Eksim ing bocah-bocah

Iku gething, sampeyan ngeruk. Iku maneh, sampeyan malah luwih cepet. Nganti akhire kabeh iku sugih lan getih. Apa wis angel kanggo wong diwasa, meh mokal kanggo bocah-bocah: mungkasi scratching nalika gatal luar biasa iki ing atopic dermatitis set ing.

Nanging apa sing ana ing eczema?

Sekitar 15% kabeh bocah sing kena penyakit iki, wong diwasa biasane kurang umum. Ing dermatitis atopik - uga disebut ekzema atopik - mbentuk ruam, digabungake karo kulit garing, sing ora gampang.

eczema
Carane supaya eksim atopic ing bocah-bocah

Apa penyakit saiki, bisa ditemtokake liwat kulit. Yen kritéria paling utamané 3 lan kritéria minor 3 ditemoni, sawijining penyakit cukup yakin. Mesthine, ing endi wae, saran saka profesional medis kudu diduweni!

kritéria utama:

  • Gerah banget
  • Distribusi khas (elbows, knees, neck, abdomen)
  • Panyakit kulawarga atopik (panandhang asma, alergi, dermatitis atopik)
  • Penyakit kronis

kritéria Minor:

  • Reaksi kulit putih tinimbang reaksi kulit abang sawisé scratching
  • tutup Cradle
  • Paleness ing cangkeme
  • Gatal liwat sweating
  • Incompatibility of wool worn
  • Dermatitis watara puting susu

Penyebab dermatitis atopik

Siji seneng mikirake ing wektu saiki babagan kabeh penyakit ing donya iki - ndhuwur kabeh penyakit sing kondhang kaya - rampung kanggo dadi enlightened. Sayange kanggo kasangsaran akeh wong ora dadi. Ora kaya, contone, alergi rambut kewan sing bisa ngomong "Anak sampeyan alergi jaran"Sebab kudu ditemokake kanthi teliti.

Siji nyariosaken babagan faktor-faktor pemicu lan pengaruhe, ingkang saged micu nyebabaken pasien. Supaya bisa ngobati penyakit iki, ora nyedhiyani ngurangi gejala-gejala kasebut, nanging sing paling penting, panyebabe kudu diselesaikan.

Lan dhaptar panyebab bisa dawa lan kompleks:

  • Stress utawa stres psikologis ing awak (umpamane depresi)
  • Alergi saka sembarang wangun (contone, kewan rambute, serbuk sari, bledug omah utawa alergi pangan)
  • iklim (misal kadhemen utawa kahanan garing)
  • Pengaruh lingkungan kayata gas buang
  • Cuci tangan sing salah
  • Pengaruh hormonal kayata kandhutan
  • Penyakit ing usus

Sampeyan bisa ndeleng ing basis conto sawetara: alasan sing bisa diarani. Mbiyantu punika "diary penyakitKanggo mimpin. Tulisen teliti apa sing wis rampung, dipangan utawa dirasakake nalika dina.

Petunjuk Little: A "diary penyakit" uga bisa mbiyantu banget ing penyakit liya kayata kukul. Adhedhasar iki, sampeyan bisa nemokake sabab ing kene uga. Conto apa tenan kedadeyan yaiku: Ayo kita nelpon Mario kita wong. Mario ora tau nandhang jerawat utawa pimples, nanging dumadakan ana ing kono. Lan padha ora lunga. Ora ana barang sing tegese Mario wis nyoba, manawa obat-obatan omah nenek, produk umum saka toko obat utawa dana khusus saka apotek, ora ana sing mbantu.

Ing sawetara titik, Mario wiwit njagi buku harian, apa sing dipangan nalika, aktivitas apa sing ditindakake sawise lan lan. Wonten ing analisis salajengipun, piyambakipun manggihaken bilih piyambakipun sampun pikantuk sandwich saking tukang roti saben saben dinten sasampunipun sasi. Akhire Mario nyegah tukang roti ing proses uji coba kanggo minggu 2 ... lan apa asile? Tengen, pimples mundur nganti pungkasane ilang. Baker kudu migunakake bahan-bahan sing dikebaki dening Mario, lan minangka asil jerawat.

Ngukur sing nyenengake kanggo dermatitis atopik

Minangka wis diterangake, langkah pisanan yaiku kanggo ngilangi sabab kanggo bisa ngrampungake penyakit kanthi sukses. Anak-anak lara mesthine nyuwun pangapunten, utamane yen anak dhewe lan jerit-jerit lan garung. Kanggo paling sethithik nandhang iki, kita wis ngetrapake tips 5 sing kudu ngredhakaké gatal, uga ruam:

  1. Aja ngeruk!

Minangka paradoxical kaya sing muni: aja ngeruk! Sanajan wis angel kanggo wong diwasa lan mbokmenawa bakal mokal kanggo bocah-bocah, scratching bisa nylametake wektu sing sithik, nanging banjur bali kanthi efek bumerak gedhe. Siklus jahat sing bener!

Petunjuk Little: Kanggo nyegah scratching sing ora dikarepake, umpamane, ing wayah wengi nalika turu, mbiyantu ngurangi kuku kuku lan ngagem sarung tangan katun.

  1. Bungkus teh ireng

Nggawe wêdakakêna wêdakakêna ireng ireng lan panggonan ing panggonan sing kena pengaruh. Liwat tannin ngembangake lapisan protèktif sing kulité kurang saka kelembapan (eling, kulit garing!) Lan rasa gatal bali maneh.

  1. Creaming biasa

Lan paling apik karo krim alami utawa lenga. Contone, minyak argan Maroko sing cocok banget ing kene. Minyak Argan yaiku minyak alami, vegan kanthi kandungan antioksidan alami lan vitamin E, sing ngilangi rasa gatal lan ngasilake kelembapan penting kulit. Informasi babagan argan minyak ...

  1. pakaryan istirahat

Kaya sing ditulis ing ndhuwur tegese bisa dadi sebab sing bisa. Ing kasus iki, latihan istirahat bisa ningkatake kesejahteraan awakmu dhewe lan, minangka asil, ngurangi rasa gerah.

  1. Padhang mlaku lan garing

Nalika shower, aja nguripake banyu panas banget, amarga kulit iki garing. Banjur kulit garing tinimbang ruddy, dab nganggo andhuk, supaya ora ketegangan ing kulit. Penting ing kene sawise kulit maneh moisturize lan krim.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.