Abuse Seksual - Perlindungan lan Gejala | pendidikan

Kabeh wong tuwa kepengin ngreksa anak-anake minangka akeh saka kekerasan lan pelecehan seksual. Nanging nalika bisa mbahas topik iki karo bocah-bocah kabeh? Lan apa persis apa sing dielingake anak kasebut? Apa perlu kanggo nyampekno kabeh rincian utawa ana aturan dhasar kanggo nglindhungi anak saka serangan seksual? Amarga kasunyatan menawa para pelaku asring anggota kulawarga, topik pelecehan seksual malah luwih angel lan kudu ditangani kanthi sensitivitas banget. Penting banget kanggo ngandhakake marang bocah sing saben masalah lan kabeh sing dikarepake tansah teka marang wong tuwa.

Seksual penyalahgunaan - perlindungan liwat kuwat ateges

Anak sing nduweni rasa percaya diri luwih cenderung dadi korban penyalahgunaan seksual. Ambang ambane wong sing nglakoni kesalahane katon luwih dhuwur ing kene, amarga dheweke wedi yen bocah bisa mbela dheweke utawa ngatasi pelecehan ing omah. Mulane penting banget kanggo menehi anak sampeyan gambar sing paling apik lan menehi perhatian marang kabutuhan fisik lan ngormati wong-wong mau. Iki diwiwiti karo ciuman paman, kang bocah nolak. Aja disentuh utawa dicukur, sing ndadekake bocah ora nyaman.

Nyegah penyalahgunaan anak
Mungkasi nyiksa anak

A "Ora kaya mangkono, narik awak bareng, yen pakdhe dipoyoki" kuwi amben sing ditemokake ing benih cicak kasebut. Amarga malah dheweke bisa nggunakake slogan kaya kanggo mindhah bocah menyang perkara sing ora dikarepake. Apa sing dikarepake bocah lan apa sing ora, bisa nemtokake dhewe, nanging uga duwe keberanian kanggo ngomong yen ora pengin disentuh karo bibi. Kanggo iki bocah kudu nduweni rasa percaya diri lan rasa bisa ngatasi awak dhewe.

Yen anak sampeyan rada isin lan dilindhungi, sampeyan uga bisa nggedhekake kapercayanmu ing kursus khusus. Hampir saben kutha saiki duwe, lan pertahanan diri kanggo taman kanak-kanak diwenehake dening sawetara organisasi. Ora ono gunane anak TK seneng mbela marang wong diwasa, nanging kawruh sing diwenehake bocah kasebut mesthine luwih yakin lan wani - lan kanthi mangkono mbuwang dheweke saka korban.

Nglindhungi kawruh lan pendidikan!

Hubungan apik karo anak sampeyan yaiku alpha lan omega nalika anak sampeyan ngandel yen sampeyan butuh. Sengaja, sampeyan kudu nepsu anakmu ing babagan seksualitas, mbukak lan tanpa isin. Cerita karo tawon lan kembang cilik wis suwe ilang.

Anak mung bisa ngarani apa sing diweruhi. Supaya dadi bisa mbukak, menehi kabeh bagean awak jeneng sing bener lan aja wedi njawab pitakonan anak kanthi jujur.

Yen bocah njaluk - lan bakal takon, amarga kabeh bocah saka umur tartamtu sing kasengsem! - Endi bayi-bayi teka, nyaritakake marang dheweke minangka impartially lan ninggalake bangau njaba. Saiki ana buku pencerahan apik lan pamflet sing mbiyantu wong tuwa ngrampungake seksualitas tanpa inhibitions.

Ancaman lan ganjaran - nyinau cara pidana kanthi anak

Umur bocah-bocah ing umur kudu ngerti apa penyalahgunaan seksual. Nerangake anak sampeyan kanthi obyektif lan tanpa wedi menawa pendanaan seksual ana maneh lan maneh. Mesthine iku mlaku-mlaku tali antarane bebaya lan penasaran.

