Transisi saka TK nganti sekolah

Ing umur enem taun, kasunyatan urip diwiwiti: bocah-bocah sing kerep krungu tembung-tembung kasebut utawa sing padha ing wiwitan nalika enrollment wis nyedhak.

Saka Kindergartner menyang mahasiswa - transisi Gamelan sukses

Ing taun-taun pungkasan, kurikulum sekolah dasar wis kerep diganti lan guru sing dodolan saiki nyoba supaya luwih gampang nalika bocah sekolah diwenehake kanthi nggabungake elemen-elemen playful menyang kelas lan sengaja ngurangi rasa wedi. Kerjasama antara TK lan SD mapan uga akeh ing panggonan.

Paket gula ing awal sekolah
Transisi saka TK nganti sekolah

Nanging, akeh bocah-bocah sekolah saiki luwih seneng nalika lagi mikir yen peran anyar minangka bocah sekolah. Sawise kabeh, fase anyar iki nyedhiyakake akeh owah-owahan penting lan, ing nduwur kabeh, tugas.

Bebarengan karo pendidik, minangka tiyang sepah, sampeyan kudu sinau kanggo nggawe transisi antarane taman kanak-kanak lan sekolah dadi lembut lan nyiapake anak apik kanggo tantangan anyar.

Ngundhuh tanpa ngleksanani - njaluk anak sing wis duwe kewajiban sadurunge miwiti sekolah

Beda gedhe antarane promosi sekolah lan sekolah lan proses belajar sekolah yaiku bocah ing sekolah dumadakan nduweni tanggung jawab liyane. Dadi wis bisa muter, ngguyu lan romp kabeh sedina lan tiba-tiba 45 kudu ing telpon sawetara menit ing sawijining wektu, tansah nyimpen buku-bukune, siap ngrampungake omah lan nulis surat sing resik.

Iki nyenengake wong anyar. Mulane, iki nggawe akal kanggo accustom anak wis sadurunge enrollment ing ayahan. Iki ora ateges yen bocah-bocah cilik kudu nindakake latihan nulis utawa pitungan saben dina. Ana kemungkinan liyane.

Dina pisanan ibu lan anak sekolah
Awal sekolah minangka awal kanggo urip sekolah

Contone, yen bocah sampeyan kepengin nekani klub senam utawa sekolah musik, dheweke kudu luwih dhisik njupuk pawulangan uji coba. Banjur bisa milih dhewe apa partisipasi liyane layak utawa ora. Nanging: Sawise anak wis mutusake, mesthine kudu ditindakake - luwih-luwih yen biaya tahunan wis dibayar.

Malah ing saben dintenipun saben dinten wonten kahanan ing saben kulawarga ing pundi para prasekolah saged nindakaken tugas. Contone, menehi anak utawa putrane tugas mbuwang sampah, menyang toko roti, utawa ngempet meja kanthi reguler. Iki bakal mateni saperangan manuk kanthi watu siji, amarga bocah sampeyan ora mung ngalami rasa kewajiban nanging uga ngrasa akeh. Kajaba iku, rasa percaya diri dheweke luwih kuat.

Kajaba iku, tansah ngajak bocah mikir, nonton lan ngrungokake. Apa sing dicritakake para pendidik babagan trip kasebut? Kostum apa sing dibutuhake kanggo kinerja ing partai panas? Apa opsi anakmu kanggo nemtokake perselisihan antarane loro kesenengan sing paling apik?

Kanthi mengkono, sampeyan uga ningkatake kemampuan kanggo konsentrasi lan mikir kanthi cara sing apik. Iki loro kompetensi sing dibutuhake dening siswa, amarga iki ndadeake proses belajar luwih akeh.

Uga penting: Ngidini anak nyoba akeh lan ningkatake kamardikane. Contone, nalika arep sekolah, kudu bisa nggarap piyambak, ngatur dhewe, lan ngurus barang pribadi.

Pisanan ing sekolah - priksa manawa sampeyan wis cukup

Utamane minggu pisanan minangka bocah sekolah sing luwih nyenengake kanggo bocah-bocah. Ora mung sampeyan kudu sinau, sampeyan uga kudu nggoleki cara sing ora dingerteni, golek cara kanggo sekolah lan njupuk Panggonan ing komunitas kelas. Pakaryan ing wayah sore.

Murid kelas sepisanan
Awal sekolah kudu diiringi dening wong tuwa

Sajrone wektu iki, minangka ibu utawa bapak, sampeyan kudu nggawe manawa anakmu cukup turu lan duwe wektu kanggo bisa mabur ing wayah awan. V

Nyoba njaga janjian dina afternoon minangka sing paling murah supaya putra utawa putri bisa ketemu kanca utawa manggon ing kamar.

Aja menehi tekanan marang bocah yen sampeyan angel sinau syarat pendidikan. Akeh murid kelas siji saingan karo saben liyane kanggo pujian saka guru lan nggawe dhuwit wis ditindakake. Galaken anakmu kanggo bantuan karo pegaweane, nanging nrima yen dheweke nolak pitulunganmu.

Uga penting: yen anak nggawe kesalahane, aja mbenerake. Yen ora, guru bakal misjudge tingkat kinerja anak, lan asil bakal frustasi ing tes banget pisanan.

Yen sampeyan ngelingi yen anak wis kewalahan, goleki obrolan karo guru kelas. Kelas ngarep kudu ora nglampahi luwih saka 30 kanggo menit 40 ing peerane.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo * disorot.