Cycling | olahraga

Puteran minangka salah sawijining olahraga ketahanan sing paling nyenengake lan minangka latihan kardiovaskuler sing sampurna.

Tegese ing pelana - ngapa balap supaya kita pas

Yen pedal bisa telung papat utawa kaping papat ing saben minggu kanggo watara menit 30, sampeyan bisa ngluwihi umurmu ing sepuluh taun.

Muter kanggo fitness
Nalika dolanan, pelana nyedhot babagan 75 persen bobot awak. Akibaté, sendi ora dibebani sikil.
Nunggang sepeda ningkatake kabugaran

Mulane, montor mabur uga minangka alternatif sing apik kanggo jogging, mligine kanggo nglawan obesitas lan balung sepeda disagreeable kanthi efek sing bermanfaat.

Kira-kira 75 kilogram ngobong 720 kilocalories ing kacepetan kacepetan mung sak jam sakwise. Iki luwih adoh saka bar coklat.

Muter ing osteoartritis lan masalah sendi dhengkul?

Akeh wong wedi yen muter bisa nandhani galur tambahan ing rawan articular sing kena pengaruh. Nanging orthopedists menehi kabeh cetha: Ing ngelawan iku, amarga gerakan nyuda seragam nambah transportasi gizi menyang balung nom. Kajaba iku, kapsul lan meniskus entuk manfaat saka iku.

Malah wong-wong sing nandhang sangsara saka vena varikos ora kudu nganggo sikil. Getih venous didhisikake liwat tlapukan sikil ing vena sikil, kayadene pompa kanggo jantung. Iki kerep dianggo luwih apik tinimbang obat apa wae.

Penting kanggo wong-wong karo masalah punggung: tansah ngeling-eling marang sikap sing sakcara lan seneng ngobong sepedha Walanda.

Kapan efek fitness ditindakake sajrone muter?

Kanggo efek fitness sing ngetrapake, sampeyan kudu siklus paling ora rong jam seminggu. Beban kerja kudu nambah kanthi mantep. Kanggo ngiyataken kondisi kasebut, cukup kanggo pedal ing tengah-tengah, tanpa medhot ambegan.

Yen jangkah ing latar, latihan interval sing disebut dianjurake. Ing ngisor iki kacepetan sing nyenengake lan nyenengake saben limang menit. Yen perlu, potongan cilik bisa dilebokake.

Sapa sing ngendheg jarak sing rada suwe ing kacepetan kacepetan, ningkatake pembakaran lemak. Mangkono, muter iku olahraga sing becik kanggo ngilangi bobot. Iku kanthi otomatis nyedhiyakake saben bagean saka oksigen lan bisa gampang digabungake menyang saben dinten. Malah cara kerja lan belanja bisa katutup saka latihan kanthi mancal.

Miturut cara: Latihan siklus kaya kasebut nyedhiyakake hormon seks kanthi apik. Ana gosip sing cyclists sing luwih apik penyayang. Nanging, ora ana bukti ilmiah kanggo iki. Dadi, saben wong bisa nemokake.