Mulane, penting yen sampeyan uga menehi pitutur marang bocah: sing ana, nanging arang banget. Nanging yen kedadeyan, sampeyan kudu ngobrol babagan iki. Cara sing paling umum saka pelaku yaiku kanggo mbungkem anak kasebut. Dheweke bakal nggawe ancaman utawa nyoba ngetutake anak. Utawa dheweke ngajokake janji lan ngasilake anak kasebut kanggo nggawe bisu. Sing uga, bocah sampeyan kudu ngerti. Sing ngerti metode kasebut uga bakal luwih gampang ngenali nalika penyalahgunaan seksual diwiwiti lan bisa mbela diri.

Amarga asring pelecehan seksual wiwit creeping lan ora sithik saka liyane. Pelaku ngalami dalan maju lan liwat wektu maneh lan luwih akeh. Supaya bocah bisa guneman kanthi langsung babagan apa wae sing ora trep marang dheweke, sanajan uga diancam. Sampeyan kudu ngerti yen mung bisa direksa yen kasebut.

Cara kanggo nglindhungi anak saka ancaman seksual ing Internet?

Internet nawakake papan anyar saliyane frauds cilik motivasi laku ngelanggar. papan iki kudu èfèktif dianggep dening tuwane kuwi bakal.

Girl ing internet kanthi surprise
Perlindungan marang pelecehan seksual ing Internet

Adegan Kejahatan: Internet pancen paling cocok kanggo tetep ora dikenali, amarga dheweke wis siap, apa sing ora bisa dilakoni. Anonimitas mutlak lan ora ana saksi. Mangkono, khususé adegan angkara anyar iki misuwur banget.

Sayange, bocah-bocah, sing ora kenal karo aturan-aturan dunya anyar iki, sing paling gedhe sing nandhang sangsara. Untunge, ana sawetara aturan dhasar sing ngidini malah sing paling enom bisa kanthi aman pindhah ing jagad web.

Anonimitas para pelaku marang oposisi para korban

Pelanggar bisa nggoleki gambar, alamat e-mail, nomer telpon lan alamat alamat korban ing Internet. Wiwit bocah-bocah lan bocah-bocah cilik iki kerep uga ngirim publik ing kaca-kaca sing kondhang kasebut, dolanan bocah kasebut lan mulane ilmu kasebut ora bisa dihukum. Paling wektu, para pelaku nggunakake informasi iki kanggo kontak korban, kerep nggawe awake dhewe luwih enom ketimbang wong-wong mau, lan mislead kepentingan umum. Kadhangkala uga chatting kamar utawa forum umum, liwat sing kontak pisanan njupuk Panggonan. Ing forum kasebut, para pemuda sing nduweni kepentingan umum ngumpul (umpamane, portal ing ngendi wong enom bisa ngirim critane dhewe, sing banjur dirating), supaya kontak mau babagan hobi bareng malah kurang katon. Pelaku biasane nganggo profil palsu, sing artine data dhewe (tanggal lahir, panggonan panggonan, pendidikan sekolah) ora sesuai karo realitas sing kasebut ing ndhuwur.

Keamanan internet kasebut

Masalahe uga akeh anak lan remaja sing bisa direksa ing tembok dhewe. Donya ing web iku maya, supaya bebaya uga katon maya lan ora nemokake cara kanggo kasunyatan. Nanging nalika pelecehan seksual mulai? Ora mesthi teka menyang rapat karo wong sing ngapusi kanggo ngobrol babagan seksual. Sawetara pelaku ngirim foto-foto korban kanthi motif seksual utawa film kanthi konten seksual - uga minangka tindak pidana, amarga bisa ngganggu anak, sing luwih enom lan ora pengalaman, bisa nyedhot lan nyedhot. Uga mail lewun utawa panjaluk kanggo ngirim gambar dhewe minangka kejahatan sing didol kanthi seksual.

