Боење страници на Олимписките игри | Спорт

Страниците за боење се одлична забава за деца од сите возрасти. На нашата веб-страница ќе најдете многу различни мотиви на многу различни теми што ќе ве натераат вие и вашето дете да имате прекрасно попладне. Во изобилство на мотиви, сигурно има нешто за секоја девојка или момче.

Боење страници на Олимписките игри

Со кликнување на врската, страницата се отвора со соодветниот образец за боење:

Боење страница факели на Олимписките игри

Олимписки факел

Боење страница факел на Олимписките игри

Носители на факел

Бојата на страниците го осветлува олимпискиот оган

Запали олимписки оган

Подиум на церемонијата на доделување на наградите за боење

Церемонија на доделување на наградите Олимписки игри 

Церемонија на доделување на наградите за боење

Церемонија на доделување на олимписки шампиони

 

Историја на Олимписките игри

Во чест на Зевс, таткото на боговите, се одржа фестивал и спортски натпревар во антиката во период што не беше одреден во тоа време. Над 192,24 метри, односно едно коло на стадионот, спортистите се измачуваа во првото неофицијално натпреварување околу 776 година пред почетокот на нашата сегашна ера. Во следните години, беа додадени други натпревари во трчање, а подоцна и натпревари со коњи.

Со зголеменото влијание на тогашната Римска Империја, започна падот на игрите. Ограбувањето на местата Олимпија и Делфи го направија останатото и така последните документирани натпревари од антиката се одржаа во 393 година.

Силите на природата, како што се лизгање на земјиштето или потресите, ги направија поранешните спортски објекти да исчезнат од мапата и спомените за нив да исчезнат. Случајно, Олимпија беше повторно откриена во 1766 година и повторно се здоби со популарност од 1875 година преку обемни ископувања. Времето дојде во Атина во 1896 година - се одржаа првите модерни олимписки игри. Оттогаш, игрите уживаат зголемена популарност и сега се најголемиот спортски настан на земјата. Додека 250 спортисти од 14 нации учествуваа во новото издание непосредно пред почетокот на векот, бројот на Летните игри во Рио де Janeанеиро минатото лето се искачи на импресивни 11.303 од 204 земји. Многу спортисти ги опишуваат своите олимписки победи како најголеми и најважни моменти во нивната кариера.

Од 1924 година, игрите се играа и во зима со постојан растечки интерес. Почетниот пиштол беше истрелан во Шамои, Франција, а во февруари 2018 година спортистите ќе се соберат во Пјонгчанг, Јужна Кореја. Во 1994 година Меѓународниот олимписки комитет (МОК) одлучи Летните и зимските игри да се одржуваат на секои две години.

Седум години пред почетокот, МОК, со седиште во Швајцарија, одредува на кој град -кандидат ќе му биде доделен договорот. Секој од кандидатите мора да направи сеопфатна презентација и да издржи посета на комисијата за да стигне до последниот круг на гласање. Ако тогаш имате подобар крај за себе, можете да започнете со комплексна обнова и проширување на безбројните спортски објекти - но без средства од МОК. Градовите и државите сами ги сносат трошоците, што понекогаш предизвикува нервоза кај населението. Во случај на многу градови кандидати, сепак, потенцијалната глобална привлечност на Олимпијадата ги надминува финансиските трошоци направени и затоа ретко има негативни гласови.

Со цел да му оддадат почит на духот на антиката, неколку месеци пред церемонијата на отворање, олимпискиот пламен се пали на подвижна церемонија со помош на параболичко огледало и се транспортира до градот домаќин со штафетна трка. Откако ќе се подигне државното знаме и ќе се свири националната химна, спортистите влегуваат на главниот стадион по строг распоред. Тука се одржува церемонијата на дипломирање по нешто повеќе од две недели, но обично е многу помалку помпезно.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!