Хиндуизм - книга за боење религија

Кога патувате, вие не само што среќавате луѓе со различни јазични вештини, туку и луѓе од различно религиозно опкружување. Религиите со најмногу верници во светот - т.н. светски религии - се будизмот, христијанството, хиндуизмот, исламот и јудаизмот. Ние се обидуваме да ги воведеме најсуштинските елементи на религиите споменати во боите на нашите религии.

Хиндуизм страници за боење

По христијанството и исламот, хиндуизмот е трет по големина регион во светот со нешто помалку од милијарда следбеници. За разлика од христијанството и исламот, во хиндуизмот не постои единствен идол. Хиндуизмот се состои од широк спектар на религиозни струи, од кои некои се разликуваат многу во однос на традициите и филозофиите.

Хиндуизм - Религија - Бесплатни страници за боење

Ганеша

Хиндуизм - Религија - Бесплатни страници за боење

Хинду бог

Хиндуизм - Религија - Бесплатни страници за боење

Хиндуизам

Eine der größten Strömungen ist der Shivaismus, in dem die Gottheit Shiva zentrale Bedeutung einnimmt. Neben Shiva finden sich mit Brahma und Vishnu noch zwei weitere Hauptgötter. Einendes Element für beinahe alle Hindus ist der Glaube an den ewigen Kreislauf von Leben, Tod und Wiedergeburt. Die heilige Silbe „Om“ gilt als wichtigstes Symbol des Hinduismus und wird bei religiösen Versen oftmals vorangestellt. Als zentrale Schrift fungiert die Bhagavad Gita, die in Form eines spirituellen Gedichts gehalten ist. Ursprungsland des Hinduismus ist Indien. Gerne nehmen wir Ihre Vorschläge für weitere religiöse Symbole auf.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!