Sauna - istirahat kanggo awak lan pikiran

Pakaryan sauna reguler ora mung apik kanggo kesehatan fisik, nanging uga kanggo ngendhokke. Ora ana apa-apa sing ditindakake dening survey sing ana babagan 5 yuta wong ing 2 yuta saunas ing Finlandia. Ing Jerman uga, luwih akeh wong ngupayakake efek manifesto ing kesehatan, kulit lan pikiran.

Apa perlu kanggo sauna?

Utamané ing mangsa adhem, awaké dhéwé nduwe sauna kanthi reguler. Liwat sauna, kabeh organisme lan sistem kekebalan awak diperkuat, sing meh ora bisa nyebabake infeksi patogen.

Wanita ngendhog lan nglangi ing spa, spa lan perawatan awak
Dolan maring sauna

Kanggo wong sing kesengsem saka punggung nyuda utawa tension, uga dianjurake kanggo menyang sauna. Kanggo asil sing paling apik, sabar bakal nyedhiyakake weteng ing wetenge paling akeh wektu, supaya panas saka kemasan sauna radi langsung langsung menyang mburi. Iki ora mung ngendhokke otot ing mburi, nanging uga nyawa. Nanging, ora penting kanggo ngapusi ing wektu iki, nanging uga kanggo njagong ing antarané supaya sirkulasi tetep stabil. Masalah rheumatik uga bisa diresiki kanthi rutin ngobati sauna.

Kanggo penyakit kulit tartamtu, kayata kukul, sesi sauna sing mingguan kudu dijadwal. Anget alon-alon dilates pori kulit sing clogged karo sebum. Iki nyepetake proses penyembuhan sing akeh.

Sauna dianjurake ora mung kanggo efek ing awak, nanging uga kanggo pemulihan mental. Akeh wong sing lagi nandhang gerah lan nandhang stress, loro-lorone bisa kasil dipecah kanthi arep menyang sauna. Riko sauna uga dianjurake kanggo gangguan turu, kaya nggoleki nyurung kesejahteraan, sing ngarah mateni turu luwih cepet lan kanggo miwiti dina nalika istirahat ing wayah esuk.

Anget ing sauna nduweni efek banget positif ing kabeh wong. Panas sing ngilangke liwat kulit ing awak lan suhu awak dhewe munggah nganti 3 ° Celsius. Liwat proses iki, kabeh aktivitas metabolik tambah, sirkulasi wis dikembangake lan pertahanan awak kanthi alami kuat.

Tip kanggo ngunjungi sauna pisanan

• Penting kanggo dicathet sadurunge saben trip menyang sauna sing sauna lan cepet ora cocog. Kanggo saben ngunjungi sauna cukup wektu kudu ngrancang kanggo ngendhokke lan bisa mulih kanthi bener.

• Namung andhuk mandi lan sandal kudu dijupuk menyang sauna. Kabeh perhiasan kudu dibusak ing ngarep, amarga padha panas lan bisa nyebabake luka. Sampeyan uga luwih apik kanggo ninggalake kacamata ing njaba lan bakal bali ing lensa kontak, amarga bantuan visual bakal langsung kabur.

• Paling cetha, kudu nyingkiri supaya luwe ing omben-omben utawa mangan dhisik sadurunge, amarga iki ora optimal kanggo sirkulasi. Uga, omben-omben ora bisa diminum nalika sesi sauna.

• Wong-wong sing metu saka sauna panas ora kena mlumpat langsung menyang blumbang, nanging pisanan nglangi ing banyu lan banjur nglangi.

• Rata-rata, liter 1 lan 2 cairan awak ilang nalika sampeyan njupuk sauna, sing banjur kudu bali menyang badan kanthi cepet. Iki paling cocok kanggo banyu mineral.

Apa urutan becik saka sesi sauna?

Sadurunge nginep ing sauna kudu rampung kanggo ngresiki awak kanthi ngetokake apa wae. Banjur garing uga, supaya kringet ing sauna ora kena pengaruh saka kelembapan kuwalitas.

Wanita ngendhog lan nglangi ing spa, spa, sauna lan perawatan awak
Kadhangkala sauna

Ing wiwitan, andhuk mangkuk kudu diselehake ing kamar sauna ing tengah utawa bank paling dhuwur, ing porter sauna bisa njagong utawa ngapusi. Riko sauna kudu paling apik ing antarane loro utawa telung sesi sauna. Awak perlu antara menit 8 lan 10 kanggo entuk nganti suhu, nanging kudu panas aran ora adil sadurunge, gait kudu diwiwiti sadurunge.

Sawise sesi sauna pisanan, disaranake mandi udan utawa kedinginan sing diiringi mandi udhara lan wektu istirahat menit 20 kanthi hidrasi. Supaya bisa nglindhungi sirkulasi nalika udhara panas, disaranake kanggo nglakoni banyu pisanan ing tungkak tengen, liwat sikil lan lengen, banjur terus nganggo sisih kiwa saka ndhuwur tekan ngisor. Sakwise sauna bisa dibukak maneh kanggo 12 nganti 15 menit.

Umumé luwih apik kanggo njagong ing sauna tinimbang ngapusi. Akibaté, ora mung sirkulasi luwih stabil, nanging pori-pori uga luwih apik. Ing kawitan kunjungan menyang sauna sampeyan kudu rodo nggunakake benches paling, minangka kurang panas ana.

