Tingkah Laku Sosial Anak | Pendidikan anak

Skills sosial minangka skill sing bocah kudu sinau. Ora ana manungsa sing dilairake minangka makhluk sosial, supaya komunikasi lan nuntut perilaku sosial sing positif minangka bagean penting saka sosialisasi lan proses pendidikan. Perilaku sosial anak dipengaruhi oleh orang tua dan lingkungan sosial anak-anak.

Ngusir, ngganggu, ngganggu? Carane ningkataké prilaku sosial bocah

Ing masyarakat kita, kerjasama sosial lan konstruktif dikarepake. Saben wong dianggep ora mung karo hukum nanging uga karo norma lan nilai.

Ibu lan bayi sing seneng dolanan
Prilaku sosial anak & keterampilan sosial kudu dipelajari

Yen ora, sampeyan duwe masalah ngatasi karo wong liya lan sampeyan kanthi cepet dadi wong manca.

Mulane, mesthine dadi tujuan pendidikan sing penting kanggo sampeyan minangka wong tuwa kanggo ngajar anak sampeyan aturan dasar interaksi sosial. Mengko, sampeyan bakal dibantu tugas iki dening lembaga-lembaga kayata taman kanak-kanak lan sekolah.

Wiwitane, bayi lan bocah cilik mung ditemokake ing awake dhewe. Padha nanggapi kanthi cara sing mimpin lan ora bisa ngreset kabutuhan. Ing konteks iki, para pendidik lan sosiolog ngandhani egosentrisme kaya bocah.

Apa bocah cilik egois?

Kanggo bocah cilik, donya gumantung ing ngendi wae, nanging iki ora ana hubungane karo rasa egois: bocah cilik durung sinau kanggo ngenali kabutuhan liyane lan tumindak kaya mangkono. Kajaba iku, durung bisa nggambarake tumindak dhewe lan akibate. Contone, bocah sing umur rong taun kerep ora peduli yen dheweke salah saka salah sijine. Iku isih ora bisa dimakmune sing nyebabake rasa sakit marang partner dolanan. A ati ing akal moral ora ana ing umur iki.

Kanggo ngatasi masalah, kasunyatan bilih basa durung berkembang kanthi cepet minangka interaksi medium sosial paling penting. Pendidikan, kognitif progresif, pangembangan emosional lan sosial uga pengalaman pribadi ing dealing karo bocah-bocah lan uga wong diwasa mbantu anak kanggo ngembangake kemampuan sosial.

Prilaku sosial anak-anak mung bisa digoleki karo wong liya

Eksperimen lan pengamatan ing bocah-bocah wis bisa mbuktekake yen prilaku sosial perlu dipelajari nalika bocah cilik.

Prilaku sosial anak kudu didorong
Prilaku sosial anak kudu didorong

Anak-anak sing tuwuh ing isolasi sosial nemokake angel kanggo ngimbangi kekurangan pengalaman sinau sosial lan kontak ing perkembangane.

Mulane, penting banget yen bocah sampeyan wis kontak awal karo bocah liyane. Umpamane, bukak playgroup utawa nglakoni apa wae karo kulawarga rélatif kanthi rutin. Efek learning kanggo anak gedhe lan sampeyan uga duwe kesempatan kanggo sesambungan karo wong tuwa liyane.

Crèches and kindergartens uga nyumbang kontribusi nalika nerangake prilaku sosial. Anakmu ketemu akeh bocah sing ana ing kono lan sinau kanggo nyedhiyakake kabutuhan lan ngatasi konflik kanthi konstruktif. Mulane, nggawa anak menyang fasilitas care kanthi rutin lan mbantu para pendidik supaya ngiyatake interaksi sosial kanthi nyengkuyung kepatuhan ing omah.

Prilaku apik - isih dadi topik penting ing pendidikan?

Politik lan sopan santun kalebu tujuan pendidikan sing paling penting kanggo generasi sadurungé. Nanging angka kasebut isih relevan saiki? Ya, prilaku sosial sing positif ing bocah luwih penting tinimbang saiki.

Kasunyatan iku uga minangka ekspresi ngormati wong liya. Kajaba iku, kabeh wong pengin dianggep sopan. Mulane, adicara becik isih dadi topik nalika nerangake panrampilan sosial lan prilaku sosial.

Yen sampeyan ngurmati prilaku apik, sampeyan kudu nuduhake iki menyang anak saka wiwitan. Ing salebeting tingkah laku, anak-anak ngupaya piyambak-piyambak dhateng tiyang sepuhipun. "Learning by the model" yaiku istilah jargon pendidikan.

Dorong bocah supaya nggunakake frasa sing sopan kayata "monggo" lan "matur nuwun" lan aja nganti dhewe. Mengko, sampeyan bisa njlentrehake apa penting kanggo dadi sopan lan ramah. Amarga sing ora ngetutake aturan sosial game, bakal dicenthang. Sedhil, ing sisih liya, bisa mbukak banjir - loro profesional lan pribadi.

Ngiyataken tingkah laku sosial sosial lan ketrampilan sosial - apa sing penting?

Ndhuwur kabeh, bocah kudu sinau carane nindakake antarane awake dhewe lan wong diwasa. Kanggo nindakake iki, dheweke kudu ndhelikake akeh aturan, kayata norma sosial sing ora dikarepake kanggo agresi fisik. Anak-anak cilik ora ngerti teges lan tujuan aturan kasebut nganti bisa ngati-ati karo "korban" lan nyadari yen dheweke dhewe ora pengin dikalahake.

Bocah cilik lan nangis
Carane aku kudu nindakake nalika anakku pecah?

Dadi, yen bocah cilik sampeyan nyoba kanggo nompo dolanan, umpamane, minangka ibu utawa bapak, sampeyan kudu ngintervensi langsung lan ngrampungake kahanan. Marang anak sampeyan ngenteni utawa duwe dolanan liyane. Mengko wae, sampeyan kudu nyengkuyung anak kanggo ngatasi masalah konflik, nemoni kompromi, utawa ngupaya bantuan saka wong diwasa.

Yen sampeyan nyetel aturan kanggo interaksi sosial, sampeyan uga kudu mesthekake manawa diamanake. Iki nyenengake, nanging perlu supaya bocah sampeyan mangerteni tegese lan nemenake. Yen teka aturan sing nglanggar, umpamane, nalika muter karo bocah liyane, sampeyan kudu njupuk konsisten. Ngukur ing kasus iki bisa dadi anak sampeyan ora bisa ngundang kanca-kancane.

Penting, sampeyan kanthi manawa nemtokake alternatif perilaku tanpa kekerasan lan ningkatake sopan, prilaku sosial kanthi pujian.