Ula minangka pets

Ula biasane nuwuhake reaksi beda ing manungsa: jinak utawa pikaresep. Wong sing kasengsem karo sihir ula bisa mbebayani yen kewan tanpa legenda bisa pindhah, mung kanthi ngobahake timbangan weteng.

Umpan reptil: sing kaget karo ula ing sawah

Dheweke banjur ngelekake bab asli kewan kasebut.

Ula ing terrarium
Ula ing terrarium

Ula kuwi, saestu cetha kanggo saben wong, ora biasa pets. Wis karo nutrisi nuduhake yen ular kudu katutup beda banget tinimbang kayata hamster, babi marmut lan kelinci cilik.

Mungsuhan biasane mung mangan kéwan sing urip. Sanajan pangan ora ana maneh, umpamane, pentas keluwarga larang thawed utawa anak tikus sawetara dina lawas yaiku aturan kanggo sawetara asu constrictor. Cukup beda karo sing biasa karo kéwan domestik biasané, sing bisa dipangan ing bentuk pelet utawa bokor plastik.

Tani ula kasebut tegese tanggung jawab khusus

Mangane ular biasane luwih angel lan luwih larang tinimbang sikap guinea pig. Ana uga biaya sing luwih dhuwur, z. B. saka biaya listrik kanggo lampu panas (bisa uga dadi panas pad) lan feed sing luwih larang bebarengan.

Ular ijo ing terrarium
Ular ijo ing terrarium

A penjaga ula sing tanggung jawab menehi kéwan minangka kahanan sing paling apik ing terrarium.

Pentingake yen terarium genus ula kasebut diadaptasi, amarga ora saben ula bisa nyenengake ing lingkungan sing padha. Ula sing manggoni tanah kudu nduweni jejak sing luwih gedhe, dene ular wit bisa seneng ing wilayah sing cenderung munggah ing dhuwur tinimbang ing jembaré.

Kanggo nonton ombak saben ewu, pancen nggawe lampu duwe lampu abang ing utawa ing terrarium, amarga ula ora bisa nyimak cahya ing spektrum werna kasebut lan ora bisa diganggu dening manungsa.

Minangka penjaga ula ing mangsa sing siji uga kudu mesthekake yen terrarium uga berventilasi. Ventilasi kanthi cukup bisa digayuh kanthi nggunakake lembaran logam perforasi utawa gauze plastik, ngamanake slot ventilasi. Skenario ventilasi ideal ngemot instalasi rong bukaan ventilasi. Ing sisih lor ing tlatah ngisor, ing sisih tengen ing sisih ndhuwur.

Paling spesies ula perlu panggonan sing ndhelikake kanggo pensiun kanggo periode istirahat. Gumantung ing jinis ula, fasilitas panjak sing cocog, area sunbathing sing dipanasake lan bolongan sing disiram, sing uga digunakake dening ula minangka fasilitas bathing, uga kagungane fasilitas sing cocok.

penting:

Sapa sing kepengin supaya garis-garis sing kasebut ing kategori "beracun" lan / utawa "luwih saka ukuran 3 meter" kudu disetujoni dening kantor sing dianggep umum. Nalika nangani ula beracun, uga dianjurake kanggo duwe serum counter efektif ing omah supaya bisa njupuk panahan nalika digigit.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.