Kothak nggawé awak ing taman kasebut

Luwih kerep ndeleng sampeyan ing taman utawa alas: kothak nyarang kanggo manuk domestik kita. Apa sing ditindhes dening akeh sing ora perlu utawa malah minangka hobi, nanging nyimpen sawetara manuk ing mangsa mangsa.

Kothak nggawé awak minangka papan perlindungan kanggo dina mangsa rendheng

Dhewe kothak nyarang ora mung hotbeds, nanging uga kanggo mangsa ing mangsa minangka papan perlindungan saka kadhemen. Uni Alam Konservasi Jerman malah nganggep sarang breeding sarang kanggo manuk, amarga wit-witan sing lawas lan rusak ilang ing alas kita, malah gua alam langka.

Kothak nesting ing taman
Mbangun kothak sarang dhewe

Mulane, penting kanggo nyedhiyakake unggas kanthi latar breeding gawean ing wangun dhewe-dibangun kothak nyarang tawaran.

Mbangun kothak nest karo anak dhewe

Mesthi sampeyan bisa uga mung siji kothak nyarang Tuku. Nanging luwih akeh rasa lan ayu, sing Kothak siap kanggo mbangun karo bocah kasebut, Pisanan, tumindak kaya iki mung wektu sing paling larang digunakna; sing liyane, bocah sinau luwih akeh babagan prilaku manuk lan pilihanane.

Apa iku kothak nyarang Sawise nyiapake lan ngrasakake kunjungan sing sibuk, bocah-bocah wis duwe prestasi gedhe karo kothak numpuk. Ing mangsa, kanthi pikantuk luck, padha bisa ndeleng titmice, wrens, lan akeh manuk liyane - malah bisa wae - nonton kothak nyarang kanggo nggunakake minangka panggonan kanggo turu.

Ing mangsa panas sing adhem bakal nyimpen kothak numpuk malah sawetara urip manuk. Amarga utamané ing mangsa, nalika kewan mesthi nemokake panganan cilik, padha ngobong lemak awak. Wengi sing suwe wis dadi ukara pati.

Kothak nesting gaweyan: cara kerjane!

der kothak numpuk paling apik digawe saka kayu cemara, cemara utawa kayu beech, sing kudu meh rong inci. Tinimbang pengawet kayu (marang infeksi jamur, lsp.), Sampeyan kudu nggunakake lenga pijar utawa lenga ramah lingkungan, yen sampeyan mbebayani kanggo kewan.

kothak nyarang
kothak nyarang

Uga, federasi konservasi alam nyaranake nggunakake screws tinimbang kuku, amarga kothak kasebut bisa dibersihake luwih cepet. Penting banget ana lubang ventilasi ing ngisor kothak numpuk.

Gumantung ing jinis manuk sing dituku ing kotak, siji kudu nemtokake ukuran bolongan kasebut. Ing telung puluh milimeter, umpamane, nuthatches, lambe gedhe, lan manuk gagak bisa nylempitake, nalika ing 25 milimeter, mung spesies titmis beda sing bisa nggawe.

Uga ukuran interior nemtokake babagan manuk, sing ana kothak numpuk hubungané. Sing paling apik kanggo mriksa karo anak-anak sadurunge sing manuk ing wilayahe gumantung ing kothak sarang lan banjur nyetel ukuran sing cocog. Dasar kothak kudu luwih saka rolas nganti rolas centimeters. Sengaja, manual pambangunan sing cocog lan jelas bisa uga gampang diundhuh saka internet.

Ngendi kothak sarang njaga dibangun?

Kene sawetara tip kanggo nggantung kothak numpuk, Bolongan entri kudu nggawa ing sisih wétan lan kothak kudu nyeluk paling sethithik rong meter ing sadhuwure lemah. Ing wit sampeyan bisa kothak nyedhiyakake dhewe ndandani klip kawat utawa kuku sing nganggo stainless.

Kajaba iku, sampeyan kudu nggawe manawa ora ana banyu bisa nembus nalika udan: Kanggo ngono, supaya kothak rada nandhang maju, sanajan sampeyan banjur Einflugloch ora cukup apik katon. Priksa manawa kothak kasebut ora bisa dibusak dening martens utawa kucing!

Panggonan sing cocog ing jejere wit-witan yaiku gudang, gudang, tembok omah lan balconies. Kothak wis di resiki sawise musim breeding. Cukup mbusak sarang lawas lan kothak numpuk rerumput metu. Priksa manawa sampeyan nganggo sarung tangan lan ora njupuk kothak karo sampeyan menyang apartemen, ana risiko infeksi ing kene!

Wektu paling apik, siji kothak numpuk hanging munggah iku tiba. Banjur sampeyan bisa palu lan sawn!

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.