Боење страници тродимензионални форми

Формите на геометријата подоцна се појавија повторно во математиката и исто така формираат фундаментални елементи на дизајнот во уметноста. Бидејќи исто така можете да создадете уметнички дела со едноставни геометриски форми и геометриски форми да се појавуваат насекаде во секојдневниот живот. Станува особено возбудливо за децата кога ќе се обидете да ги направите овие форми тродимензионални.

Шаблони тродимензионални форми

За следните геометриски форми, фокусот е на просторно гледање во 3Д. Ако им дозволите на децата да обојат во некои од следниве форми, децата можат да видат дека овие форми можат да постојат само како цртежи, но понекогаш и за реалноста невозможни форми или оптички илузии се. Со кликнување на врската се отвора страницата со избраниот образец:

Боење на страница невозможен круг во 3D

невозможен круг тродимензионален

Невозможен триаголник за боење на страници во 3Д

невозможен триаголник во 3Д

Боење на страница невозможен квадрат во 3D

3Д форми - квадрат

Боење страница невозможен дијамант во 3D

Тридимензионален дијамант

Скалило со 3Д ефект

Тродимензионални скали

Скалило со 3Д ефект за преклопување

Скалило со 3Д ефект по преклопување

Тродимензионално тело

тродимензионално тело

Тродимензионално тело

тродимензионално тело

Како цртате тродимензионални форми?

Како да се црта во три димензии

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!