Pangayoman marang sunburn lan akibate

Wektu musim panas iku wektu liburan lan kesempatan gedhe kanggo nglakoni kabeh aktivitas outdoor. Enom lan tuwa kudu ora lali kanggo ngobati nganggo panutup surya sing cukup. Nanging apa proteksi saka sunburn iku penting banget, kok sampeyan kudu ngreksa kulit saka cahya srengenge lan apa cara sing paling apik kanggo nindakake?

Kurang perlindungan nglawan srengenge lan akibate

Radiasi UV sing ana ing sinar srengenge kerusakan kulit nalika wis kadhangkala dawa banget. Antarane liyane, iki bisa nyebabake sunburns sing sengit, ing kulit dadi sensitif banget kanggo tekanan.

Sunburn nalika liburan
Pangayoman marang sunburn

Lan reaksi alergi uga bisa.

Sunburns kuwi mbebayani banget, nanging amarga bisa nyebabake karusakan kesehatan jangka panjang, kayata kanker kulit.

Proteksi sing bener

On vacation, mesthi wae gampang kanggo njaluk sunburn, amarga banget kerep mung entuk disandangi ing cara.

Kajaba iku, wong asring kelangan yen bisa ngobong sinar matahari sanajan ana ing langit sing mendhung utawa ing tlaga parsial. Mulane, langkah-langkah perlindungan tetep kudu mbantu nalika lelungan menyang negara-negara sing anget. Cara sing gampang kanggo nglindhungi dhewe saka srengenge yaiku nyandhang sandhangan kanthi sandhangan.

sunburn
Perlindhungan saka srengenge penting

Amarga iki ora mesthi nyenengake ing suhu panas, mesthine kaya permeable cahya lan hawa. Iki ora nggawe sampeyan ngetokake nalika sampeyan pindhah dicokot. Topeng Sun uga minangka bagian saka lemari klambi utawa minangka alternatif parasol.

Nyandhang mung nganggo swimsuit, swimsuit utawa bikini, sampeyan kudu njupuk sunscreen, sing duwe SPF dhuwur. Utawa kanthi lengkap utawa entheng, sampeyan ora bakal lali kacamata ireng, supaya mripate bisa direksa saka radiasi gedhe banget. Yen sampeyan ngetutake aturan prasaja iki, saiki sampeyan bisa lunga!

Sawise sampeyan dadi lobster

Yen kulit dadi abang kaya lobster nggodhok, sampeyan ngerti sampeyan wis suwe banget. Dadi apa sing kudu dilakoni yen wis tau ditembak lan kulit wis kobong lan gatal? Penyejuk krim lan lotion moisturize lan mbantu kulit bisa pulih.

Pangayoman marang sunburn
Sunburn mbatesi kabungahan liburan

Asring, produk sing ngandhut lidah buaya utawa chamomile dianjurake. Sing paling apik, uga gumantung ing jinis kulit, mulane bisa nguntungake luwih akeh krim ing macem-macem. Apa uga cocok kanggo relief nyeri, sing envelope utawa pancuran udan. Kajaba iku, sampeyan kudu ngombe akèh kanggo ngredhakaké kulit sing ditekan.

Kanggo sunburns sedheng lan abot, dianjurake kanggo njaluk obatan anti-inflamasi saka dokter. Pangobatan omah dianggep umum mung diwatesi. Bakal disaranake kanggo ngobati Quark ing wilayah sing kena pengaruh sajrone sinar matahari.

Senadyan kandhutan iki biasane nyenengake, nanging uga bisa nyebabake infeksi utawa reaksi alergi amarga bakteri sing ana, sing mung nggawe kahanan sing luwih elek.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.