botulism bayi

A penyakit ora umum nanging banget serius ing bayi iku bayi botulism. Botulism asalé saka basa Latin botulus (sosis), peracunan daging supaya disebut-lan urip anceman, dening racun botulinum (Clostridium botulinum bakteri) nyebabake keracunan.

Bayi botulisme dening madu utawa sirup maple

Minangka pembawa toksin yaiku madu utawa sirup maple kanggo nambahi z. Minangka kecap utawa bubur bayi disebut. Madu rasa manis lan panganan sing diseret, sing uga digunakake kanggo tujuan medis. Jus emas diwenehi akeh aspek kesehatan, nanging panganan iki ora bisa dicithak. Supaya bisa mateni panganan bakteri kudu luwih panas ing suhu 120 kanggo wektu sing luwih suwe. Iki ora mungkin karo madu. Dheweke minangka produk alami lan dheweke uga ditawani ing toko.

Bayi botulisme dening madu utawa sirup maple
Bayi botulisme - Resiko kanggo bayi liwat madu

Lingkungan lindungi utawa hermetically nutup pangan, supaya madu utawa Maple sirup, kang wis kecampur karo racun ing, spora mbentuk bakteri lan tekan konsumsi ing flora usus.

Ing bayi nganti setahun, paling ngrugekke kanggo 6 sasi, karo nimbali awak liyane boten stabil lan flora usus banget, iku racun diangkut liwat septum usus menyang getih lan wiwit iku nemu kanggo endings syaraf ing sistem gemeter peripheral endi release saka neuronal penting Piranti Messenger dicegah.

Efek beracun madu lan sirup maple ing bayi

Efek racun mblokir sinyal antara syaraf lan otot. Kelumpuhan otot awak kabeh organ lan organ lan stasis usus iku akibat serius. Ing efek saka racun ora tansah ngeweruhi lan asring bisa gejala sing dikenali mung sawise dina malah minggu. Weakening saka Otot mripat, lack of expression rai, paralysis saka Otot ambegan nganti kangèlan ambegan lan mandhek AMBEGAN, ngulu, lan kekirangan otot sistem musculoskeletal pratandha saka peracunan dening botulinum lan bisa mimpin pati yen ora langsung, darurat lan intensif care. Ing perawatan medhis lengkap bisa uga nanging sampeyan kudu ngetutake karo karusakan.

Saben taun kasus botulisme bayi kacarita ing Institut Robert Koch ing Berlin. Studi babagan jenis keracunan lan efek kasebut wis digawe ing Eropah wiwit 1976, sawisé kasus sing pisanan ditindakake lan didiagnosa ing Amerika. Kasus liyane wis diwiwiti ing Australia, US lan Jepang. Ana uga hubungane karo sindrom pati bayi sing ndadak. Ing Eropah, ana tugas kanggo nglaporake miturut Undhang-undhang Proteksi Infeksi.

Ora madu lan sirup maple nganti paling ora 1. ulang tahun

Kanggo kesehatan bayi, nganti ulang tahun pisanan, kudu disebarake kanthi hadiah madu lan sirup maple kanggo nyegah risiko botulism bayi supaya ora dicegah.

Ing bayi, anak, cah cilik lan wong diwasa, karo kebak fungsi flora usus lan septum titik sehat, racun ing excreted, kang tanpa lumebu ing getih awak, kaya ana liwat sing kasedhiya ing madu kurang dosis. A rekaman racun ing ibu sing nyusoni sing njupuk madu mangkono ora diwenehi.

Nanging, kajaba kuwi, tatu lan perawatan kasebut nambani madu. Umumé, kudu dicatet yen wong kudu ngenteni saka panganan bayi sing manis, paps ngarep lan teh / omben ing umum, amarga bisa nimbulaké lan nimbulaké bebaya utawa panyakit luwih lanjut.

Sengaja, kasus botulism bayi pisanan ditemokake ing 1976 ing California. Ing Jerman, ana rata-rata siji kasus kasebut saben taun wiwit 1996. Ing usus bayi racun beracun berkembang. Nanging, sawetara dina sawise sawetara minggu, gejala kasebut bisa katon. Mulane, iku angel banget kanggo para dokter nemtokake hubungan antara pangan lan penyakit. Yen racun lumebu ing aliran getih liwat usus, disebarake ing awak. Iku banjur adhedhasar ujung saraf lan nyegah pangolahan sing penting ana, kayata fraktur otot. Asil iku kelumpuhan otot. Sayange, kaya wong diwasa, sampeyan ora bisa nambani bayi karo antitoxin.