Kanggo sapa sauna sing cocok utawa ora cocog?

Sejatine, ngetokake kuwat banget. Saunaing mirip karo demam pembersih, sing ora mung ngaktifake pertahanan awak, nanging uga ngrangsang aliran getih lan nambah karya kelenjar. Nanging ana sawetara klompok risiko, sing ngirim ora nggoleki sauna dadi adoh.

Ing wanita ngandhut, sing wis nandhang sangsara saka awak sing gedhé, sauna kudu dicegah, amarga bisa cepet mimpin ményuh lan pusing. Uga ing akut penyakit jantung lan sistem sirkulasi lan inflamasi organ-organ internal lan pembuluh getih ora sauna kudu rampung. Padha bener kanggo wong diabetis, amarga panas banget dhuwur, tingkat gula getih bisa nyedhaki banget.

Penyakit-penyakit vena, utamané vena varikus utawa phlebitis, uga minangka kriteria pengecualian, uga tekanan mata utawa gangguan sirkulasi ing sirah. Anak-anak ing yuswa 3 taun ngirim ora pindhah menyang sauna luwih saka wong tuwa sing njupuk obat vasodilator utawa obat-obatan jantung.

Kanggo kabeh wong liya sing bermanfaat, utamané ing sasi mangsa, nggunakake panas ing sauna. Penting mung kanggo ngilangi mundhut cairan kasebut.

Sauna sawise olahraga?

Relaksasi karo kesehatan, spa, sauna lan pijet
Bebarengan ing sauna sawise olahraga

Atlet profesional ateges sumpah kanthi efek positif saka riko sauna menyang unit olah raga. Nanging kabeh atlit liyane bisa nggunakake efek-promoting kesehatan ing awak dhewe.

Miturut sweating so-called materials waste wis dibusak saka otot sing nyebabake otot kanggo ngendhokke lan kanthi mangkono nyeri otot nyingkiri utawa ngurangi. Malah kanthi ciloko otot cilik utawa ketegangan, kunjungan sauna bisa mbiyantu.

Nanging, penting kanggo ngaso sawise ngleksanani kanggo paling sethithik 30 lan banjur mung pindhah menyang sauna, supaya pulsa bisa normal ing tahap istirahat. Nanging, penting kanggo nyelehake mundhut cairan sing disebabake sadurunge.

Nanging, yen sampeyan ngalami tekanan darah dhuwur banget utawa kurang, sampeyan kudu golek dhokter sadurunge ngunjungi sauna pisanan.

Carane akeh sesi sauna sing sehat?

Riko sauna kudu paling apik ing antarane loro utawa telung sesi sauna. Iku tansah gumantung kepriyé asring sauna wis dibukak sak minggu. Minangka aturan jempol, bisa dikatutake yen karo riko sauna siji ing minggu telung sesi sauna wis rampung. Kanggo nggoleki 2 papan sauna, minggu saben minggu kudu digawe sauna lan yen saben dina mung sauna kudu rampung.

Penting kanggo tansah menehi perhatian marang awak lan kesejahteraan. Suwene sakwise sesi sauna kudu tahan, bisa umum ora disebut. Disaranake tetep ing antarane menit 10 lan 15, gumantung saka kondisi awak. Umumé bisa dikatutake yen luwih becik tetep cekak lan panas ing sauna luwih dawa lan suwe.

Sauna lan nudity

Naked utawa disandangi ing sauna? Pitakonan iki manggoni akeh wong. Ing Jerman, umum golek bathik ing sauna, amarga ora nyenengake akeh pengunjung sauna, utamane ing area sauna campuran, andhuk mandi bisa digunakake kanggo nutupi sethithik.

Twen ing Parao kanggo kesehatan lan istirahat
Wuda ing sauna

Punika saranake kanggo andhuk kanggo disambungake ing sakubenge pinggul wong lan wanita kanggo mbungkus awak ndhuwur ing andhuk mandi.

Sawetara Saunagänger ana ing pendapat sing diwiwiti kanthi wiwitan swimwear menyang formasi bakteri sing saya tambah. Nanging, iki ora bisa ditemtokake karo studi. Kanggo nggawe malah bisa kanggo wong sing ora seneng wuda ing umum, kanggo ngunjungi sauna, ana sing disebut "tekstil saunas" utawa kamar sauna kapisah. Uga ing Finlandia ana keanehan budaya sing umum dibayang-bayangake nanging uga kanthi kapisah lan mung ing kulawarga sing paling cedhak utawa kenalan sing mesem sacara komunal.

Apa ing kamar sauna campuran utawa kapisah, mesthine kudu dadi papan lengen kanggo njagong ing jejere sampeyan. Ora pantes uga ora bisa ditemtokake menyang celah. Luwih apik takon sadurunge, yen hak liyane kanggo njagong jejere.

kesimpulan

Ing kesimpulan, tetep ngandharake yen papan sauna nduweni efek kesehatan sing bisa nyedhiyakake kabeh awak lan psyche. Penting kanggo mesthekake yen sauna ora di overgrown. Disaranake kanggo ngunjungi sauna kaping seminggu lan njupuk telung sesi sauna. Nanging, kanggo penyakit sing wis didiagnosis, dhokter kudu tansah takon sadurunge ngunjungi sauna pisanan.