Pelecehan ing papan kerja
jawatan seksual ing papan ora ngganggu ora pati penting

Gelombang sampurna kanggo surfing aman - Tip kanggo Kids

Prioritas utamane ora anonim. Aja ngirim alamat utawa nomer telpon sampeyan ing internet. Aja ngirim data menyang wong liyo, supaya data akun utawa gambar kulawarga dhewe. Yen sampeyan nggunakake jeneng samaran, sampeyan ora kudu ngemot jeneng asli sampeyan utawa mbukak umur, kayata Lisa99. Saka iki, pelakune bisa nyimpulake yen Lisa lair ing taun xxxx. Gunakake nomer umum lan jeneng. Ing kaca kaya Facebook sampeyan ngandhani manawa sampeyan ora ngeset foto sampeyan dhewe. Priksa manawa foto kasebut ora minangka undhangan pelaku motivasi seksual.

Kasunyatan marang ruang virtual. Jinis iku spasi, spasi tanpa wates lan kemungkinan tanpa wates. Kabeh iki nyebar ing kene: saka kanca sing becik marang para penjahat cilik marang perampokan bank lan bocah cilik. Senadyan kriminal sing paling gedhe nganggo jubah sing paling ora lara. Kudu ngerti yen ora ana kanca sing ngerteni saben kontak apik.

Yen sampeyan nemokake aneh, guneman karo wong tuwa sampeyan. Aja digodha apa sing ora dikarepake. Foto pribadhi lan nomer telepon uga janjian perjalanan ora ana ing tangan wong liya.

Nyata yen wong-wong asli ndhelikake ing profil virtual. Ora everyone iku kanca - lan manawa MickeyMouse17 tenan wong manis karo swara paling apik sing diklaim dadi bisa dipertanyakan.

Ora ana rapat karo kanca-kanca Internet. Aja ketemu kanca sing sampeyan mung ngerti saka internet. Ing kene ana salah sawijining bebaya sing paling gedhe. Aja nanggapi undangan iki! Opo: Yen sampeyan aran lucu, sampeyan kudu langsung lapor profil iki menyang administrator forum. Sing padha ditrapake kanggo kasus kasebut nalika wong ngudhari sampeyan karo isi alam seksual, uga video, foto utawa teks sing diwenehake. Operator situs kasebut banjur bisa langsung ngaktifake polisi.

Ngendi pelecehan seksual bocah lan remaja mulai?

Sapa wae sing pracaya badhan seksual bocah lan remaja mung bakal diwiwiti nalika sawetara jinis tindak-tanduk seksual sing salah. Nanging ing ngendi persis seksual utawa pelecehan seksual bener mulai? Cetha sampeyan ora bisa nggambar watesan iki kanthi cetha. Nanging, apa wae sing nglanggar martabat lan kersane anak kasebut jelas minangka tindak pidana.

Pangreksan nglawan penyalahgunaan
Perlindhungan tumrap seksual penyalahgunaan anak

Miturut definisi kasebut, bisa uga katon jelas utawa komentar saru. Masyarakat kita keprungu ing masalah iki, sing banget positif ing tangan siji, lan saben wong sing makarya ing institusi pendidikan diarani. Nanging uga nyebabake kasunyatan sing biasane nate dadine saya dicegah karo anak-anake, supaya ora gawe salah.

Penyalahgunaan seksual ing manifestasi kasebut

Ing wiwitan ana pelecehan. Ing kamar chat utawa forum bocah utawa remaja dikirim video utawa foto kanthi isi saru. Kadhangkala dheweke uga dijaluk nindakake tindakan seksual, biasane liwat Skype, supaya pelaku bisa nonton. Wangun pelecehan liya kayata panularan werna utawa recanting tembung lan isi seksual sing jelas.

Langkah sabanjure nyentuh bocah. Pelaku nggoleki supaya bisa disentuh dening bocah ing wilayah pubik, nyentuh dheweke utawa nyengkuyung supaya dheweke ndemek awake lan ndelok dheweke. Ngetokake bisa nyebabake perkosaan lan / utawa nyakup kabeh laku seksual liyane. Temtu pornografi anak uga dadi bagian saka penyalahgunaan seksual anak lan remaja. Kene, bocah iki kudu ngeculake film lan njupuk gambar. Kadhangkala uga dipeksa kanggo nonton gambar porno lan film utawa nonton laku liyane. Wangun penyalahgunaan seksual kaya maneka warna fantasi patologis para pelaku!

Yagene lagi arang ditampilake?

