St. Martin - Saint Martin | Rembugan upacara

Pésta St Martin saka Tours bakal ing 11. Ngrayakake ing Nopember lan beda-beda ing akeh wilayah. Nanging, crita St Martin lan aksi sing misuwur - nuduhake jas iki - ana ing ngendi wae saiki.

The Fest St. Martin - tradisional lan isih up to date

Ing 11. Senadyan, Nopember dikhawatir amarga dina iku Martina. Sing ana ing taun 397 lan wiwit iku dina dirayakake ing Eropah Tengah lan digawe beda gumantung wilayah.

Glowing St. Martin lanterns
Luminous Saint Martin lanterns

Yen sampeyan ngetung, tanggal iki uga babagan dina 40 sakdurunge Natal lan kanthi mangkono dadi awal Kasta, kayadene rampung saka Abad Pertengahan, utamane ing Gereja Ortodoks.

Kaya ing awal Lent ing Shrove Selasa, St Martin Day menehi wong kesempatan kanggo mangan apik lan lusciously, sadurunge dina 40 sabanjuré mung meal utawa ora meh meh ora.

Ing Rhineland yaiku 11. Nopember uga wiwitan mangsa karnaval. Kajaba iku, pajak diwajibake ing dina iku, asring dianggep apik lan dening geese. Kéwan kasebut ora bakal dikonsumsi sawisé mangsa, saéngga saham wis ilang lan cara sing padha dibayar.

Ing 11. Nopember, uga minangka dina sing khas kanggo hubungan kerja utawa rampung, ing ngendi pajanan utawa panuku kapentingan rampung lan wiwit maneh. Dina Martini tansah dadi wektu kanggo awal lan pungkasan ing bidang ekonomi lan mulane disebut dina kapentingan.

St. Martin - Tradisi lan Modernitas

Tradhisi mangan angonan Martin bisa diterangake kanthi cara iki, nanging uga legenda nyeritakake babagan hubungane karo Martinsen. Martin bakal ditunjuk minangka uskup, kang ora dikepengini lan disembunyikan. Geese wis chatted ngulungake kang ndhelikake Panggonan lan kanthi mangkono digawe iku supaya dheweke isih bisa consecrated. Nanging ana uga crita liyane babagan mangan anget tradisional, ing Jerman, angsa wis ana ing pirang-pirang wilayah kanthi pangsit lan kubis abang.


Lagu-lagu Saint Martin nganggo cathetan lan teks ing wangun sing ramah anak kanthi lembar musik kanggo pewarnaan


Kanggo bocah-bocah, prosesi St. Martin minangka sabab kanggo prayaan kanggo macem-macem alasan. Relokasi kasebut dumadi ing pirang-pirang negara Eropah, sanajan rincian cilik beda-beda ing wilayah. Nanging kabeh padha, prosesi karo lentera utawa obor liwat panggonan panggonan. Lanterns uga didol utawa di-tinkered dening TK lan bocah-bocah sekolah.

Parade uga dumadi ing desa-desa cilik, taman kanak-kanak lokal bisa duwe parade dhewe, sing dilakoni ing tanggal sing beda tinimbang pamindhahan siswa saka sekolah ing panggonan kasebut. Supaya bisa kedadeyan ing sawetara parokya loro utawa kaping telu parade St. Martin bisa dideleng. Yen ora ana pemain sing cukup kanggo St. Martin, nanging dibubarake lan sepur mung sepisan.

Pindhah menyang St. Martin

Ing prosesi iki, wong uga diiringi dening St. Martin. Iki dumunung gumantung saka wilayah kostum prajurit Romawi. Peserta sing melu Martinslieder lan diiringi band. Ing pungkasan prosesi, geni St. Martin, disiapake kanthi pengawasan ketat, ngenteni geni, sing diobong nalika anggota sepur teka.

Anak karo lantern kanggo Santa Martik
Sankt Martin - Parade Songs and St. Martin-Ffeuer

Aktor St Martin uga ngomong sawetara tembung menyang peserta kareta, mbok menawa kanggo ngelingi crita pengemis lan divisi jas. Ing akeh panggonan, pemandangan iki uga ditampilake.

Sakwise, bocah-bocah sing diiringi sepur karo obor sing nampa siji Weckmann, Stutenkerl utawa Martin geese digawe saka adonan ragi manis, beda gumantung ing wilayah.

Gerakan paling gedhe ing St. Martin dumadi ing Worms-Hochheim, ing Kempen ing Lower Rhine lan ing Bocholt. Sepur iki cepet ngetung nganti peserta 6.000. Kanggo bocah-bocah, Riyaya St. Martin minangka salah sawijining pésta paling penting ing musim gugur.

Wong-wong mau nuli nliti babagan kasebut lan wiwit ngrewangi nggawe lentera. Mesthine, bocah cilik njaluk dhukungan saka wong tuwane, nanging ora kudu sampurna. Temtu ana nyanyi sajrone pakaryan, ana koko lan biskuit panas lan sajrone pelajaran kriya bisa udan utawa badai ing njaba, mung cukup nyaman.

Mesthi, bocah-bocah sekolah lawas nggawe obor nalika kelas ing sekolah. Sadurunge, iku awujud adat kanggo ngukir pasir beet gula grimacing lan banjur nggunakake turnip iki minangka obor.

Kastil sanès sing terkait karo St. Martin

Kajaba kanggo nuduhake jas lan mangan Martinsen ana sekitar Saint Martin uga liyane adat. Martinssingen ora mung dilakoni nalika pamindhahan, nanging uga sawise utawa ing tanggal khusus.

Ing pirang-pirang wilayah, bocah-bocah pindhah saka omah menyang omah kanthi obor sing sawisé prosesi sing nyata, nyanyi lagu martini menyang penghuni lawang lan njaluk hadiah cilik. Iki mesthi wae gurih, woh utawa maneka warna.

Ing jeneng Martinisingen, adat lawas dikelola ing komunitas Protestan ing Frisia Timur. Nanging, dheweke nuduhake Martin Luther, sing uga jeneng dina 11. Nopember dirayakake. Ing Jerman kidul ing komunitas Protestan yaiku belsnickel Ngarep-arep kanggo nggawa hadiah ing dina St. Martin lan kadhangkala Nussmärtel IE.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.