Menyusui | Bayi lan meteng

Apa aku kudu nyusoni bayi? Pitakonane akeh ibu-ibu nuju sabar. Kanggo sawetara, ana sing jelas, nanging ora kanggo wong liya. Akeh sing kepengin weruh lan carane nindakake "bener" utawa apa sing katon nalika nyusoni.

Menyusui - masalah perasaan

Anak sing kapisan kasebut kerep ora seneng, ananging ibu-ibu sing wis suwe ngalami surprises maneh nalika anak kaping pindho utawa kaping telu ngandhakake sinyal beda-beda lan minangka reaksi babagan nyusoni, minangka adhine.

aku kudu nyusoni bayi
Apa aku kudu nyusoni bayi? Informasi lan tips

Menyusui minangka komunikasi nonverbal antarane ibu & anak

Nanging, pengalaman ibu-ibu lan bidan nuduhake yen kaku utawa malah nyusoni nyante ora cukup. Amarga ing tangan siji ana kawruh, nanging ing tangan liyane anak.

Lan sing mung ngandika ing prakara kasebut. Preferensi, kabutuhan, perasaan keluwen, nanging uga kepinginan kanggo kedadeyan lan keamanan bakal nemtokake dalan lan irama nalika nyusoni. Sawise kabeh, wong cilik cilik sing dadi wong dununge ing donya iki yaiku wong utama babagan nyusoni.

Yen Ibu dipercaya anak kasebut, bakal melu, lan duwe stamina, sing bener cara paling apik kanggo ngatasi kesulitan wiwitan. Iki uga ditrapake kanggo pitakonan babagan suwene wong kudu nyusoni. Maneh, ora ana aturan, ora ana aturan. Anggone seneng karo ibu lan anak, mesthine.

Yen perlu kanggo salah siji sisih ngluwihi, paling wektu sisih liyane uga intuitively reacts karo perasaan sing wektu kanggo mungkasi. Komunikasi antarane ibu lan anak pancen sacara eksklusif babagan intuisi lan perasaan, sing ora beda nalika nyusoni.

Energizing Breastmilk

Yen nyusoni uga dianggep ing babagan nutrisi, tetep nandheske yen ora ana pengganti sing setara karo susu ibu. Campuran substitusi sing ditawakake ing perdagangan adhedhasar susu sapi, susu kedher lan susu mandhiri lan niru susu sing adoh. Nanging padha ora duwe komposisi kuwi.

Amarga mung kasebut ngemot zat kekebalan sing penting kanggo wong cilik, utamane ing separo pisanan taun kanggo perlindungan sarange. Iki umume ana ing kolostrum, sing disebut foremilk, sing dikirim ing dina pisanan sawise lair. Banjur nerangake pembentukan susu ibu sing bener.

Punika komposisi maneh beda-beda. Ing cara saka foremilk menyang susu ibu, isi protein mudhun, isi lemak lan karbohidrat mundhak. Jumlah sing diprodhuksi gumantung ing rasio persediaan, nanging tuntutan bisa uga beda-beda. Punika tokoh ingkang paling penting mbandhingaken susu ibu kaliyan susu sapi:

komponen utama
(G / 100g)

protein
(= Protein)

karbohidrat
(eg gula)

pelumas

susu

1,2

7,0

4,0

cow kang susu

3,3

4,6

3,6

Quelle: www.afs-stillen.de

Tabel nuduhaké yèn susu manungsa mung cocog karo kabutuhan bayi. Susu sapi ngandhut molekul protein utawa protein banget kanggo bayi, sing bisa ngrusak ginjel. Mulane, susu sapi kudu ora diwenehi ing taun pisanan urip. Ing karbohidrat lan isi lemak, ing tangan liyane, banget kurang.

Perasaan keamanan nalika nyusoni

Nanging, ing salebeting pitakonan nutrisi, nyusoni uga nglaksanake tugas penting liyane: ikatan emosional antarane ibu lan anak. Utamané ing wiwitan, nalika sampeyan kudu "kenal-kenalan", yen bocah kasebut nemoni cara sing ora bisa ngayomi saka perut Mama ing lingkungan anyar lan isih butuh keamanan. Mulane nyusoni nyedhiyakake kanggo ningkataké aspèk kasebut.

Ibu nyusoni bayine ing taman
Menyusui nyedhiyakake keamanan bayi

Hubungan intim lan ibu antarane ibu lan anak, sing diprodhuksi sajrone nyusoni, uga angel diganti karo tindakan liya. Penting punika minangka lingkungan kanthi tentrem, kehangatan lan kenyamanan.

Ora ana TV utawa radio sing bisa mlaku kanthi cara, telpon kudu dipateni lan omah-omah kudu diwakilake ing minggu pisanan yen bisa. Ing lingkungan iki, loro bisa narik kawigaten lan mbangun hubungan intim karo siji liyane.

Mesthi, nyusoni uga duwe aspek banget praktis. Iku tansah lan ing endi-endi panganan sing tepat, ing komposisi lan temperatur sing tepat, anyar sing disiapake lan bebas kuman. Ora ana transportasi botol, panas lan aksesoris liyane sing perlu. Iki uga ngidini ibu luwih keluwesan lan kurang gaweyan organisasi.

Kabeh ing kabeh, wis nggawe kawicaksanan alam supaya nyusoni minangka wiwitan optimal ing urip kanggo bocah cilik cilik. Nutrisi, emosi lan logistik. Mesthi, ana wanita sing ora bisa utawa ora pengin nyusoni. Sing terakhir uga oke, amarga kudu ana paksaan marang raos dhewe. Sing ora bakal apik ing loro-lorone. Nanging, yen ana kepinginan lan kamungkinan kanggo nyusoni, iki kudu disengaja marang solusi buatan.

Liyane babagan bayi lan bayi

care Baby

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.