Nutrisi sing tepat kanggo bocah lan remaja

Campuran sehat kanggo diet sing tepat ing dasar sing kasusun saka komposisi sing seimbang saka panganan kewan lan tetanduran. Produksi energi sing paling luweh akeh banget yaiku karbohidrat (persentase 50-55) kayata biji-bijian, sayuran, kentang lan woh-wohan.

Nutrisi sing tepat minangka donor daya kanggo bocah lan remaja

Mung proporsi cilik lemak (maksimum 30 persen) saka lemak sayur-sayuran lan lenga lan bagean cilik protein kewan lan sayur (10-15 persen) perlu.

ibu lan putri duwe belanja seneng-seneng
Nutrisi sing tepat minangka donor daya kanggo bocah lan remaja

Yen kaseimbangan alam wis dirayakake ing kene, bocah kasebut uga katon lan ora perlu tambahan apa-apa.

Carane ngenali malnutrisi?
Apa bocah mangan sedhela, kayata murni vegetarian, tanpa susu, karo panganan sing akeh banget, karo permen lan pastries utawa panganan, nanging ora ana asam lemak, unsur trace lan vitamin bisa nyetel.
Yen luwih saka siji rasa disenengi, umpamane asin, manis, ora nguntungke, iki rasa sensasi alami. Mulane, penting banget kanggo nyedhiyakake panganan panganan saka bocah-bocah.

Sepira kerepe sampeyan mangan lan pira dietung sing tepat?

Diet sehat lan optimal njamin dina-dina mangan 3-5. Paling sethithik sakedhik panganan kudu disertakan. Inggih, weteng nalika ngrasa ora kelangan.

Minangka cemilan, sampeyan bisa seneng woh-wohan lan sayuran, roti utawa pastri. Kanggo panganan panas kentang, beras, pasta, sayuran utawa salad disaranake. Utawa milih iwak cilik lan pinggan iwak cilik. Minangka ngombe, isih banyu, woh lan tèh herbal murah. Ngombe gula kudu nyingkiri, amarga jus woh wis ngemot isi gula saka persen 10.

Susu duwe macem-macem úa penting kaya. Minangka kalsium, fosfor, protein, seng, iodin, lan vitamin B2 lan B1, sing penting banget ing tahap pertumbuhan. Yen ana alergi susu, hubungi dokter nutrisi.

Nutrisi sing tepat kanggo bocah kudu seimbang
Vitamin kanggo anak

Mangan iku masalah alam

Biasane wong diwasa ngukur asupan panganan anak sing miturut anggone mangan dhewe. Mulane kudu dijaga supaya ora menehi anak bagean diwasa.

Awak biasane nemu apa sing perlu. Umume yen bocah ora mangan saben dina. Gumantung ing umur, jinis awak, fisik, lan aktivitas fisik, diet kudu diatur kanthi individu.

Tenang lan bocah cilik bakal kepencut karo akeh daging lan gajih, nanging butuh panganan sing enak, amarga metabolisme sing bisa ditangani luwih apik. Sayur-sayuran sing wis dicampur sayuran lan jajanan sing enom disebar paling apik ing wektu sing padha.

Aturan bisa ndadekake rasa seneng

Ritual panganan sing prasaja penting kanggo ngresiki awak. Amarga pencernaan sing sehat wiwit ing wiwitan pisanan. Kanggo mangan, kita kudu luwih saka kabeh wektu lan istirahat. Mulane, istirahat sakdurunge lan sawise meal penting. Distraksi kayata radio, TV, obrolan maca utawa bungah kudu dicegah. Lan karo sing gedhe-gedhe: "Mata mangan karo sampeyan."

Tambahan ekstra manis diwenehake

Prekara kanggo rasa sing manis mbokmenawa bisa uga, amarga susu ibu uga manis.

Nutrisi sing tepat uga ngidini sethitik manis
Manis munching tanpa remorse

A ban permen total bakal angel dilakokaké. Malah Piramida Pangan wis diwenehi panggonan ing ngisor "Ekas", klompok pangan sing ditrima.

Gula ora dilarang ing prinsip. Nanging, Institut Riset kanggo Nutrisi Anak (FKE) nyaranake sampeyan ora njupuk luwih saka 10 persen saka intake energi saben dina kanthi "ekstra". Contone, kanggo bocah-bocah umur 7-9, iki ana watara kromosom 180 utawa kira-kira gram 45 gula utawa gram 20.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.