Sayings | Idiom basa

"Ngantem kaya pitik", "ngadeg ing tabung", "nggawe dina metu" - iki kabeh frasa sing kita gunakake ing saben dinten, tanpa ngerti ngendi asale. Senajan kita ngerti apa sing kita tegese dening lan kabeh wong mangerteni tegese konco, nanging yen sampeyan njupuk cetha ndeleng ing gawean ukara, padha biasane banget lucu utawa ora duwe maneh saiki.

Idiom - makna lan asale

Akeh pangandikane bisa ditindakake kanthi modernisasi, kanggo menehi gambar sing jelas maneh. Mung frasa modern iki biasane ora bisa dienggo lan kita tansah tiba ing papan sing asli. Iku wektu kanggo njupuk dipikir nyedhaki ing asal.

Speech - meaning and origin
Ungkapan sing kondhang mung diterangake

Idiom iku struktur tembung sing tetep sing komponené ora bisa dialihake amarga ora sakabèhé gambar sing bener wis bener. Saka "ngucapake biru langit" ora bisa dadi "Abang saka langit ngapusi", amarga ora ana sing mangerteni iki lan ora duwe pangerten.

Idioms minangka ungkapan pictorial sing uga dikenal lan berlabuh ing basa. Iki uga kasedhiya ing basa liyane. Nalika "udan" karo kita, udan ing Inggris "Kucing lan Anjing" - yaiku kucing lan asu. Ing negara iki, kita ora ngerti iki, ing Inggris, ing sisih liya, ora ngerti twine.

Kita wis nglumpukake frase sing paling umum lan ngrasakake ing "untu". Dene sampeyan bisa ndeleng dhewe yen frase paling umum duwe suku.

Kacang lan bolt

"Pawiyatan sekolah sing apik yaiku alpha lan omega kanggo miwiti karir," ujare nenek Frederike, kanthi narik ati marang dhuwit saka putune. Frederike mangerténi yèn dhèwèké ora ngandhakaké statusé ing laporan pertengahan taun lan njawab kanthi wigatos, dheweke bakal luwih apik ing enem wulan sabanjure.

Idiom "Alpha lan Omega"
Apa tegese tembung "alpha lan omega"?

Banjur dheweke takon nenek napa pendidikan sekolah dadi alpha lan omega kanggo miwiti karir. Nenek mangsuli: "Iki tegese wiwitan lan pungkasan. Yen sampeyan sinau ing sekolah wiwit saka wiwitan, sampeyan bakal kepengin sinau apa wae sing dikarepake. "

Sawise tengah noon, Frederike mulih menyang kelas kanggo para tuwane uga. Dheweke tansah mikir babagan nenekne ngeset A kanggo awal nanging O kanggo mburi. Mungkin nenekmu ora bisa maca lan nulis kanthi bener?

Ibu Frederike kudu ngguyu ing statement putriné lan nerangake:

"Alfabet Yunani duweni huruf A kanggo Alpha minangka huruf kapisan lan O kanggo Omega minangka huruf pungkasan. Tembung kasebut asalé saka terjemahan Alkitab déning Martin Luther. Ing kono, Gusti Allah ngandika, "Aku iki Alpha lan Omega, wiwitan lan pungkasan ..." Iki minangka tembung saka Wahyu Yohanes sing mangerteni Basa: "Iku tegese; sing nduweni wiwitan lan pungkasan saka sawijining perkara, yaiku panguwasa sakabehe. Mangkene, kekuwatan ilmu wis ditulis. "

Frederike banget kesengsem lan nemtokake yen ing mangsa dheweke kepengin ngetrapake sakabehane lan nambah gramat sekolah.

Titik kabeh

Anke sedih. Dheweke kepengin pindhah menyang film karo kanca apik dheweke saiki, nanging dheweke dibatalake ing wekdal pungkasan. Stefan, kakang Anke, nyoba nyenengake dheweke. "Banjur sampeyan menyang film sesuk, ora sing ala."

Speech - "The point"?
Apa tegese tembung "titik utama"?

"Besok ora dina sinetron lan film luwih saka 2 Euro. Titik iku, aku ora duwe dhuwit sing akeh dhuwit. "

Ora kahanan sing becik, nanging sampeyan kudu ngguyu kanthi ngandika ing statement.

Apa titik penting? Apa tandha titik munggah lan mudhun kanthi seneng? Lan yen mangkono, apa sing kudu dilakoni karo statement kasebut?

Tembung kasebut nuduhake urgensi utawa pentinge. Asal saka Aristoteles, sing nyadari yen ing endhog endhog pitik, titik cilik mlumpat munggah lan mudhun nalika cah ayu berkembang.

Titik sethithik iki yaiku jantung lan kanthi mangkono organ sing paling penting saka cah ayu. Lan ngandika ing statement kasebut minangka titik paling penting ing kene.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.