Swiss Cantons | Eropah negara federal

Swiss - jeneng resmi "Konfederasi Swiss" minangka negara demokratis ing Eropah lan kalebu basa Jerman, Prancis, Italia lan Romansh.

Carane akeh canton sing duwe Swiss lan apa jenenge?

Zurich, Swiss
Zurich, Swiss

Swiss dipérang dadi kanton 26 kanthi kutha-kutha utama ing ngisor iki:

  • Aargau, ibu kutha Aarau
  • Appenzell Outer Rhodes, ibu kutha Herisau
  • Appenzell Inner Rhodes, ibukutha Appenzell
  • Basel-Land, ibukutha Liestal
  • Basel, ibukutha Basel
  • Bern, ibukutha Bern
  • Friborg Freiburg, ibu kutha Fribourg / Freiburg
  • Geneve / Geneva, ibukutha Geneve / Geneva
  • Glarus, ibukutha Glarus
  • Grisons / Grischuns / Grigioni, ibu kutha Chur
  • Hukum, ibukutha Delsberg
  • Lucerne, ibukutha Lucerne
  • Neuchâtel / Neuchâtel, ibukutha Neuchâtel
  • Nidwalden, ibukota Stans
  • Obwalden, ibu kutha Sarnen
  • St.Gallen, ibukutha St. Gallen
  • Schaffhausen, ibukutha Schaffhausen
  • Schwyz, ibukutha Schwyz
  • Solothurn, ibukutha Solothurn
  • Thurgau, ibukutha Frauenfeld
  • Ticino / Ticino, ibukutha Bellinzona
  • Uri, ibukutha Altdorf
  • Vaud / Vaud, ibu kutha Lausanne
  • Valais / Wallis, ibukutha Sion / Sion
  • Sepur, sepur modal
  • Zurich, ibukutha Zurich

Kanton Swiss ing peta

Klik ing gambar kanggo nggedhekake - © pico - Fotolia.de

Kanton Swiss
Carane akeh canton sing duwe Swiss lan apa jenenge? - Klik ing gambar kanggo nggedhekake - © pico - Fotolia.de

Pinten negara sing wewatesan ing Swiss?

Swiss duwe 5 negara tetanggan sabanjuré:

  • Austria
  • Italia
  • Liechtenstein
  • Francja
  • Deutschland

Nggawe peta Swiss kanggo sampeyan dhewe

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.