Qi Gong | Meditasi Kesehatan Kesejahteraan

Sapa sing kasengsem ing seni bela dhiri Asia saiki bakal nemokake. Pasokan gedhe, uga dikarepake. Nanging, ora kaya, aikido Jepang, Gong Fu utawa Kung Fu nggawa sawetara kaluwihan. Amarga seni Kung Fu - dadi Shaolin Buddha utawa Tao Wudang Kung Fu - ngemot barang sing ora ditemokake ing seni bela dhiri liyane. Iki diarani Qi Gong.

Apa Qi Gong?

Qi Gong minangka istilah kolektif asalé ing taun 1950. Ing ngisor iki kabeh latihan sing nyebabake lan nguatake Qi, energi urip. Akeh latihan luwih saka sewu taun. Malah biarawan saka biara Buddha lan Daoist sadurungé wis nglakoni latihan.

Qi Gong
Latihan Qi Gong ing alam

Nanging, Qigong ora mung nduweni peran penting ing seni beladiri Tionghoa, nanging uga ing tarkuk Tiongkok tradisional, utawa TCM kanggo cendhak. Ing kana ana salah sawijining limang pilar kang dibangun TCM. Aspek-aspek ingkang beda gabung kanggo mbentuk kesatuan. Iki kalebu relaksasi, perdamaian lan alamiah, uga gerakan, napas lan mental sing imajinasi. Ora kaya semedi, ing kene gerakan kasebut gegandhèngan karo istirahat. Ambegan kasebut kedadeyan kanthi serempak, gerakan-gerakan kanthi lancar lan alon-alon.


Yoga


Bentenipun istilah kolektif

Senajan ana istilah kanggo kabeh latihan bebarengan, Qi Gong banget maneka warna. Jumlah latihan sing tepat ora dingerteni. Ing macem-macem latihan bisa diterangake dening akeh laku sing wis digawe liwat abad. Masters ing Tiongkok kuno ngliwati sistem latihan dhewe mung kanggo para siswa. Dheweke uga ngganti lan ngembangake konsep latihan dhewe. Kajaba iku, akeh konsep anyar sing ditambahake kanggo nggawe Qigong luwih gampang diakses masyarakat Eropah lan Amerika.

QiGong
Latihan QiGong kanggo perdamaian utama

Senadyan macem-macem gedhe, kabeh latihan Qi Gong duwe salah siji goal: kanggo Balance Qi ing awak. Nanging, ora ana latihan apa wae sing sampeyan lakoni. Latihan individu terkait karo saluran energi tertentu, meridian, ing awak manungsa. Akibate, efek saka latihan beda-beda.

Saka ajaran TCM, jelas yen ora ana siji-sijine Qi, nanging sawetara: Qi Pernafasan, Qi Pertahanan, Qi Makanan, Qi Trajektori, lan Organ Qi, sing uga ana ing individu Organs dibagi. Kabeh jinis Qi bisa entuk kamardikan, sing kadhang-kadhang bisa diilangi maneh. Nanging, iki mbutuhake latihan sing cocok kanggo disharmoni.

Minangka aturan, Qi Gong diajari kanthi cara kaya mengkene bisa dipraktikake tanpa mangerteni pola disharmoni pribadhi. Kajaba iku, Qi Gong mulang ing sekolah-sekolah seni beladiri luwih ngarahke kanggo narik Qi dadi keseimbangn, nggawe kinerja Kung Fu luwih kuat lan energik.

Praktik Qi Gong kondhang

Sawetara latihan wis ngrambah gelar kebiasaane lan kanthi mangkono diajokaké kanthi kerep. Iki kalebu latihan wolu wol, gerakan 18 saka Taiji Qigon, Ba Fanhuangong, Chan Mi Gong, Ten Meditations, organ 5 Qigong, game 5, utawa Qigong Meridian.

Jenis-jenis Qi Gong beda-beda ora mung ing efek lan urutan latihan, nanging uga ing asal-usul. Karo Kung Fu, Qi Gong uga kena pengaruh pengaruh agama Tionghoa gedhe lan Buddhisme. Ing biara Daoist ing Wudang-Shan, sampeyan ora bakal bisa ngajar Buddha Shaolin Qi Gong lan kosok balene.

Chan Mi Gong

Conto saka Qi Gong Buddha yaiku Chan Mi Gong. Iki uga disebut qigong balung mburi. Ing kasunyatan, ing wangun iki, balung geger dipindhah kanthi bantuan pulsa kaya gelombang. Gerakan iki pungkasane pindhah menyang kabeh awak.


Kenapa kita kudu mangan sayuran?


Sepuluh mediatations

Conto Daoist Qi Gong yaiku meditasi sepuluh saka Gunung Wudang. Ing latihan iki, fokus bakal ing prinsip Daoist babagan imbangan. Latihan tengah yaiku "Bunga lotus dibuka", sing ora mung diwatesi kanggo tenaga fisik nanging uga nyangkut aspek spiritual.

Iku njupuk akeh pengalaman lan laku kanggo ngerti prakara kanthi bener. Meditasi Cina lan seni gerakan kaya serba kaya taun perkembangan lan ukuran Cina ngidini. Nanging, kanggo pemula, sembarang jenis Qi Gong wiwitane cocok. Wekasan, kabeh latihan duwe salah siji gol sing umum: keseimbangan Qi harmonis ing siji.