Страниците за боење учат и ги препознаваат боите

Звучи тривијално на почетокот, страница со шаблони за запознавање на боите. А, зошто воопшто? Всушност, многу деца доаѓаат во градинка и не можат да ги именуваат најпопуларните бои. Се обидуваме да го поправиме ова. Идеално убаво за родителите пред да влезат во грижа за деца.

Боење страници за препознавање и учење на боите

Прелистајте низ нашата (мала) колекција на шаблони што децата можат да ги користат за да научат да ги препознаваат и именуваат боите. Со кликнување на врската се отвора страницата со избраната В.образец:

Шаблон за учење на бои

Бои за учење

Шаблон за учење на бои

Знајте ги боите 

Препознајте ги и научете ги боите од образецот

Препознајте ги и научете ги боите

Капак на страницата за боење

Поздравниот на момче боја

Капак на страницата за боење

Плот на боја девојка

Боење страница научат бои

Бои за учење

Научете бои - обојте ги балоните во соодветна боја

Бои за учење

Научете бои - обојте ги балоните во соодветна боја

Бои за учење

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!