Godparents dadi baptis | Pendidikan anak

Nalika bocah wis dibaptis, penting kanggo nemokake godfather. Iki bakal biasane dadi wong sing luwih cedhak karo wong tuwane. Nanging apa pangarep-arep utawa malah kewajiban, apa peran lan tugas sing disambungake karo godparents?

We are to become godparents!

Minangka wanitama, sampeyan ngiringi anak baptis kanggo baptis
Kita dadi Wali Sanga!

A godfather diiringi anak kanggo baptis saka sudut pandang agama, assuming tanggung jawab sing anak sinau iman dhewe lan sinau kanggo manggon.

Nganti taun 1983, sponsor ing gereja nggambarake sesambetan rohani. Tembung godong kasebut asal saka basa Latin lan tegese kaya "karo bapak".

Ing Gréja Katolik lan Protestan, kahanan sponsor sing beda.

Ana macem-macem adat kanggo waniten

Iki bisa dadi desain kawicaksanan sing adil, desain lilin baptisan, anak-anak Kitab Suci minangka hadiah utawa kepinginan pribadi utawa janji kanggo urip, sing ditulis kanthi nulis. Ing sawetara wilayah, umume kanggo bocah-bocah sing nggawa godhong sing arupa wit palem ing Minggu Palm sing dihias apik lan diberkahi ing pasamuwan. Dina baptis bisa dadi alasan kanggo patemon saben taun kanggo ngeling-eling baptisan lan janji.

Nanging, dina iki, akhwat religius sanès saka godparents wis dipindhah menyang latar mburi

Sponsor wis dikarepake kanggo ngancani perkembangan pribadine bocah lan mbantu wong tuwa ing babagan pendidikan. Kadhangkala sponsorship diwatesi kanggo hadiah ing acara serius.

Godparents kudu sinau kanggo mbangun hubungan pribadi karo wong tiri lan dadi ana minangka penasihat utawa mediator antarane wong tuwa. Ing sasi kapindho, wali-wali uga nduweni kewajiban manawa nalika wong tuwané mati. Nanging, sponsor ora digandhengake karo pambiyantu. Yen wong tuwa pengin, iki bisa ditemtokake ing bakal.

Iku penting kanggo mimpin obrolan jelas karo bapak sing dikarepake

Apa sing dikarepake, kepenak lan kewajiban kanggo para pandhita? Iki nyimpen kuciwo ing loro-lorone. Ing kasus sing paling apik, sesambetan dateng berkembang antarane bocah lan patesing bisa bertahan kanggo taun. Sengaja, wong tuwa ora bisa dadi wira-wiri dhewe, nanging kaki-nini. Uga sedulur utawa kanca apik banget sing dipilih. Penting, sampeyan bisa mbangun ing sajroning segi nilai lan pendidikan.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.