T'ai Chi kanggo nyawa lan awak | Sport Wellness

Akeh wong ing saindhenging donya nemokake seni kuno kuno T'ai Chi lan praktik supaya harmonize pikiran, ngatur penyakit fisik, minangka seni bela diri utawa meditasi tradisional.

Asal-usul T'ai Chi - balm kanggo jiwa lan awak

T'ai Chi tukang pencak seni
T'ai Chi Seni Martial - sifusergej / Pixabay

Kaya akeh laku Far Eastern, iki ditemokake minangka pelengkap bermanfaat lan malah alternatif kanggo obat konvensional. Nanging apa pancen T'ai Chi, saka ngendi asalé, kepiye cara apa lan apa sing dilakoni?

Awalé T'ai Chi mbokmenawa ana ing 18 sing metu. Century. Ing wektu kuwi, kabeh kulawarga penting ing China "nduweni" seni bela diri dhewe, sing sacara teknis lan sacara teknis maju saka generasi menyang generasi, nanging sacara diam-diam dirahasiake.

T'ai Chi saiki asring dipraktikake minangka wujud asli latihan kanggo pedhang, nanging saiki sing utama yaiku promosi lan pengawetan kesehatan.

Die Formulir

Gerakan lengkap diarani wangun. Ing kene, wong njupuk beda postur awak siji sawise liyane lan nyambungake karo gerakan mengalir.

Posisi individu duwe - kaya ing yoga - jeneng khusus, lan wujud bisa kanthi cepet kalebu posisi 140. Perlu sawetara wektu kanggo njalari proses kabeh, nanging uga minangka fitur utama olahraga iki.

Path punika tujuan, lan kanthi sabar lan ketekunan siji entuk sing uga. Piagam nyata T'ai Chi dumadi ing gerakan gerakan alon lan konsentrasi. Gaya prajurit isih ditindakake kanthi cepet banget, nanging ing versi klasik, kekuwatan sing sejatine dumunung ing kalem.

Latihan kanggo awak lan pikiran

Pelaksanaan formulir diwiwiti kanthi tegas. Kanthi cepet, kanthi lutut rada mbengkongake, mata garis lurus lan lengen sing nggantung, siji nglumpukake awake dhewe ing roh lan setuju kanggo fokus konsentrasi ing sawetara menit sabanjure tanggung ing pangerten awak.

T'ai chi
T'ai Chi - malang Lenin / Pixabay

Ambane ambegan kanthi rame lan kanthi tenang liwat awak kabeh. Adalah luwih becik milih bagean sing sepi lan panggonan sing ora disenengi kanggo nindakake latihan kasebut.

Apa ing wayah sore ing taman, ing ruang tamu utawa ing wayah esuk ing tlaga - ing bab utama, gangguan ala lan faktor sing ngganggu ora adoh.

Mesthi wae sampeyan bisa mulangake siji utawa luwih wangun autodidactically saka buku, latihan karo guru experienced mbantu nanging utamané kanggo wong anyar saka ora mesthi. Kajaba iku, kabeh sikap ala ora digulung maneh; sampeyan sinau luwih cepet, carane ngrasa "tengen".

Macem-macem efek

Pemakaian biasa saka latihan T'ai Chi nduwe efek nyegah lan marasake awak ing kabeh organisme. Umumé, sawisé ngleksanani terus-terusan, kelancaran, kemampuan kanggo nggawé regenerasi, rasa keseimbangan lan pencernaan nambah.

Ketegangan dissolves, sirkulasi lan irama tidur nyetabilake lan uga serenity utama tartamtu bakal cepet nyedhiyakake. T'ai Chi, utamané nalika nerangake masalah masalah lan kelainan sing ana hubungane karo kimia awak, bisa ngalami efek penyembuhan sing gedhe banget yen digunakake kanthi bimbingan sing tepat.

Begjanipun, jenis gerakan iki ora ngerti watesan umur, lan mesthine dianggep, sanajan ing donya Barat tanpa pedhes ing praktisi umum, mesthi duweni urip saben dinane. Wong-wong Tionghoa ora bisa salah.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.