Prilaku sing bener nalika badai pendidikan

Pitakonan bocah sing khas saben ibu utawa bapak kudu njawab nalika parenting. Kilat lan guntur minangka efek sisih khas saka badai.

Kita kabeh nerangake thunderstorms - nanging wing ndhuwur teka kilat lan gludhug?

Aku kerep ndedonga tembung kaya litane kanggo ngiyataken putriku, sing kerep nandhang panandhang nalika ana thunderstorms ing mangsa panas.

Badai liwat kutha cilik
Prilaku sing tepat nalika badai kudu dikenal!

nanging ing ngendi ana kilat lan gludhug? tenan? Kilat sacoro prakteke ora luwih saka discharges listrik. Guntur kasusun saka gelombang swara lan discharge petir saka akustik.

Sampeyan meh krungu bledhek, sing discharge, minangka thunderbolt. Endi saka kilat lan gludhug? bakal luwih kaya: kenapa ana kilat lan gludhug.

Badai panas karo kilat lan gludhug

Ing mangsa panas, srengenge anget ing udhara lembab sing cedhak karo lemah. Gelembung udhara panas mundhak nalika lagi padhang lan banjur ndhelik ing lingkungan sing luwih adhem nang endi wae ing langit. Pamisahan pamisah (kadhemen / anget) ngasilake tegangan listrik, sing, yen dadi kuwat, ing bledosan kanthi timpani lan kalasangka - guntur! - unloads.

Endi saka kilat lan gludhug? Dadi iki bakal diklarifikasi. Padha disebabake ketegangan ing altitudes dhuwur. Kanthi sengaja, daya listrik iki gampang nganti tekan 1 milyar volt. Yen lampu kilat discharges, suhu nganti 30,000 derajat bisa kedadeyan. Iki uga ndarbeni udara, sing ngembang kanthi cepet lan banjur ngasilake gelombang swara.


Kanggo ngunggahake kesadaran babagan topik:
free coloring pages on topic of weather


Nalika takon: Endi kilat lan guntur tekaDadi siji kudu ngomong sing loro iku fénoména sing nyebabake ketegangan ing langit.

Carane aku nindakake kanthi bener sajrone badai?

Prilaku sing bener nalika badai Ing kasunyatan kadhangkala nemtokake urip lan pati. Mulane anak sing akeh njaba mesthine kudu nguwasani aturan paling penting. Badai serang asring teka minangka kejutan, lan sanajan bocah wis kerep diwenehake menyang omah, bisa kedadeyan sing luwih cepet tinimbang bisa reaksi.

Carane nindakake kanthi bener nalika badai ana apa? Ing kasus: tetep tenang. Iki ora gampang kanggo bocah cemas. Aturan kasebut bisa dadi dhukungan kanggo dhewe kanggo nindakake kanthi bener sajrone badai lan aja lali panicked.

Prilaku sing bener nalika badai: Aja dadi titik paling dhuwur

Kilat paling akeh ing obyek paling dhuwur sing ana ing lingkungane. Supaya aturan paling gampang dadi cilik. Aja dadi titik paling dhuwur ing wilayah kasebut. Ing udhara mbukak, penting banget kanggo nyegah wit-witan, pilar, pager logam, lan liya-liyane.

kelip-kelip kilat
Ngomong anak-anak ing wektu sing tepat babagan prilaku sing bener sajrone badai

nyata Atur nalika badai Mulane, ing wilayah kosong, sampeyan kudu nggoleki rongga lan jembar. Lantai kudu ora bakal disenteni liwat area sing gedhe karo awak, sikil kudu cedhak bebarengan ing jongkok, nyelehake tangan ing jongkok sikil.

Kilat sing mencet ing lemah, yaiku mili lan sampeyan duwe kontak sing paling ora.

Titik kapindho: aja banyu! Banyu nindakake listrik banget. Lan sirah tansah minangka titik paling dhuwur nalika nglangi ing tlaga iki! Mulane kudu metu saka tlaga, kolam, lsp. Anak kudu ngerti yen dheweke butuh jarak sing aman kanggo kabeh banyu. Sing prilaku sing bener nalika badai.

Perilaku nalika badai ing pagunungan

Tangan mati tali kawat lan nggoleki papan ing antaraning bebatuan sing ana ing ngisor. Ing musim gugur, bocah-bocah kudu nggawa bali layangan, amarga kanthi cepet dadi titik paling dhuwur - sanajan angin sing ndhisiki badai isih enom banget!

Prilaku sing bener nalika badai ing alas iki angel. Ana akeh impact lokasi kanggo lampu kilat ing kene. Maneh, goleki endhapan utawa alas sing jero lan mudheng, supaya ora ana wit-witan sing dhuwur lan ora ngupaya papan ing sangisore wit, luwih apik milih pager.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.