Партнерство за разлика во возраста

Дали паровите со голема разлика во возраста можат да имаат среќни, долготрајни врски? Очигледно да. Иако ваквите со suchвездија постоеле само спорадично во минатото, тие денес се скоро нормални.

Колку може да биде голема разликата во возраста?

Ако погледнете во светот на славните, јасно можете да видите дека односите со значително помлади или постари животни партнери се зголемуваат.

Што е фасцинантно кај помладите или постарите партнери?

Возрасна разлика во врска
Возрасна разлика во врската - © auremar / Adobe Stock

Но, што е толку привлечно за овие врски? Помладите луѓе можеби бараат замена за мајка или татко. Големо богатство исто така може да игра улога.

Човек честопати слуша за лоши искуства што особено жените ги имале со партнери на иста возраст. Некои во одредена смисла ја бараат смислата на својот живот, сè уште не знаат што сакаат и затоа претпочитаат постари партнери.

Другите конкретно сакаат да имаат корист од зрелоста на постар партнер кој веќе е во средина на животот. Одредено животно искуство може да биде привлечно, така што помладите честопати се чувствуваат многу пријатно во нивно друштво. Постарите, пак, често ја ценат свежата и младешка природа на помладите, што ги враќа неколку години наназад (во мислите). И ова е како постарите мажи особено се чувствуваат привлечно, соодветно и младо кога се придружени од млади жени.

Може ли односите со партнери од различна возраст да бидат трајни?

Оние кои имаат постар или помлад партнер, честопати на почетокот им е тешко да ја споделат својата „нова среќа“ со оние околу нив. Бидејќи партнерствата со многу помлади или постари партнери обично предизвикуваат многу разговори на почетокот. Реченици од типот „Вие сте заинтересирани само за неговите пари!“ Или „Може да ти биде мајка!“ Не се невообичаени. Ако мислењата на другите тежат премногу за новата врска, ова може да биде тежок прв тест.

Но, не само пријателите и членовите на семејството честопати се шокираат на почетокот кога ќе слушнат за новото момче или девојка. Разликата во интересите што произлегува од соодветната возраст исто така може да доведе до проблеми. Додека постарите луѓе сакаат да се чувствуваат удобно на каучот навечер, на пример, помладите честопати ги привлекуваат дискотеката или забавите. Ова значи дека поминувањето време заедно може да стане многу еднострано.

Сепак: Вистинската loveубов не знае возраст!

Барем така велат loversубовниците. Всушност, има се повеќе парови со големи разлики во возраста чија врска работи многу добро. На крајот на краиштата, возраста е само број на хартија и нема никаква врска со вистинската убов. Значи: Врските што се на цврста основа можат да траат, без разлика колку е голема разликата во возраста.

Покрај овие искрени врски, секако има и такви партнерства во кои едниот партнер навистина зависи само од средствата на другиот (главно постар). Но, се чини дека овие се изолирани случаи. Но, исто така е неспорно дека многу постари мажи сакаат да се украсуваат со помлади, убави жени. Ако сте искрени, треба да се чудите кога мажот ќе се разведе по шести пат.

Постои и една точка што не треба да се остави без спомен. Голема разлика во возраста, без оглед на со theвездието, секогаш значи дека еден партнер често го напушта животот и со тоа врската премногу рано. Но, ако loveубовта е доволно силна, тоа нема да биде ни проблем.


рекламирање

Ein Gedanke zu „Altersunterschied Partnerschaft“

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.