Saffron | Rempah nalika masak

Saffron uga dikenal minangka raja rempah-rempah. Ora tanpa alesan, amarga iki bumbu paling larang ing donya. Iki ditampa saka kembang tanduran "Crocus Sativus". Mung telung benang prangko bisa dipanen saben kembang.

Saffron - Spice lan Remedies Paling Mahal Dunia

Kanggo panen sak kilo saffron, nganti tanduran 200.000 dibutuhake.

Saffron - Saka Crocus sativus
Spice paling larang ing donya - diduweni saka Crocus sativus

Wiwit utamane ora bisa dipanen dening mesin, ing kene ana karya manual sing dibebani. Iki uga minangka alasan kanggo pengabdian rempah-rempah iki.

Saffron wis kasebut ing mitologi Yunani. Miturut legenda, Zeus turu ing amben saka kéwan iki. Legenda akeh muter ing rempah-rempah raja, nanging sifat-sifat sing bisa diobati uga dikenal lan dihargai.

Wilayah budidaya lan distribusi saffron

Punika pitados bilih rempah-rempah saka Creta kuna nyebar ing saindenging jagad. A statement aman babagan negara asal ora dikenal. Awit tetanduran sing nyenengake kondisi iklim khusus, saffron ora bisa tuwuh ing ngendi wae ing donya.

Saiki, wilayah paling penting ing Iran. India lan Yunani minangka kawasan pangasil saffron utama liyane. Kanggo luwih abot, rempah-rempah kasebut diolah ing Maroko lan Spanyol. Jumlah ing kene relatif cilik karo kira-kira 1,3 ton saben taun. Eropah Tengah uga bisa gumunggung papane dhewe-dhewe. Contone, safron Wachauer lan safron panwarnian diolah ing Austria. Utamané menarik yaiku desa cilik Mund ing Swiss. Ing kene, rempah-rempah iki ditemokake ing area kothak 2.500. Nalika panen katon, kabeh desa teka bebarengan kanggo njupuk.

Kekuwatan penyembuhan saka saffron - mitos lan legenda

Tanduran iki disebabake kakuasan penyembuhan, dheweke ana ing Yunani kuno minangka daya kekuwatan sing wis bukti. Ing jaman kuna, dhuwit iki dianggep mung kanggo dewa lan raja. Padha nganggo sandhangan sing dicelup nganggo safron.

Spice dianggep minangka hemostatic, revitalizing lan strengthening the syaraf. Werna prangko digunakake ing obat tradisional Tiongkok (TCM), nanging uga ing naturopati domestik. Kajaba iku, safron dianggep minangka kaajaiban kecantikan. Parfum bisa digawe saka benang stamping kanthi tambahan rempah-rempah lan wewangen liyane.

Tanduran iki regane minangka rempah-rempah kanggo rasa pedhes rada tart. Digunakna kanthi sparingly, menehi sentuhan khusus lan werna abang.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.