Orchid Care - Cara Tuwuh Anggrek Singa | Tanduran omah

Anggrek utawa Orchidaceae diarani banget populer lan nyebar ing saindhenging donya. Secara sakabèhé, tanduran nduweni rong tubers sing tuwuh testicular. Mulane, tanduran pungkasane duwe jeneng, sing asalé saka basa Yunani (orchis ing basa Yunani kanggo basa Jerman: "testikel").

Anggur anggrek sing tepat

Ngilangake kasalahan anggrek anggrek
Anggur anggrek sing becik

Orchid namung wonten ing sangajengipun kulawarga Daisy, ingkang asteraceae ingkang dipunsebat, minangka kelompok paling ageng nomer kalih ing maneka tetanduran bedecktsamigen. Padha dianggep utamané ayu. Mulane, anggrek iku minangka ratuning antarane tetanduran kanggo akèh wong sing seneng kembang.

Keanekaragaman hayati anggrek ageng. Secara total ana nganti spesies sing disetujoni 30.000. Tèks ing ngisor iki njlèntrèhaké sawetara tips lan trik kanggo perawatan lan penanganan anggrek sing apik. Salajengipun, badhe dipun rembag babagan kasalahan ingkang kadamel ing anggenipun anggrek.

Sejatine, anggrek iku tanduran sing gampang banget kanggo nggunakake, sing ora banget nuntut. Nanging, ana sawetara kesalahan sing bisa digawe ing perawatan anggrek. Supaya iki ora kedadeyan lan anggrek rumangsa sumunar, teks kasebut nyedhiyakake informasi babagan cara nindakake kanthi bener.

Kepiye carane bisa nambah tetanduran anggrek?

Wutah anggrek bisa dioptimalake kanthi optimal karo kondisi kerangka sing bener. Iki kalebu tuku pot sing cocok kanggo anggrek. Kene, ukuran pot penting. Mangga dipesthekake yen pot kanggo anggrek iku ukuran cocok kanggo tanduran.

Iki tegese panci anggrek kudu ora amba banget. Latar mburi iki minangka pot anggrek anggrek menehi stabilitas. Nanging, gedhe banget pot iki waé ora bisa kawujud. Ing kasus sing paling elek, anggrek ora didhukung kanthi bener amarga panci gedhe. Nanging, iki perlu supaya kembang bisa tuwuh kanthi optimal. Ing kasus iki, papan sing luwih akeh tegese ora luwih akeh, nanging sing sabanjure. Nyebabake tanduran yen sampeyan tuku pot sing gedhe banget.

Asring, kasalahan iki digawe lan ditampa kanthi kasunyatan menawa tanduran isih terus lan iki wis kasedhiya ing awal. Nanging, iki bakal menehi tanduran sing penting kanggo pertumbuhan. Anggrek sing ora stabil ing pot kasebut ora bakal tuwuh maneh. Mulane, mangga tekan pot sing luwih cilik. Mung banjur bisa werna-werna anggrek duwe kesempatan kanggo jangkar kanthi maksimal.

Kajaba iku, pot-pot sing luwih cilik cocok kanggo ngetokake banyu. Ing wektu iki, kudu dicatet yen anggrek ora kaya banyu akeh. Mulane becik kanggo pot cilik sing sampeyan tetanduran anggrek lan sing tetep banyu karo banyu sing relatif cilik. Supaya sampeyan bisa nyimpen masalah sing bakal digandhengake karo panci gedhe.

Contone, salah sawijining masalah iki yaiku yen jumlah banyu dhuwur, anggrek ora bisa nyerap banyu. Banyu banjur mlebu ing tanduran. Akibaté, werna tanduran tetep ora gampang. Yen kondisi kasebut ora dideteksi ing wektu kasebut, tanduran kasebut gerah. Iki manifests dhewe ing kasunyatan sing werna rot. Kondhisi iki kritis kanggo anggrek. Ing wektu iki, dheweke ora bisa nyedhiyani gizi maneh. Yen kondisi kasebut ora diakoni, tanduran bisa mati. Iki kudu nyingkiri ing kabeh biaya. Mangga tansah priksa manawa ora ana banyu ing panci.

Kesalahan sing paling umum ing perawatan anggrek

  1. Tanduran diwutahake - akeh banget banyu

Kaya tanduran liyane, anggrek butuh banyu kanggo urip. Nanging, amarga anggrek duwe godhong sing ora bisa ngirim banyu akeh amarga sifat spesifike, dosis sing bener penting.

Tip perawatan orkid
Carane aku njaga anggrek sandi kanggo kembang?

Sawisé werna wis rampung dibalèkaké, banyu isih kudu dibusak. Yen ora, tanduran iki diancam mati. Mulane, resiko saka tetanduran kang doused iku luwih gedhe tinimbang resiko tanduran sing dadi garing. Amarga ciri-cirine, anggrek bisa urip kanthi becik tanpa banyu suwe. Mulane, casting sing bener yaiku perawatan alpha lan omega anggrek.

2) Anggrek ora sunbather - srengéngé langsung langsung

Boten kados kathah tetanduran sanes, anggrek seneng srengenge, nanging mung kanthi moderat. Orkid sing dawa banget ing srengenge, kanthi sensitif kanthi njupuk bintik peteng. Iki ora katon becik lan tanduran ngrasa ora adil. Ing kasus iki, sampeyan kudu nggoleki papan sing anyar, kanggo gawe kembang. Akeh cahya mbantu anggrek, nanging ora ana sinar srengenge langsung.

3) Miskin udara - ora liwat panas ing mangsa

Udhara ing kamar ora pati garing, amarga ora kaya anggrek. Dheweke luwih milih hawa sing adhem lan lembab. Kanggo gawé kelembapan, contone, tanduran bisa disemprot karo banyu. Nanging, iki mung langkah jangka pendek. Siji cenderung menehi panas menyang tanduran ing mangsa dening nyelehake liwat radiator. Nanging mung udan sing anget harms ing anggrek, amarga nyuda kelembapan sing luwih dibutuhake.

4) Ati-ati nalika nglereni - werna aerial sing penting kanggo anggrek

Referensi perawatan liyane nyedhaki werna sing adoh saka pot. Iki ora cantik katon. Nanging, werna aerial penting kanggo anggrek. Padha minangka pusat tanduran lan mulane tanggung jawab kanggo sumber nutrisi. Ana siji-sijine istimewane: yen werna rusak utawa mati, mesthine bisa dibusak.

5) Dosis pupuk tengen

Ing anggrek nduweni kabutuhan gizi sing relatif kurang. Fase vegetasi mulai dari April nganti September. Mung ing wektu iki tanduran kudu dibuahi maksimal kaping pindho saben sasi. Sawise fertilizing ora perlu lan ngirim jadi ilang.

6) Aja ngubah suhu luwih akeh

Anggrek kasebut seneng banget. Iki uga ditrapake kanggo dhuwur suhu. Yen owah-owahan suhu ing ruangan kang angger ing anggrek, ora ana maneh rasa lan sirna. Kanggo nyegah iki, kudu dijaga supaya suhu kamar kira-kira padha ing saindhenging taun.

Foto anggrek

Seneng nonton koleksi foto-foto orchid sing ayu:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.