngubengi tiredly utawa nuduhake owah-owahan mental. Nggawe dhuwit uga nyenengake kanggo siswa, nanging ora nalika dhuwit ndadékaké owah-owahan prilaku konsumen.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.