Sunscreen for Baby & Toddler | Kesehatan & Pencegahan

Supaya bayi lan bocah bisa nikmati sinar srengenge, penting kanggo njupuk bebaya. Iki pancene bener, amarga srengéngé langsung dadi raelok kanggo bocah-bocah nganti taun 2.

Panutup surya khusus kanggo kulit bayi lan bocah cilik

Iki penting amarga kulit bayi lan balita banget sensitif. Utamané nalika nerangake radiasi UV.

Sunscreen kanggo bayi lan bocah cilik
Proteksi srengenge kanggo bayi lan bocah - senadyan resistance nalika nggawe

Kulit isih banget tipis ing taun-taun awal urip lan uga perlindungan UV, sing ngubengi kulit, kudu ngembangake apa sing kedadeyan ing taun-taun awal urip. Mesthine bocah kudu tansah diwenehi kesempatan kanggo muter, muter lan pindhah ing njaba. Mesthine, amarga bocah-bocah dipeksa bakal radiasi UV, sawetara langkah perlindungan kudu dijupuk.

Ngukur protèktif

Penting, bocah-bocah sing nglampahi umur rong taun kapisan ing lindhu. Utamané ing wektu iki, bocah kudu disedhiyakake sethithik bisa utawa minangka sethithik sinar srengenge langsung. Shady spaces are ideal here.

Srengenge langsung kudu dijauhi malah karo panutup surya, kayata hood utawa payung, amarga bisa nyebabake bocah-bocah ing panas banget. Ing taun pisanan urip sampeyan kudu tanpa sunscreen. Iki bisa mbebayani kulit banget sensitif saka bocah-bocah cilik.

Penting banget yen lenga bayi ora sunscreen. Liwat lenga kasebut, fotosensitifitas kulit bayi isih dipromosekake. Nanging ora mung kanggo bocah-bocah, malah kanggo bocah-bocah nganti umur prasekolah, penting banget supaya ora nyedhaki srengenge murub. Kanggo kira-kira jam saben dina, bocah kudu main, ngrampungake, lan pindhah menyang hawa seger. Iki ndhukung perkembangan anak. Mangkono uga pembentukan vitamin D penting.

Nanging sinar srengenge langsung sacari apik sanajan sawise rong taun pisanan urip. Iki utamané amerga nyatané kulit anak ora bisa gawé pigmen, sing minangka bagéan saka pangreksan alam, cekap lan cepet. Loro-lorone sunburn lan abang kudu dihindari kanthi sawayah-wayah. Panutup surya sing paling efektif isih ditemtokake ing tedhan teduh lan sandhangan sing ramah lingkungan.

Sandhangan srengenge cocok kanggo bayi lan bocah cilik

Saliyane ing tlatah teduh, srengenge pethak paling apik yaiku sandhangan sing cocog karo srengenge. Utamané sirah, utamané gulu, kuping lan pasuryan pancen sensitif. Mulane, bocah kudu tansah nganggo topi, topi, utawa kaya ing srengenge. Sisa sandhangan kudu awake lan isih nutupi awak minangka akeh.

Sunburn nalika liburan
Pangayoman marang sunburn

Sampeyan uga kudu nyathet yen ora kabeh zat sing ketat. Nanging, ana sandhangan sinar matahari khusus, sing nyedhiyakake perlindungan sing luwih apik liwat kain khusus.

Ing kasus paling apik iki cocog karo standar 801 UV lan duwe faktor perlindungan UV paling sethithik 30. Uga kanggo sepatuku, iki kudu nutupi sikil sabisa-bisa.
Sunscreens minangka ukuran luwih lanjut

Saliyane sandhangan sing tepat, kabeh bagean awak sing ditemokaké kudu direksa dening panutup surya sing cocok. Sampeyan kudu dicathet yen kerep creaming ora bisa mimpin kanggo bocah sing diijini muter ing srengenge murub. Gunakake mung sunscreen sing dirancang khusus kanggo bocah.

Kajaba iku, siji kudu nggawe manawa dhuwit dries kulit anak sing sensitif luwih saka lotion lan krim. Srengenge katon padhang sing dipilih kudu ngalangi sinar UV-A lan UV-B lan uga kudu paling sethithik yaiku SPF saka 20. Kabeh wilayah sing ora ditemokaké kudu dicithak babagan menit 30 sadurunge metu. Uga, cukup sunscreen kudu diterapake.

Yen njaga ruwangan maneh, rencanamu kudu diulang maneh. Utamané ing banyu, resiko sinar matahari tambah. Mulane, sunscreen banyu kudu digunakake.

Langkah-langkah protèin luwih lanjut

Minangka sensitif ing srengenge minangka kulit iku mata. Yen kasebut banget dibebani dening UV-B, bisa nyebabake inflamasi konjungtiva lan kornea.

Potret ibu dan bayi seneng nganggo kacamata hitam di pantai
Cermin mata hitam kanggo bocah kudu nduwe sinar UV sing dipercaya banget

Mulane sunglasses malah nganggo pangreksan srengenge sing sampurna ora bakal ilang.

Nanging, uga penting ing pangayoman sun sing anak-anake duwe model peran apik, supaya kabeh wong tuwa kudu menehi perhatian marang perlindungan srengenge sing cukup. Supaya bocah-bocah cilik katon ing taun-taun awal, prilaku sing bener ing sinar matahari sing kuat.

Dadi wong tuwane ora kudu ngliwati srengenge murub lan tansah nglindhungi piyambak karo sandhangan sing cocog lan sunscreen.