Sauna - istirahat lan kabugaran

Pakaryan sauna reguler ora mung apik kanggo kesehatan fisik, nanging uga kanggo ngendhokke. Ora ana apa-apa sing ditindakake dening survey sing ana babagan 5 yuta wong ing 2 yuta saunas ing Finlandia. Ing Jerman uga, luwih akeh wong ngupayakake efek manifesto ing kesehatan, kulit lan pikiran.

Apa perlu kanggo sauna?

Utamané ing mangsa adhem, awaké dhéwé nduwe sauna kanthi reguler. Liwat sauna, kabeh organisme lan sistem kekebalan awak diperkuat, sing meh ora bisa nyebabake infeksi patogen.

Wanita ngendhog lan nglangi ing spa, spa lan perawatan awak
Dolan maring sauna

Kanggo wong sing kesengsem saka punggung nyuda utawa tension, uga dianjurake kanggo menyang sauna. Kanggo asil sing paling apik, sabar bakal nyedhiyakake weteng ing wetenge paling akeh wektu, supaya panas saka kemasan sauna radi langsung langsung menyang mburi. Iki ora mung ngendhokke otot ing mburi, nanging uga nyawa. Nanging, ora penting kanggo ngapusi ing wektu iki, nanging uga kanggo njagong ing antarané supaya sirkulasi tetep stabil. Masalah rheumatik uga bisa diresiki kanthi rutin ngobati sauna.

Kanggo penyakit kulit tartamtu, kayata kukul, sesi sauna sing mingguan kudu dijadwal. Anget alon-alon dilates pori kulit sing clogged karo sebum. Iki nyepetake proses penyembuhan sing akeh.

Sauna dianjurake ora mung kanggo efek ing awak, nanging uga kanggo pemulihan mental. Akeh wong sing lagi nandhang gerah lan nandhang stress, loro-lorone bisa kasil dipecah kanthi arep menyang sauna. Riko sauna uga dianjurake kanggo gangguan turu, kaya nggoleki nyurung kesejahteraan, sing ngarah mateni turu luwih cepet lan kanggo miwiti dina nalika istirahat ing wayah esuk.

Anget ing sauna nduweni efek banget positif ing kabeh wong. Panas sing ngilangke liwat kulit ing awak lan suhu awak dhewe munggah nganti 3 ° Celsius. Liwat proses iki, kabeh aktivitas metabolik tambah, sirkulasi wis dikembangake lan pertahanan awak kanthi alami kuat.

Tip kanggo ngunjungi sauna pisanan

• Penting kanggo dicathet sadurunge saben trip menyang sauna sing sauna lan cepet ora cocog. Kanggo saben ngunjungi sauna cukup wektu kudu ngrancang kanggo ngendhokke lan bisa mulih kanthi bener.

• Namung andhuk mandi lan sandal kudu dijupuk menyang sauna. Kabeh perhiasan kudu dibusak ing ngarep, amarga padha panas lan bisa nyebabake luka. Sampeyan uga luwih apik kanggo ninggalake kacamata ing njaba lan bakal bali ing lensa kontak, amarga bantuan visual bakal langsung kabur.

• Paling cetha, kudu nyingkiri supaya luwe ing omben-omben utawa mangan dhisik sadurunge, amarga iki ora optimal kanggo sirkulasi. Uga, omben-omben ora bisa diminum nalika sesi sauna.

• Wong-wong sing metu saka sauna panas ora kena mlumpat langsung menyang blumbang, nanging pisanan nglangi ing banyu lan banjur nglangi.

• Rata-rata, liter 1 lan 2 cairan awak ilang nalika sampeyan njupuk sauna, sing banjur kudu bali menyang badan kanthi cepet. Iki paling cocok kanggo banyu mineral.

Apa urutan becik saka sesi sauna?

Sadurunge nginep ing sauna kudu rampung kanggo ngresiki awak kanthi ngetokake apa wae. Banjur garing uga, supaya kringet ing sauna ora kena pengaruh saka kelembapan kuwalitas.

Wanita ngendhog lan nglangi ing spa, spa, sauna lan perawatan awak
Kadhangkala sauna

Ing wiwitan, andhuk mangkuk kudu diselehake ing kamar sauna ing tengah utawa bank paling dhuwur, ing porter sauna bisa njagong utawa ngapusi. Riko sauna kudu paling apik ing antarane loro utawa telung sesi sauna. Awak perlu antara menit 8 lan 10 kanggo entuk nganti suhu, nanging kudu panas aran ora adil sadurunge, gait kudu diwiwiti sadurunge.

Sawise sesi sauna pisanan, disaranake mandi udan utawa kedinginan sing diiringi mandi udhara lan wektu istirahat menit 20 kanthi hidrasi. Supaya bisa nglindhungi sirkulasi nalika udhara panas, disaranake kanggo nglakoni banyu pisanan ing tungkak tengen, liwat sikil lan lengen, banjur terus nganggo sisih kiwa saka ndhuwur tekan ngisor. Sakwise sauna bisa dibukak maneh kanggo 12 nganti 15 menit.

Umumé luwih apik kanggo njagong ing sauna tinimbang ngapusi. Akibaté, ora mung sirkulasi luwih stabil, nanging pori-pori uga luwih apik. Ing kawitan kunjungan menyang sauna sampeyan kudu rodo nggunakake benches paling, minangka kurang panas ana.