Roses & Care Rose | Taman tanduran

Ana mung sawetara tetanduran sing ditemokake ing macem-macem macem-macem varieties, kayata "ratuning kembang", mawar. Jenis-jenis mawar sing paling umum kanggo taman ngarep yaiku suket sing luwih gedhe utawa luwih gedhe sing tuwuh nganti dhuwur meter.

Mawar care kanggo pamula - supaya gampang yaiku care mawar

Ing ngisor iki, beda-bedane digawe antarane varietas karo racemes utawa inflorescences sing mung mbentuk siji kembang ing saben tembak. Varian lan werna sing sampeyan pilih babagan akeh rasa.

Shrub mawar warna-warni ing taman mawar
Mawar ing taman mawar

Penting, paling akeh kembang sing paling enom iki seneng karo panggonan sing cerah. Iki uga ditrapake kanggo mawar climbing, karo sampeyan bisa dekorasi tembok house utawa malah trellis apik.

Kesalahan babagan care mawar

Nentang pendapat sing nyebar mawar sing banget intensif, sing gampang banget kanggo dijaga. Iki bener sethithik kanggo hobi tukang kebon sing pengin seneng kembang sing ayu lan berkembang subur. Kanggo peternak, mesthine, katon beda.

Yen sampeyan pengin duwe karya sing sethithik kanthi "ratu kembang", pilih varieties hardy mangsa kanggo kebon dhewe. Mawar abang ayu asring sensitif marang beku, sing utamané bener kanggo spesies Inggris.


Mewarna halaman Rose kanggo bocah-bocah - Mewarna halaman karangan kembang mawar kanggo wong dewasa


Wektu tanduran iku musim gugur

Wektu paling apik kanggo tetanduran mawar iku gugur. Yen sampeyan pengin seneng kembang kanggo dangu, sampeyan kudu tuku kasebut ing nursery sing ditetepake, luwih apik tanpa pot. Sadurunge sijine ing lemah, lemah kudu disiapake.

Utamané penting kanggo ngeculake alesan kanthi cukup jero amarga roses mbentuk werna sing dawa. Kondisi kasebut bakal entuk manfaat luwih saka siji, amarga siji ora perlu ngombe tetanduran kaya ing mangsa panas.

Sampeyan kudu fertilize mawar ing tiba ora, Sing mbentuk shoots enom bisa beku ing mangsa lan ngrancang karusakan Frost menyang tanduran.

Sawise tanduran iku cukup kanggo tumpukan lemah sing cilik lan sumur banyu. Kanthi mangsa mung watara sudhut, roses hardy mangsa kudu direksa saka beku abot. Sanadyan mangkono, cukup kanggo nutupi lemah ing sangisore rodha kanthi cabang mulch utawa cabang cemoro, watara sepuluh sentimeter.

Mawar Cut mung sawise periode Frost

Punika fertilized mung ing spring. Produk organik paling cocok kanggo penggabungan menyang lemah watara tanduran

Mawar lan wungu
Mawar wungu

Sadurunge, roses butuh potong taunan, nanging mung nalika mangsa pungkasan wis rampung. Penting kanggo mbusak kabeh shoots garing lan kayu-kayuan.

Kajaba iku, saben stalk kudu dipendhet supaya saka lemah mung loro "mata", ie thickening saka cabang anyar sing tuwuh, katon.

Iku tanpa ngandika sing shears pruning sing cetha lan apik perlu kanggo entuk permukaan cutest smoothest bisa. Yen ora, jamur lan hama liyane bisa ditemokake ing kene.

Kontrol hama biologis lan macem-macem warna kanthi mawar

Ing mangsa panas sampeyan bisa seneng kembangan sing meh ora akeh. Yen perlu, sampeyan bisa fertilize maneh nganti Juni lan bisa pour saka wektu kanggo wektu, nanging mangga ora ing afternoon pungkasan lan saka ndhuwur!

Titisan banyu ing kembang lan godhong ing cahya srengenge bisa nyebabake tandha-tandha mbakar sing ora katon ing tanduran.

Lan wong-wong sing wedi marang tetanduran hama mung ndelok lavender ing sacedhake langsung: ora mung ngedol aphids karo aroma, nanging uga mranata aksen Mediterania.

Foto mawar

Jelajahi koleksi foto-foto roses

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.