Siapke risotto kanthi bener | Panganan pangan

Akeh wong seneng nyicipi masakan anyar maneh kanggo nggawa macem-macem kebiasaan mangan saben dina. Piring sing populer banget ing pirang-pirang pawon pribadi lan uga ing restoran yaiku Risotto. Panganan uga arang banget populer amarga sampeyan bisa beda-beda kanthi becik lan rempah-rempah karo kabeh bahan.

Apa risotto?

Risotto asalé saka Italia lor lan panganan mushy. A risotto apik banget krim, nanging konsistensi beras isih "al dente".

Risotto karo jamur
Risetto tradisional karo jamur, herbal seger lan Parmesan

Preparation dhasar cukup prasaja: Ing kene, beras mung dimasak karo bawang bombay lan mentega utawa lenga sing disigar lan dimasak ing duduh kaldu nganti pawon cukup enak.

Mesthi uga kudu ditindakake kanggo ndeleng beras sing digunakake. Ora kabeh jinis beras cocok kanggo persiapan beras sedhep. Gandum béas medium asring dipigunakaké, kayata ngasilaké pati sing cukup, sing nduwèni tektur kranjang.

Puding beras, ing sisih liya, ora cocok, amarga masak banget alon banget lan ing pungkasan ora cukup kuwat kanggo sajian iki. Risotto bisa uga dijupuk minangka hidangan utaman utawa minangka iringan kanggo akeh piring daging.

Apa bisa digabungake ing preparation of risotto?

Risotto bisa disusun kanthi akeh cara. Bahan dasar kanggo sajian beras mesthi uga beras gandum, bawang, lemak, lan sapa sing kepengin njupuk anggur saliyane ditambah banyu. Sing liyane mesthi ana rasa, amarga sampeyan bisa menehi meh kabeh bahan ing risotto.


Campfire lan roti resep roti


Utamané misuwur yaiku Parmesan Risotto. Kanggo maksud iki, sajian wis disiapake kaya sing kasebut ing ndhuwur. Sanalika beras dimasak lan kabeh mushy, tambahake mentega lan Parmesan menyang beras. Sampeyan wis nggawe conjured Parmesan risotto éca.

Malah, risotto jamur asring dipilih minangka hidangan utama utawa péso pinggiran. Kene sampeyan uga nyiapake kabeh miturut rencana lan kringet jamur karo bawang ing pan ekstra. Banjur sampeyan menehi kabeh ing massa. Parmesan lan jamur bisa digabung, sing mesthi gumantung ing rasa sampeyan dhewe.

Kesalahan supaya nalika nyepakaké risotto

Salah siji saka pemula sing paling gedhe ing nyiyapake yaiku yen beras mung dimasak nganti suwe banget. Iki mung nggawe massa banget alus. Nanging, beras kudu tetep "al dente" saéngga bisa ngetokake aroma lengkap lan rasa bahan liyane.

Pangan risotto uga ora bakal dicuci sadurunge, sauntara iku bakal ilang kekuatan lan ora bakal bisa dianggo. Kajaba iku, sampeyan pancen kudu tetep adoh saka kompor kanthi dawa, amarga beras bisa cepet banget lan kudu diobong ing antarane.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.