Undhake pangobongan seksual dhuwur banget. Iki minangka asil saka kasunyatan sing para pelaku asring teka saka lingkungan bocah. Ing sawetara kasus, sayangé anggota kulawarga sing nggunakake kekuwatan marang bocah kasebut. Anak kasebut ana ing hubungan katergantungan, mental lan fisik, lan ora bisa nolak serangan seksual kanggo wektu sing suwe. Sanadyan yen decides kanggo ngobrol karo wong diwasa liyane ing kulawarga, asring ora nyebabake polisi. Kasunyatane, sing luwih cedhak karo bocah yaiku pelaku, sing luwih cenderung yen pelanggaran kasebut bakal dilapurake lan dijupuk menyang pengadilan. Kasunyatane isih isih bocah-bocah wadon sing dadi korban tindak pidana. Pelaku laki-laki biasane berasal dari lingkungan langsung atau lingkaran kenalan.

Sinyal kanggo penyalahgunaan seksual

Wiwit korban biasane bisu kanggo wektu sing suwe, iku angel banget kanggo ndeteksi penyalahgunaan seksual. Dheweke kerep banget dikenali nalika wis kasep lan gejala mental utawa fisik wis kedadeyan. Ana sawetara pratandha sing bisa nunjukake penyalahgunaan seksual, nanging ora kudu nuduhake.

Nangis nangis
Apa sinyal khas pendékane seksual?

Utamané ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki, akeh isin adoh, tau kaucapaké anggepan amarga mesthi siji asring wis perang unjustly dipuntudhuh umur karo panyokro bowo lan asring tau emg rehabilitated maneh. Nanging, iku mung bisa kanggo tujuan saka korban kanggo nyebut yen rodo curiga luwih saka planggaran sing diduga, gerah korban kanggo taun.

Owah-owahan tumindak curiga!

Owah-owahan behavioral asring minangka pratandha seksual pisanan. Sing ora ateges menawa abnormality perilaku adhedhasar penyalahgunaan seksual. Dadi, bebendune karo kanca-kanca, sekolah, utawa nyebabake wong sing cedhak bisa nimbulaké owah-owahan iki ing prilaku. Uga, sawetara proses pangolahan lan tahap perkembangan kerep dadi sabab saka kelainan prilaku sing sakbanjure.

Observasi sing tepat kerep nyedhiyakake informasi, nanging siji kudu ora lali yen saben bocah nyekel penyalahgunaan beda-beda miturut karakter, umur, pelaku lan konstitusi. Penting: Akeh kelainan sing katon, luwih curiga dadi luwih kuat!

Regresi pola tingkeban awal kanak-kanak

Sawetara sinyal utamane curiga lan kudu menehi tandha marang wong tuwane. Iki kalebu utamané ing bayi: kelainan turu lan tambah kedadeyan saka ngimpi, bedwetting utawa obahe bagean paling njero sawise ingkang dipun danguaken Saubersein, ngedeni anyar utawa phobias ing umum, prilaku whiny, kemunduran prilaku childish sing anak wis bener wis disimpen (contone, jempol ngisep, baby Dhiskusi) tambah perlu kanggo keamanan, mundhut saka napsu utawa Ngidam, lack of kontak, wedi hubungan sosial, mundur menyang donya saka dhewe, kapentingan khusu ing badan anak lan wong diwasa, dumunung ing wangun khusus uga nuduhake ing game (seksual tumindak asring diatur ing game utawa topik saka game), uga ora kepenak ing babagan sing apik.

Ing anak lawas kerep duwe normal liyane sing ditambahake, kang bisa Range saka nggunakake tamba ing angkara, depresi, pikirane suicidal, mangan kelainan menyang nyuda ing kinerja sekolah. Asring remaja kuwi uga nuduhake prilaku seksual banget.

Gejala fisik seksual

Saliyane owah-owahan prilaku sing kasebut ing ndhuwur biasane ana gejala fisik, sing beda nanging asring ora menehi bukti sing cukup kanggo nyiksa seksual. Asring padha dadi curiga sajrone hubungane karo kelainan mental. weteng pain, pain weteng, bruising, getih ing cipratan (kanggo infèksi nguyuh) utawa gerakan bagean paling njero (by fistulas silit) uga gending lan liyane utawa kurang aman ing alam, nanging asring pratandha saka seksual penyalahgunaan. Flashy kalebu pain ing wilayah tempik, Kerep itching, ciloko weteng, laku ditularaké penyakit kanggo meteng bayangan.

