Puberty ing remaja | pendidikan

Iku ora aplikasi kanggo tuwane unprepared, pungkasanipun sampeyan isih bisa malah ing wektu dhewe saka akeh-dadi, lan durung ngrasa akeh kaya tiba free - asring siji ngrasa disebut minangka tiyang sepah supaya lan durung dadi nduweni daya. Pitakonan iku alamiah ing Pakel, umur Golden saka Lot omission, kang tantangan nyata loro kanggo anak, nanging malah liyane supaya kanggo tuwane.

Puberty minangka phase pembangunan sing penting

Anak-anak dadi remaja lan pungkasanipun dadi wong dewasa mandiri. Para wong tuwa sing kerep duwe wektu sing susah lan perasaan yen kulite kasebut ora gampang.

Puberty anak sampeyan dhewe
Puberty anak sampeyan dhewe

Ayo wis ing taman kanak-kanak

Nalika bayi lair, ora ana sing mikir yen alam bakal njupuk dalan alam ing sawetara sasi lan fokus kabeh pembangunan ing letting.

Saka langkah pisanan menyang ngleboke menyang taman kanak-kanak - pamisahan saka tuwane lan anak teka ing cicilan, nanging ora tau mandheg.

Pemisahan kapisan sing luwih anyar teka ing paling anyar kanthi trip multi dina menyang Landschulheim ing kelas lima. Akeh bocah sing wedi, nanging wong tuwane uga kuwatir: Apa cukup perhatian sing diwenehake marang anakku? Apa yen nyusahake utawa nandhang lara? Carane bakal dheweke entuk yen mbok menawa wong digebuki dheweke ing lelampahan?

Kabeh iki wedi kanggo ngeculake ngirim, Nanging, ndhelikake tuwane uga saka bocah-bocah lan mandheg karo kapercayan dhewe ing pangertèn sampeyan bisa nindakake! Iku banget ala kanggo ngalang-alangi anak-anake wedi, supaya menehi pengalaman gedhe lan unik, kesempatan pangembangan lan akeh kesenengan!

Wektu iki, ayo pindhah lan durung menehi dhukungan

Lan dheweke bakal ana ing kana! Wiwitane sing sepisanan diwiwiti karo nuansa sing rada suwe, bocah cilik sing mbantah, yen malaekat cilik sing lembut bisa uga dadi kéwan. Anak lanang, nanging uga bocah-bocah wadon, tiba-tiba narik kawigaten lan liyane, kanthi sengaja mbedakake diri saka anggota kulawarga liyane.

Langkah iki nyerang, nanging penting kanggo pembangunan sehat. Lingkaran Sahabat menangake pangaruh sing luwih akeh nalika ngeculake kulawarga. Apa pikirane kanca-kanca sampeyan luwih penting tinimbang pendapat saka wong tuwa, sethithik banget.

Amarga yen anak-anak ora sengaja ngakoni, ngerti yen keamanan berbasis omah minangka lingkungan sing aman lan aman nemen bisa nguatake. Para remaja mbutuhake pangerten kaya sadurunge, lan asring tumindak kanthi egois supaya pangerten sing dibutuhake dadi aksi pasukan kanggo wong tuwane.

Jaring safety kanggo tiba gratis

Pubescent perang kanggo kamardikan, ora mung saka fisik alam, kayata maneh tetep siyaga, arep metu lan mundur, nanging uga ing kamardikan saka pendapat dhewe, views dhewe lan kabutuhan dhewe.

Remaja seneng-seneng
Mlayu nalika mangsa pubertas - nanging tansah ana ing kono kanggo bocah-bocah

Iki bisa diwiwiti kanthi rasa musik lan pungkasan ing Internet.

Mesthi sampeyan ora kudu nyerah karo bocah-bocah. Aturan tetep bisa mbantu nggawé kebebasan lan nglindhungi wong-wong muda. Wong tuwa bisa mbantu akeh wektu iki: memori dhewe Abnabelung.

Apa sing luwih apik? Apa sing diarani wong tuwa lan becik? Apa sing arep tak lakoni kaya apa? Carane aku pengin nguatake anakku supaya dheweke bisa dadi dheweke dhewe?

Para remaja mbutuhake freefall lan wong tuwa mung kudu nggunakake safety net kanggo nyekel anak-anake kanthi pengalaman sing ora becik.

Lan pungkasan nanging penting banget: Aja njupuk apa wae ing tahap iki, iku normal kanggo anak-anak kanggo mbalela marang wong tuwane, banjur lan saiki!