Историски настани боење страници | приказна

Со нашите боите на историјата, ние им се посветуваме на индивидуалните културни епохи, посебни историски настани и луѓе кои значително влијаеле на човечката историја со своите дела или пронајдоци.

Историски настани боење страници

Во категоријата „историски настани што треба да се обојат“, ние помалку се фокусираме на историски епохи или луѓе кои имале историско влијание, туку повеќе се фокусираме на многу специфични историски настани што влијаеле на текот на историјата.

Со кликнување на врската се отвора страницата со соодветниот шаблон за боење.

Отворање на границата / падот на theидот на 9.11.1989 ноември XNUMX година за да се обои децата

Пад на идот / отворање на границата на 9.11.1989 ноември XNUMX година

Германско обединување на 3.10.1990 октомври XNUMX година за боење за деца

Германско обединување на 3.10.1990 октомври XNUMX година

Конструкција на образец на Берлинскиот Wallид за боење на децата

Изградба на идот на 13.8.1961 август XNUMX година

Говор на страницата за боење на Johnон Ф. Кенеди на 26.6.1963 јуни XNUMX година - Јас сум берлинец за да го обојат децата

Говор на он Кенеди на 26.6.1963 јуни XNUMX година

Боење страница браќа Вилбур и Орвил Рајт

Прв лет Вилбур и Орвил Рајт на 17.12.1903 декември XNUMX година

Боја страница Кристофер Колумбо - Санта Марија

Откривање на Америка од Кристофер Колумбо на 12.10.1492 октомври XNUMX година

Боење страница Мартин Лутер

Тези на Мартин Лутер во Витенберг на 31.10.1517 октомври XNUMX година

Боење страница Мартин Лутер Кинг говор за боење

Говор на Мартин Лутер Кинг на 28.8.1963 август XNUMX година

Боење страница прва слета на Месечината 20./21. Јули 1969 година за боење

Прво слетување на Месечината на 20/21.7.1969 јули XNUMX година

Паѓање на страницата за боење на Титаник за боење

Титаник тоне на
15. 4.1912

Боење страница Монтголфиер за боење

Монголфиер лет вклучен
21. 11. 1783