Provinsi Austria

Austria minangka negara demokratis ing Eropah Tengah lan ngliwati arah barat-kidul babagan 570, jarak paling gedhé saka lor nganti kidul mung ing sangisoré 300. Swara setengah saka Austria iku pagunungan.

Negara Federal Austria lan ibukutha

Innsbruck, Austria
Innsbruck, Austria

Apa jeneng negara 9 saka Austria lan ibukutha? Austria dibagi dadi sembilan negara federal karo ibu kota:

  1. Burgenland, ibukutha Eisenstadt
  2. Carinthia, ibukutha Klagenfurt
  3. Lower Austria, ibukutha Sankt Pölten
  4. Upper Austria, ibukutha Linz
  5. Salzburg, ibukutha Salzburg
  6. Styria, ibukutha Graz
  7. Tyrol, ibukutha Innsbruck
  8. Vorarlberg, ibu kutha Bregenz
  9. Wina, ibukota Wina

Negara Federal Austria lan ibukutha

Klik ing gambar kanggo nggedhekake | © lesniewski - Fotolia.de

Negara Federal Austria lan ibukutha
Negara Federal Austria lan ibukutha
Klik kanggo nggedhekake | © lesniewski - Fotolia.de

Negara Federal Austria lan ibukutha - Klik ing gambar kanggo nggedhekake | © lesniewski - Fotolia.de

Pinten negara sing wewatesan ing Austria?

Austria nduweni 8 karo negara tetanggan:

  • Slovakia
  • Slovenia
  • Tschechien
  • Ungarn
  • Italia
  • Swiss
  • Liechtenstein
  • Deutschland

Peta Austria karo negara federal ngrancang dhewe