Taman - tetanduran lan rekreasi

Rancangan taman nampilake saben tukang kebon karo tantangan khusus. Nalika ngatur macem-macem prinsip kudu dianggep, supaya banjur nggawe gambar sakabèhé sing koheren.

Cathet kondisi situs ing taman

Nalika pametu utamané dipigunakaké kanggo nyedhiyani kulawarga kanthi woh-wohan lan sayuran sing seger, tetanduran hias duwé tugas kanggo menehi struktur lan nambah visual.

Kesehatan saka kebon
Taman asring nawakake luwih saka moments

Pilihan gumantung, ing antarane liyane, ing rasa individu saka pemilik kebon. Nanging aspek-aspek liya uga kudu dianggep supaya taman bisa dirayakake kanthi kabeh panca indera.

Saben spesies ing donya tanduran duwe panjaluk dhewe ing lokasi, lemah lan iklim. Sadurunge tukang kebon hobby ketemu karo pilihan tetanduran kanggo taman, dheweke kudu ngandhani piyambak bab kahanan. Iku luwih gampang kanggo nampa kondisi sing ana lan nggarap mung spesies sing bisa ngatasi wong-wong mau tinimbang milih spesies sing canggih kanggo ngasilake kondhisi sacara artifisial. Kajaba iku, spesies kanthi tuntutan sing padha ing lingkungane biasane harmonis kanthi sesambungan kanthi apik.

Bentuk kamar ing taman

Kebon mung bisa dianggo yen kamar tartamtu digawe ing wong. Iki, gardener hobi nduweni macem-macem pilihan sing kasedhiya. Tingkat horisontal bisa digawé kanthi nggunakake tetanduran kanthi dhuwur sing dhuwur. Kebon nduweni bagean kanthi vertikal kanthi mbangun hedges, tembok utawa bates sela liyane.

Tanduran kayu mawa peran penting ing desain interior. Minangka solitaire sing bisa ningkatake kesan spasial ing wilayah tartamtu, ing grup kasebut ngemot gambar kebon. Padha uga nggawe transisi antarane tingkat horisontal ngisor lan ndhuwur taman.

Cultivate tetanduran beracun mung kanthi ati-ati

Senadyan kabeh kaendahan, ora kabeh tetanduran cocok kanggo taman ngarep. Yen sampeyan duwe anak utawa pets, pilih mung spesies non-beracun. Kene, tukang kebon hobi kudu weruh yen ora saben tanduran beracun ing saben wong lan ing saben kewan padha uga beracun. Uga, bagéan tanduran individu bisa uga bisa ditonton, dene tanduran liya uga diklasifikasikake minangka racun. Kanggo ngindhakake resiko keracunan, tetanduran kasebut ora bisa diobati ing ngarsane kelompok risiko sing ditetepake.

Liyane babagan taman lan tetanduran kebon

Tamanloteng
Taman tetanduranhouseplants