Heartburn Reflux Disease | Nyegah kesehatan

Akeh sing wis weruh gambar sadurunge: wong sing ngideri geni, lan ing jejere judule "Heartburn". Iki mesthi ana gambar sing bengkong, amarga heartburn, senadyan jenenge, ora ana hubungane karo geni utawa geni. Luwih, ana iritasi membran lendhut ing esophagus ing endhas - perasaan sing rada ora nyenengake.

Heartburn - Danger ing dada (panyakit refluks)

Meh saben wong ngalami iki sakwetara. Sanalika gejala ilang ing jam sepisan utawa paling sethithik utawa rong dina, ora ana apa-apa. Nanging ing babagan 10 nganti 15 persen wong sing kena nambani pembakaran ing tenggorokan, Nanging.

Heartburn utawa masalah weteng
Heartburn - penyakit refluks

Ing wong-wong mau, mucosa kaya kuwatir sing nyebabake. Panyakit refluks sing diarani, sing kudu diolah ing saben kasus. Sanajan heartburn sing entheng meh ora aman: ing tahap lanjut saka penyakit kasebut, tanpa terapi sing cocok, masalah kesehatan sing serius - kalebu kanker - ngancam.

Sabanjure jawaban kanggo pitakonan sing paling penting babagan nyenyakit hati kanggo ngatasi masalah sing paling awon.

Kepiye carane nandhang kasangsaran?

ROOT saka piala iku jus padharan. Iku serves kanggo nyedhiyakake panganan lan "nyeret iku" dening pisah tiyang sepah putih. Dheweke nindakake tugas iki kanthi bantuan enzim (pepsin) lan - sing aneh nalika wiwitan - bagean saka asam hydrochloric.

Asam hidroklorik ing awak kita? Apa ora mbebayani? Ora anggere jus padharan tetep ana ing ngendi iku - ing weteng. Senajan banget pH asam saka 1 kanggo 3 - kang satus kaping luwih asam saka vinegar - cairan pencernaan ora ora ana gaweyan ana. Amarga struktur khusus, tembok njero weteng bisa gampang ngidini lingkungan sing korosif.

Biasane, sphincter tetep transisi ing antarane esophagus lan weteng sing sithik supaya ora ana asam ngliwati bukaan ndhuwur weteng. Nanging fungsi otot iki bisa diganggu amarga alasan beda (ndeleng pitakonan sabanjure). Akibaté, isi weteng mili menyang esophagus lan nandhang napas mucosa. Iki sumunar minangka heartburn.

Apa ora nutup weteng maneh?

Sphincter, uga disebut "sphincter", sing nutupi ngleboke weteng, bisa mudhun kanthi alesan macem-macem. Pisanan, iku kedadeyane fenomena sing ora umum, mulane ngilangi ati wiwit saka 50. Umur luwih gedhé tinimbang. Iki biasane kedadeyan ing wayah wengi, amarga sphincter antarane esophagus lan weteng malah turu nalika turu. Kajaba iku, refluks isi weteng luwih disenengi nalika lagi ngeculake.

Ing kasus liyane, fraktur diafragmatic nyebabake perut ing weteng ing abdomen. Esophagus banjur ilang ketegangan, lan sphincter ora bisa digunakake kanthi bener. Ing fraktur diafragma gedhe, isi saka weteng sok-sok ngembang ing faring.

Apa gejala sing khas?

Gejala klasik saka heartburn yaiku scratching and burning pain ing weteng ndhuwur. Ing sajroning rasa sakit sok-sok ana ing sisih endhog. Menelan utawa ngombé ora nambah perasaan. Nanging perasaan iki ora kudu. Ing sawetara kasus, ing refluks asam lambung ing tenggorokan ing awalé ora bisa nimbulaké gejala apa-apa - iki khususe khususe. Yen gejala katon ing pungkasan, penyakit kasebut bisa dumadi ing tahap lanjut, sing ndadekake terapi mbebayani.

Apa gejala atipikal?

Asam lambung ing esophagus kadhangkala nimbulaké gejala sing ora ana pasien utawa dokter sing nyandhang heartburn. Utamane wong enom asring ngelekake nyeri dada sing nyebar. Yen dokter banjur mbatalake serangan jantung, masalah kasebut kerep dadi heartburn.

Asam ing tenggorokan uga bisa nyebabake watuk utawa hoarseness kronis, sing asring diandharake dening dokter nalika nandhang gejala kadhemen utawa asma. Kadhangkala wong sing nandhang lelara nyatakake sensasi awak manca ing laring.

