Parrots minangka pets

Parrots dianggep minangka salah sawijining spesies manuk paling éndah ing donya. Nganti spesies 350 bisa dibedakake, kalebu subspesies 850. Maneka warna manuk saiki bisa dikagumi ing saindenging jagad, saengga iki dadi luwih populer lan asring dianggep minangka pets amarga kaendahane.

Omah - Care - Employment - Diet saka parrots

Manuk iki asli saka Australia, Amerika, utawa Guinea Anyar nanging bisa ditahan ing saindhenging donya lan tuwuh nganti umur 100. Nanging sikap parrot iku alternatif kanggo asu, kucing, utawa peternakan guinea?

Macaw
Parrots cocok kanggo pets?

Kanggo manuk kabeh jinis, nyimpen kandhang ora bisa bener-bener dadi spesies sing cocok. Nanging, iki ora bisa ditindakake kanggo sawetara pemilik manuk. Mulane, penting kanggo narik kawigaten aviary sing cukup gedhe, sangkar sing luwih dawa saka 4 meter dawa lan 2 meter amba, uga dhuwur, bisa dadi kekejeman kewan lan uga bisa dadi panggonan kanggo turu.

Jebule, sikap manuk loro mung bisa bener kanggo spesies nalika manuk duwe aviary outdoor gedhé, kalebu papan perlindungan sing digawe panas sing gedhé.

Ora kaya asu utawa kucing, manuk iki uga kudu ati-ati saka kelembapan tengen ing kamar. Malah ing mangsa saiki, iki kudu paling sethithik 60.

Sing nduweni akeh tetanduran ing jero ruangan bisa menehi kontribusi kanggo tambah asor. Kajaba iku, ing parrots bisa disemprotake kaping pirang-pirang dina karo banyu sing sethithik. Yen kelembapan banget, parrots bisa ngalami penyakit paru-paru sing abot lan pungkasane mati.

Sikap spesifik manuk-manuk kaurusa ing aviaries nyata

Interioré aviaries sing penting banget. Werna plastik, utawa beech kudu diganti dening cabang alam, kayata wit buah, wiji watu utawa jeruk jeruk. Barks sing luwih alus lan rods ora banget. Mangkono, inflamasi sikil bisa dicegah.

Uga, pasir ing lantai aviari ora kaya bledhuk, tinimbang minangka alesan koran, sing kudu diganti saben dina. Uga, beechwood shreds cocok minangka panutup.

Kanggo nyegah keracunan logam abot ing parrot, sing bisa dipicu kanthi cepet ing kabeh, aviaries kudu ora nganggo lapisan bubuk utawa cat. Aviaries digawe saka stainless steel luwih cocok.

Pangan kanggo parrots

Feed gandum sing kasedhiya kanggo parrots cocok kanggo nutrisi. Nanging, manungsa waé kudu mbayar kanggo nyedhiyakake tambahan. Woh-wohan lan sayuran bisa diwenehake saben dina kanggo manuk. Meh kabeh varieties cocok lan populer.

Parrots minangka pets
Parrots minangka pets

Miturut alam, parrots ora mangan murni woh nanging kudu akses kanthi tetep menyang woh-wohan. Beban jamur spora ing feed gandum uga kudu dikurangi ekstra. Kanggo sieve lan banyu cocok. Panganan bisa rada moisturized, nanging kudu dianyari paling ora kaping pindho saben dina. Kanggo sumber banyu sing cukup, banyu mineral kudu dituku. Tunyuk banyu bakal ngandhut sodium banget lan ngrusak ginjel parrot.

Penerbangan bébas saben dinten kudu dadi bagian saka program awan kanggo njaga sehat parrots. Manuk sing ora bisa mabur bakal cepet lara, bisa ngalami abses utawa penyakit paru-paru.

Parrots iku kéwan sing bisa dipercaya

Yen sampeyan pengin tuku manuk beo, nanging ora ngerti yen manuk-manuk katresnan iku kewan sing gampang banget, kudu ditimbang maneh. Mungkasi nuri nganti ngadeg piyambak bisa ngalahake manuk beo. Parrots bisa wiwit saka depresi serius kanggo nolak feed lan pungkasanipun dadi babar blas lan mati.

Nanging, spesies parrots ora beda-beda, nanging luwih disengaja genus sing padha. Ora ana babar pisan cara manuk beton dipunginaaken dening manungsa, nanging ora dadi pengganti. Ana akeh kesempatan kerja kanggo manuk-manuk parrots, amarga padha dadi kéwan paling cerdas.

Learning trik mbutuhake sirah. Ing buku utawa ing Internet, sampeyan bakal nemokake akeh tips lan trik babagan kesempatan kerja saka parrots.

Warning of rearing tangan

Sayange, spesies iki banget populer kanggo njaga manuk omah. Mesthi, para pamilik pengin kewan supaya bisa dadi jinak lan pasrah. Nanging, bisa ngalami masalah tingkah laku sing penting lan uga bisa nyithak. Iki bisa nuduhake, umpamane, nalika mutilasi diri, yen ngrampungake wulu lan secara harfiah gila.

Sawetara parrots sing dikepal tangan bisa malah dadi agresif banget marang manungsa. Ati-ati kudu dilakoni utamane karo amazons, cockatoos lan macaws.

Wong-wong sing prihatin karo kesejahteraan manuk betina kudu nindakake awak dhewe lan manuk beo bisa narik lan tuku wong sing wis ngerti urip ing kelompok kasebut lan diwangsuli dening kéwan liyané. Malah parrots kaya iki bisa dadi tame kanthi sabar lan kalem.

Parrots cocok kanggo bocah-bocah?

Kanggo bocah, manuk beo rada ora cocok. Malah parrots sing paling alus bisa nyebabake ciloko kanthi beaks. Kajaba iku, bocah-bocah sing nglangi lan nyawang saben dinten saben dina bisa ngresiki kewan kanthi permanen. Kajaba iku, sikap sing cocog karo spesies sing spesifik yaiku laku sing larang regane lan kudu dianggep, mligine minangka manuk beurot bisa dadi tuwa banget lan bisa uga manuk kasebut bisa urip. Mulane, suplai luwih lanjut kudu dijamin.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.