Apa sing kudu dilakoni yen anakmu dhewe dilecehke?

Penyalahgunaan seksual uga dicethakaké nalika bocah ngandhani ing wong diwasa, utawa nalika wis nuduhaké gejala sing katon lan wong tuwane dadi curiga lan wiwit neliti.

Ing impotence asring nderek kejut! Apa saiki? Kepiye carane bisa nglindhungi anakku lan ngukum pelaku? Yen bocah iku nemen babagan subyek, mesthine bisa salah ngenkripsi utawa nglakokna ing fragmen. Ana sawetara gejala sing nunjukaké kekerasan seksual lan wis rinci ing panggon liya.

Penting banget kanggo njupuk anak kasebut kanthi cepet nalika nyebabake penyalahgunaan. Ing sawetara kasus, bocah mikir kaya mengkono. Dadi, kabeh kasebut kudu ditrapake sacara serius, nanging cetha lan bisa dienkripsi.

Penyalahgunaan anak Symbolfoto
Sinyal kanggo seksual penyalahgunaan anak

Kanggo nindakake perkara sing luwih elek, bocah kasebut kerep ora bisa ngandhani amarga pelaku asalé saka lingkungan langsung, biasane uga saka kulawarga dhewe! Sing asring bisa dadi penghalang paling gedhe kanggo bocah-bocah!

Tetep tenang lan ngiyataken anak!

Tetep tenang, sanajan nalika iku angel. Anak iku ana ing kahanan sing dheweke ngrasa ora semaput, bingung lan asring bersalah. Ora jarang, para pelaku sing nyalahke anak kasebut.

Penting banget kanggo njaluk bantuan profesional kanthi cepet. Padha bisa njaga, nguatake, ngreksa lan ngrebut anak sampeyan, nanging mung psikolog lan profesional sing dilatih kanggo nambani karusakan mental sing disebabake dening godhong penyalah gunaan. Wong-wong uga bisa mbantu wong tuwa supaya bisa ngatasi penderitaan seksual anak-anake lan bisa nemtokake kahanan sing angel lan carane ngatasi.

Minangka tiyang sepah, sampeyan saged mbiyantu anak kasebut kanthi rutin ingkang biasa. Sanadyan nate asale ora nyata lan misplaced, kebiasaan uga nyedhiyakake keamanan lan mbantu bocah kanggo ngalami pengalaman traumatis.

Apa sing kudu dilakoni yen ana anggepan

Kadhangkala wiwit kanthi kecuriga rada kuwat. Yen bocah ora ngobrol babagan pelecehan seksual piyambak, sampeyan ora kudu mbanting karo pitakonan langsung, amarga yen bisa uga bocah kasebut rampung rampung.

Marang anak babagan dina, luwih rinci tinimbang biasanipun, lan ngrungokake kanthi ati-ati yen mung ngomongake acara sing ora becik. Sawetara tau - tenan tau - anak digalih kanggo semboyan: "kudu Nanging sing wis akeh sadurungé matur" Utawa luwih elek: "Yagene kowe supaya dhewe amarga tiba" lan "aku ing panggonan ... "

Pernyataan kaya mengkono nyengkuyung kaluputan anak lan rumangsa luwih elek sawise. Kosok baline bocah gedhe ati kanggo ngatasi penyalahgunaan. Yen sampeyan wis mbalekake saka kejutan pisanan, sampeyan kudu, kaya kasebut ing ndhuwur, takon staf khusus kanggo pitulung. Ing kasus-kasus kasebut, iki kalebu polisi, amarga penyalahgunaan anak minangka pelanggaran serius sing kudu dihukum kanggo nglindhungi anak-anak liyane saka pelaku iki. Carane lan nalika polisi kasebut kudu dilakoni kanggo kepentingan bocah kasebut ing konsultasi karo psikolog.