Nalika aku kudu menyang dhokter?

Kadhang scratching lan kobong ing tenggorokan ora sabab kanggo urusan. Kanthi keluhan langka ora ana sing kudu menyang dokter. Mungkin ana akeh kopi, utawa panganan sing abot lan dhuwur banget yaiku sababe. Ing panganan kasebut, weteng ngasilake asam liyane. Perasaan nyenengake ing tenggorokan biasane dadi dhewe. Nanging, yen gejala kelakon luwih kerep - kaping pirang-pirang ing minggu - wong sing ngrasakake kena panuntun dhokter. Wong sing nduwe heartburn kaping pirang-pirang dina kanggo rong utawa telung minggu bakal nyaranake refleks mriksa kondisi esofagus.

Apa therapy katon kaya?

Ing wiwitan, ana review saka kabiasaan. Apa bobote awak bener? Apa aku arep nyedhaki? Kuat lan sluggishness bisa ningkataké heartburn. Uga ati nalika ngombe anggur putih, permen lan gajih. Ing kasus keraguan iku luwih apik kanggo nindakake tanpa iku. Padha ditrapake kanggo kopi, tèh ireng lan minuman carbonated. Merokok iku mbebayani amarga nikotin nyuda salivasi sing netralake asam weteng. Sanajan nyetel kebiasaan bisa mbantu, asring ora cukup. Kanggo kasus kasebut, saiki ana sawetara obat-obatan sing cepet.

Kanggo obat sing sregep, obat-obatan ngasilake asam bisa kasedhiya (bahan aktif: hydrotalcite, Algeldrat, magaldrate, natrium aluminium karbonat) lan kalsium lan magnesium karbonat. Preparat sing ngandung ranitidine utawa famotidine nyegah pembentukan asam lambung. Yen kelainan gerakan weteng yaiku penyebab, obat-obat herbal karo ekstrak peppermint, caraway, gentian lan kembang candida bantuan. Ing kasus sing abot, dokter nemtokake obatan saka kelas inhibitor pompa proton. Padha nyegah pembentukan asam sing paling efektif, nanging ora bisa digunakake langsung.

Pangobatan minangka pemicu?

Agen tartamtu njalari otot sphincter ngendhokke ing lawang weteng, ngasilake refluks isi lambung menyang esophagus. Iki kalebu obat asma, jantung, lan tekanan darah khusus. Uga, sawetara blocker saluran kalsium lan antidepresan bisa duwe efek negatif. Nanging, pasien kudu ora nindakake tanpa obat-obatan sing bakal ngancam nyawa. Wong sing nandhang heartburn mesthine kudu ngomong dhisik dhokter.

Apa operasi migunani?

Yen wong sing kena ati-ati ora pengin njupuk obat apa-apa, yen dheweke ora ngidini utawa yen dheweke ora duwe efek apa-apa, dokter bisa mbantu kanthi operasi. Operasi kasebut diarani "fundoplication". Ahli bedah saka tisu ing lawang weteng mbentuk cuff, sing dilebokake ing sakitar transisi saka esophagus menyang weteng. Penyebabe penyempitan kasebut nyebabake sphincter bocor bisa dienggo maneh kanthi bener. Paling pasien urip tanpa rumit sawise operasi. Saliyane ing komplikasi biasanipun sing bisa tindakake surgery (infèksi, tamba lara sing ora becik), prosedur kasebut aman (yen dilakokake dening dokter sing berpengalaman).

Carane gedhe resiko kanker?

Ing babagan 10 persen wong sing duwe penyakit refluks, ana owah-owahan mukosa ing esophagus. Iki minangka precursors kanker, dokter sing ngomong babagan "Barrett's syndrome". Panyakit kasebut akeh kena pengaruh, ing endi panyebab refluks wis kasep banget utawa ora katon sadurunge. Malah ing tahap iki, para dokter bisa nambani kanthi becik - sing disedhiyakake dening pasien kasebut kanthi cepet ing wektu karo keluhane.

Iki ora sengaja, saéngga kadang-kadang kanker sejati berkembang saka panyula. Biasane, proliferasi ing awale tetep tetep sacara lokal. Nalika ditemokake awal, para ahli bedah asring ngatur kanggo mbusak sel kanker kanthi nggunakake prosedur endoskopik. Penting kanggo mirsani kanthi teliti kondisi esophagus pasien kasebut sawise intervensi. Yen sukses, komplikasi abot langka.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.