Шаблон загатка Аруконе за деца

Загатките се одлични работи што треба да ги направите за деца од сите возрасти. Сите сакаме да решаваме загатки, уште од рана возраст. Постојат загатки во широк спектар на категории и загатки Аруконе, каде полињата со ист број или бои треба да бидат поврзани, се погодни за деца.

Шаблон загатка Аруконе

Правилата се многу едноставни. Поврзете ги полињата со иста боја со континуирана линија. Линиите може да се движат хоризонтално или вертикално, но не смеат да ја преминуваат вашата или друга линија или да ги допираат во истото поле. На крајот, секое поле може да се изврши само еднаш. Мало решение: започнете - ако е можно - со линиите каде што не поминува друга патека.

Загатка Аруконе 5 х 5

За загатките 5 × 5, ние не прикажавме решение. Со кликнување на слика се отвора сложувалката во формат pdf:

Загатка Аруконе 5 х 5 за децаАруконе 5х5 за децаЗагатка Аруконе 5х5

Загатка Аруконе 6 х 6

Не покажавме решение ниту за загатките 6 × 6. Со кликнување на слика се отвора сложувалката во формат pdf:

Загатки Аруконе за децаЗагатки Аруконе за децаЗагатки Аруконе за деца
Загатки на АруконеАруконе 6х6 за децаАруконе 6х6 за настава

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Божиќ загатка Аруконе

Загатка Аруконе 8 х 8

Соодветното решение се отвора одделно. кликнување на слика ја отвора сложувалката во формат pdf:

Загатка Аруконе 8 х 8

Решение

Аруконе 8х8

Решение

Аруконе 8х8

Решение

Аруконе 8 х 8

Решение

Аруконе 8 х 8

Решение

Загатка Аруконе 8х8

Решение

Загатка Аруконе 10 х 10

Соодветното решение се отвора одделно. кликнување на слика ја отвора сложувалката во формат pdf:

Загатка Аруконе 10 х 10Решение

Аруконе 10 х 10

Решение

Шаблон загатка Аруконе

Решение

Загатка Аруконе 12 х 12

Соодветното решение се отвора одделно. кликнување на слика ја отвора сложувалката во формат pdf:

Загатка Аруконе 12 х 12

Решение

Загатка Аруконе 12х12

Решение


Шаблон загатка Аруконе
Решение

Дали ви треба загатка Аруконе во различен формат или ексклузивна загатка? Ние би биле среќни да создадеме индивидуален образец за загатки за вас, не двоумете се да контактирате со нас!

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.