Христијанство страници за боење | религија

Со над 2,2 милијарди следбеници, христијанството има најголема популарност од сите религии ширум светот. Најголемата црква во рамките на христијанството е Римокатоличката црква со околу 1,2 милијарди членови. Следат протестантските, православните и англиканските цркви. Крстот, како симбол за спасение, е главниот симбол на христијанството до денес.

Кристијан страници за боење за деца

Во Европа, христијанството е далеку најважната религија со околу 730 милиони следбеници и има значително историско влијание врз развојот на соодветните општества уште од неговото постоење. Во центарот на христијанската вера е Исус од Назарет, чие дело е запишано во Новиот завет и се смета за „Син Божји“. Христијанството е монотеистичка религија и постулира Троица, со која се подразбира суштинското единство на Бога од Отецот, Синот и Светиот Дух.  Со кликнување на врската се отвора страницата со соодветниот шаблон за боење на темата христијанство:

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Ноевата арка

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Адам и Ева

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Молете се

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Марија Josephозеф Дете Исус

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Вечера

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

распетие

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Мојсеј

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Црква и крст

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Гулаб со маслиново гранче

Страници за боење на христијанството | Религија - Бесплатни страници за боење

Давид наспроти Голијат

Шаблон Адам и Ева за боење

Во рајот

Starвезда над Витлеем Рождество за боење

Рождество Христово Витлеем

Боење гробишта на страници за боење

Гробишта и гробници

Боење страница погреб / гроб за боење

погреб

Боење страница churchвона на црквата за боење

Churchвона на црквите во црковната кула

Денот на благодарноста слика за боење за деца

Денот на благодарноста

Воскресение на Исус, боење страници за деца

Воскресение Исус

Боење слика бебе крштевање - боење страница за деца

Крштение бебе

Боење ангел чувар на страници

Ангел чувар

Боење страница вино пехар / пехар

Вино пехар на олтарот

Боја страница религија

Религиозен симбол

Animalsивотните за боење страници одат во Ковчегот на Ное

Onивотните одат на Ковчегот на Ное

Боење страница Беседа на планината

Беседа на гората

Боење страница Мери Josephозеф и Исус возат магаре

Марија, Јосиф, бебе Исус

Боење страница Велики петок

Добар Петок

Боење страница Педесетница - испраќање на Светиот Дух

Педесетница

Боење страница Вознесение Ден

Вознесение Христово

Вечера за причест на боење страници
Последна вечера / Причест
Боење страница црковен орган
Боење страница црковен орган
Бебе се крсти
Кумови и крштевање

Покрај општото религиозно образование, нашите религиозни страници за боење можат да се користат одлично за религиозни поуки или за детска црковна служба.

Со задоволство би ги добиле вашите предлози за други верски симболи.

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!