Giant Bear Claw / Hercules Shrub - Poisonous Plants

Herkulesstaude uga dikenal kanthi jeneng Riesenbärenklau utawa Bärenkralle. Buta Buta Claw asalé saka kulawarga tetanduran umbels lan asalé saka Kaukasus. Pisanan, tanduran 1985 muncul ing Eropah.

Hercules shrub / Giant hogweed

Hercules bisa nganti ukuran nganti telung meter. Batang sing ana katon peteng lan rambut apik sing ditemokake ing kabeh tanduran.

hogweed buta
Giant Bear Claw - MabelAmber / Pixabay

Dhiameter stalk yaiku rong nganti sepuluh sentimeter, gumantung saka ukuran total tanduran. Umume godhong ijo saka hogweed buta kasebut duwe dawa siji meter. Kembang sing relatif gedhé biasane duwe diameter 30-50 centimeters. A Hercules shrub bisa ngemot nganti siji kembang 80.000.

Periode ngembang wiwit saka Juni nganti akhir Juli. Kembang putih duwé dhiameter maksimum 2 sentimeter lan tuwuh luwih akeh ing ndhuwur. Wiwit godhong putih wulu katon mirip karo kewan kewan, tanduran kasebut dijenengi Bärenklau amarga iki.

Sawise cangkang wiji wis dibentuk, tanduran iki mati. Yen tanduran ora masak, bisa gampang urip nganti pirang-pirang taun. Wiji saka Herkulesstaude sing dhuwur banget kanggo taun-taun.

Hercules shrub ora tuwuh ing lemah asam. Yen ora, dheweke banget ora ngerteni lan mung butuh sethithik srengenge kanggo urip nganti pirang-pirang taun.

Hogweed buta ngandhut apa wae sing disebut furocoumarins, sing nyebabake reaksi kulit sawise kontak kulit.

Malah, kontak kanthi cepet karo godhong uga cukup kanggo ngurangi kulit luwih akeh. Ing kasus luwih elek, malah blisters bisa mbentuk kulit. Iki banget nyeri lan gampang inflamed lan bisa nyebabake lara bakar pisanan lan kaloro.

Saliyane gangguan kulit, lan blisters lamunan bisa uga asil saka demam, masalah sirkulasi lan sweating. Reaksi iki bisa njupuk minggu.

Yen sampeyan wis teka karo kontak karo tanduran, sampeyan kudu ngumbah kulit sing cocog karo banyu lan sabun. Yen gangguan kulit wis kedadeyan, dermatolog kudu disedhiyakake langsung supaya perawatan cocok bisa digunakake.

hogweed nuding

Benten kaliyan Clant Bear Claw, Meadow Hogweed punika asli saking Eropa. Utamane siji nemokake Claw Bear Giant ing bank-bank lan ditches lan luwih disenengi ing lembab, lemah ngeculake. Secara visual, tetanduran katon banget padha.

Yen tanduran iku enom, ora ana bebaya keracunan. Biasane godhong asring digunakake minangka feed sapi. Nanging, kéwan kudu ora kakehan, amarga bisa nimbulaké gangguan kulit. Gumantung saka ukuran tanduran enom, stalk bisa dimasak mentah, utawa dimasak karo kompote.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.