Детска безбедност странци боење книга

Денес е добро познато дека сторителите главно напаѓаат деца кои изгледаат слаби и не многу самоуверени. Значи, се чини најважната заштита на детето да биде силно самопочитување но и признавање на опасни ситуации.

Боење страници за деца - никогаш не одете со странци

Нашите страници за боење за разни опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги чувствителизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Со кликнување на врската се отвора страницата со соодветната Шаблон за боење:

Страницата за боење никогаш не оди со странци, страници за боење за деца
Никогаш не оди со странци, без разлика што ти ветуваат!

Никогаш не влегувајте во автомобил на странци - страница за боење за боење
Никогаш не влегувајте во автомобил на странци!

Не прифаќајте слатки од странци за боенка за деца
Не прифаќајте слатки или подароци од странци!

Превенција - Не одете со странци
Кучето ми избега, ќе ми помогнеш да го најдам?

Безбедносни деца страници за боење страници - бесплатни страници за боење
Не верувајте на странец! Не секој навистина сака да ви помогне

Научи да кажуваш не - издржи, престани, не ја сакам оваа страница за боење за деца
Децата мора да бидат способни да кажат НЕ!

Бојата страница никогаш не се сретне со странци
Никогаш не среќавајте странци

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!