Dollhouses lan furnitur boneka

Furnitur boneka pas karo kamar akeh bocah. Kanthi dolanan boneka, bocah bisa nggawe donya game dhewe. Nanging perabotan boneka uga cocok minangka dolanan belajar?

Doll Furniture - laku saben dinten

Jawaban ing ngisor iki jelas "ya" - lan akeh cara.

Dollhouse lan furnitur boneka
Dollhouse lan furnitur boneka

Anak-anak sinau ing game kanthi njupuk peran tartamtu lan ngleksanani prilaku sing luwih ditemtokake.

Furnitur boneka, amarga sampeyan bisa tuku ing pirang-pirang toko kanggo dolanan kayu, nggawe kondisi sing sampurna kanggo reenact urip wong diwasa.

Furnitur boneka menehi anak input banget spesifik, nggawe kaya padha karo kahanan kang anak ngelingake "urip tengen". Iki tegese bocah-bocah diwiwiti kanthi Furnitur boneka kanggo nonton tingkah laku sing diamati dening wong tuwa.

Minangka asil, ana efek pembelajaran kaping pindho

Kaping pisanan, bocah-bocah mimitian nyinaoni prilaku situasional saka wong diwasa ing lingkungan iki. Iki tegese mebel boneka anak mbisakake wong-wong mau kanggo nglakoni tugas saben dinten tartamtu lan ing ndhuwur kabeh nemokake makna sing ana ing mburi. Siji bisa mesthi nyoba kanggo nerangake marang bocah apa dolanan kasebut ing lemari utawa apa roti dilebokake ing oven.

Mung nalika bocah bisa nyedhiyakake praktek tumindake iki, mesthekake yen dheweke wis ngerti apa sing dilakoni ibu utawa bapak kaya iki. Tiruan masa lalu minangka langkah penting kanggo sinau pola sosial. Cendhak: karo furnitur boneka, bocah iki diwenehake karo papan latihan sing bisa dilakoni lan ndhelikake urip saben dinten.

Furnitur boneka uga ndukung skills basa liwat dolanan play peran

Iki banjur nyebabake aspek liya, penting. Bisa uga diarani mbingungake, nanging Furnitur boneka bisa banget migunani kanggo pangangkatan basa saka bocah. Titik awal ing kene maneh yaiku furnitur boneka sing nggawe lingkungan sing meh padha karo sing ditindakake dening wong tuwane. Temtu prilaku tuwane uga mbutuhake.

A bocah nemu lan mbenerake kemampuan basa kanthi niru wong tuwane. Minangka wis diterangake, furnitur boneka nggawe persis lingkungan kasebut ing ngendi bocah-bocah wis didol maneh kanggo ndandani prilaku wong tuwane kanthi rinci. Yen anak dolanan karo boneka ing lingkungan iki, bakal menehi piwulang sing padha utawa sing padha karo sampeyan.

Saka sudut pandang teoretis, siji bakal ngomong ing kene, bocah sampeyan ngasilake tindakan ucapanmu ing kahanan gunane kanthi bener. Praktik bocah nggunakake ukara lan ukara sing bener. Lan iki pancen mbantu anak ngerti makna sing luwih apik.

Furnitur boneka nyimak saben dinten

Furnitur boneka mung ngembangake pangembangan bocah kanthi nyamarake lingkungan ing ngendi bocah bisa nindakaké perilaku sosial lan prilaku lancar. Nanging, ora cukup ruangan ing saben nursery kanggo nyetel siji utawa luwih mebel boneka.

Nanging, yen sampeyan ora pengin nyerahake anak-anak sampeyan minangka lapangan latihan kanggo muter maneh lan nglakoni prilaku sosial, bisa entuk efek sing padha liwat boneka. Ing omah boneka, bocah sampeyan bakal nemokake lingkungan sing meh cocok kanggo nggawe pengalaman. Maneh, anak bisa niru lan nglakoni prilaku sosial ing kahanan asli.