Правила за капење на боење страници

Нашите правила за боење за капење покажуваат разни опасни ситуации и имаат за цел да им помогнат на родителите да ги освестат децата за многуте опасности што се вклучени во пливањето. И тоа без да ги плашиме децата, туку да го третираме насликаниот предмет со децата на разигран начин.

Правила за капење за боење

И најчестите правила за капење за многу важните заштитни мерки што треба да ги знаат децата. Не постои тврдење за комплетност и, се разбира, не е доволно само да им се дозволи на децата да ги обојат правилата за капење, туку родителите се повикани да разговараат за опасностите. Со кликнување на врската се отвора посакуваната страница со соодветното правило за капење:

Правило за капење Оладете се пред пливање

Изладете се и истуширајте се пред капење

Правило за капење - никогаш не одете на пливање на полн или празен стомак

Не пливајте на полн или празен стомак

Правило за капење Не потпирајте се на помагалата за пливање

Не потпирајте се на помагалата за пливање

Правило за капење Како пливач, не влегувајте во длабока вода

Никогаш не влегувајте во длабока вода за оние кои не пливаат

Никогаш не пливајте каде одат бродовите

Никогаш не пливајте каде има бродови

Правило за капење Не преценувајте ја својата сила

Не преценувајте ја својата сила

Правило за капење Веднаш излезете од вода во грмотевици

Во случај на грмотевици, веднаш излезете од водата

Правило за капење одржувајте ја чистата вода

Чувајте ја водата и околината чиста

Правило за капење Повикајте помош само кога ви треба помош

Повикајте помош само кога ви треба помош

Правило за капење Не скокајте ако не знаете колку е длабоко

Не скокајте ако не знаете колку е длабока водата

Боја страница Никогаш не скокајте во непознати води

Никогаш не скокајте во непознати води

Боја страница пазете се од вода - правила за капење за боење за деца

Внимавајте на водата

Внимание на страницата за боење на отворено море

Воздушен душек и море

Боја страница Не пливајте премногу далеку

Бидете внимателни во длабока вода

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!