Smoking ing kehamilan | Kesehatan & Bayi

Miturut statistik, watara persen perokok 30 isih nggunakake rokok ing awal ngandhut. Saka jumlah kasebut, setengah saka tangan bisa nyegat tangane ing wektu sing wis suwe. Udhara sajrone meteng wis nyebabake negatif.

Smoking ing meteng - ana akibat dramatis

Kanggo liyane, babagan persen 15, Nanging, kecanduan nikotin nemtokake saben dina saben dinten sing bakal nyebabake anakmu kanthi sengaja.

Merokok ing kandhutan kandhutan ibu lan janin
Ngrokok ing meteng punika tabu!

Konten popok pertama ngandhakake momotan kumelun nalika ngandhut

Minangka meconium - utawa colloquially uga minangka Kindspech - ngandhut kursi pisanan sawise lair, sing diubengi dening bayi. Wangun iki wis dibentuk saka sasi papat ngenani. Ngemot empedu sing kandel, sel-sel membran lendhut lan ngelek cairan amniotik, sing bisa ngemot jejak sel kulit lan rambut.

Riset uga nudhuhake uga bisa ndeteksi polutan lan metabolit obat sing wis dikonsumsi nalika sasi 6 pungkasan. Nanging, analisis rinci babagan asap sing wis dituduhake ibu nalika hamil ora bisa.

Pregnen amarga udud nalika ngandhut

Minangka samesthine, dokter lan pakar banget menehi saran marang udud sajrone meteng. Utamane, wutah jabang bayi ora bisa rusak lan risiko prematur utawa, ing kasus paling gedhe, miscarriage tambah kanthi cara sing lestari. Salajengipun, resiko malformasi kayata anggota awak utawa organ sing lumpuh tambah.

Kajaba iku, wis ditemtokake yen bayi-bayi sing lair ing ngrokok wanita sing ngandhut ing rata-rata gram 200 luwih cerah tinimbang ing ngandhut normal. Iki amarga, minangka akibat saka udud, pambuluh getih ing ibu kasebut sempit.

Mangkono, pasokan liwat kabel jero deteriorates lan bayi dadi kurang nutrisi lan oksigen sing disedhiyakake, sing duweni pangaruh negatif ing perkembangan lan perkembangane. Kajaba iku, risiko infèksi sing mengko utawa pati anak kira-kira kaping pindho minangka dhuwur.

Risiko kanker tambah ora mung karo ibu sing ngrokok

Studi-studi wis nuduhaké menawa wanita ngandhut wanita sing ngrokok bisa tekan kaping 13 saben dina kanggo nyerang. Digunakke nganti umur hamil sing normal sangang sasi, iki nyebabake udakara 3600. Yen bahan kimia 4000 sing ana ing asap rokok, yaiku partikel karsinogenik lan banget beracun, bisa dianggep minangka masalah.

Kasunyatan manawa perokok njupuk resiko sing tambah akeh kanggo kanker sing dawa dikenal. Nanging nalika bocah ngrokok nalika ngandhut, panyakit kasebut bisa ditandhangi ing kanker. Ing babagan iki, panaliten dening Pusat Penelitian Kanker Jerman nemokake yen bocah-bocah ibu sing ngombe rokok nalika ngandhut kira-kira 1,5 luwih kerep duwe kanker kandung kemih lan ndhuwur. Ing kanker paru-paru babagan 1,7-fold tambah lan ing kanker hidung malah tambah ping telu.

Rampung nyegah udud nalika ngandhut

Dadi, mung kesimpulan yen wanita ngandhut kudu bener-bener nyegah udud. Iki ora mung bermanfaat kanggo bayi bayi. Ibune uga bakal bisa nyumurupi efek positif ngrasakke rokok sawise sawetara jam. Mangkono, sawisé kira-kira menit 20, tekanan getih lan tingkat denyut jantung bisa katon. Ing wolung jam, tingkat karbon monoksida ing getih wis mudhun banget. Iki uga bakal nyumurupi bayi kanthi cepet, amarga saiki uga bakal nyukupi oksigen lan gizi sing cukup.

Nanging, nalika larangan merokok, kanca-kanca ing kamar utawa kanca, lan wong lanang ngandhut ora kudu nganggep ora mesthi. Uga, udhara pasif ing ibu bisa mbebayani marang bocah ing jero kandungan. Mulane, kluwarga ing ngendi wanita ngandhut ora ana asap rokok. Mesthi, udud kudu dihindari kabeh sanajan sawise meteng.