Врнежи од снег грмотевица - книга за боење на времето

На децата им е потребна постојана инспирација. Боење страници и боенки значително придонесуваат за ефективно промовирање на креативноста на нашите најмлади деца. Нема правило за тоа кога детето е доволно старо за да започне да слика или кога дефинитивно треба да започне. Бидејќи одличен несакан ефект на сликањето е секогаш тоа што децата можат да ги остават своите мисли да талкаат и да најдат мир по цел ден полн со впечатоци.

Книга за боење дожд, снежни врнежи и грмотевици

Сепак, секогаш е важно понудените страници за боење да бидат дизајнирани на начин погоден за деца. Бидејќи само сликата за боење соодветна на возраста и вистинскиот мотив можат да ги направат децата подготвени да се вклучат во боење. И токму тука се појавува нашата понуда за бесплатни страници за боење за деца. А, времето е секогаш нешто што децата можат да го доживеат и разберат во нивниот секојдневен живот. Со кликнување на сликата се отвора страницата со избраниот образец за боење:

Боја на страните грмотевици и дожд
Грмотевици и дожд

Боење страница дождливо време
Дождливо време

Боење страница дожд
Боење страница дожд

Снегулки на страницата за боење
снегулки

Боење страници за деца бесплатно - coloringpagesXNUMX.com
снегулки

Боење страници за деца бесплатно - coloringpagesXNUMX.com
Врнежи

Боење страници за деца бесплатно - coloringpagesXNUMX.com
чадор

Чадори за страници за боење на дожд
чадори

Боење страница за фаќање снегулки
Врнежи од снег

Боење страници за деца бесплатно - coloringpagesXNUMX.com
Грмотевици покрај море

Боење страници за деца бесплатно - coloringpagesXNUMX.com
грмотевици

Боење страница дожд
Скокање барички

Од каде молња и грмотевици?

Молња и грмотевици се типични несакани ефекти на грмотевици. Честопати ја молам оваа реченица како литија за да ја уверам ќерка ми, која редовно паничи кога има левичарски грмотевици. Но од каде молња и грмотевици навистина?

Молња во основа не е ништо повеќе од електрични празнења. Громот се состои од звучни бранови и претставува акустично празнење на молња. Можете скоро да го слушнете молњата, празнењето, како плескање на грмотевици.

Од каде молња и грмотевици? треба во основа повеќе: зошто таму се нарекуваат молња и грмотевици. Во лето, сонцето го загрева влажниот воздух во близина на земјата. Топлите воздушни меури се зголемуваат, бидејќи се полесни, а потоа се спуштаат некаде на небото во поладна средина.

Како резултат на ова одделување на полнежот (ладен / топол) се собира електричниот напон, кој, ако стане премногу силен, се претвора во молња со котлети и труби - грмотевици! - испуштања. Од каде молња и грмотевици? така би се разјаснило. Тие произлегуваат од напнатост на големи височини.

Патем, овој електричен полнеж може лесно да достигне милијарда волти. Ако молња испуштаат, може да се појават температури до триесет илјади степени. За возврат се загрева воздухот, кој се шири исклучително брзо, а потоа ги генерира звучните бранови. На прашањето: Од каде молња и грмотевици, исто така, мора да се додаде дека и двете се феномени на наталожената и испуштачката напнатост на небото.

Правилното однесување за време на грмотевица всушност може да направи разлика помеѓу животот и смртта. Децата кои играат многу надвор, дефинитивно треба да ги совладаат најважните правила.

Како се однесувам правилно во грмотевици?

Грмотевиците честопати се изненадуваат, па дури и ако им се каже на децата да одат дома на време, може да се случи невремето да пристигне порано отколку што можат да реагираат.

Точно однесување во грмотевици
Точно однесување за време на грмотевици | © Андреас Нелингер / Adobe Stock

Како се однесувате правилно кога грмотевицата е таму? Во секој случај: бидете смирени. Ова не е лесно, особено за вознемирените деца. Правилата тогаш можат да бидат поддршка за правилно однесување при грмотевици и да не бегате во паника без глава.

Точно однесување во грмотевици: никогаш не биди највисоката точка

Молња обично удира на највисокиот предмет што е наоколу. Значи, наједноставното правило е: направете се мали. Никогаш не биди највисоката точка во областа. Избегнувајте стоење дрвја, јарболи, метални огради итн. На отворено.

Правилно однесување за време на грмотевици на отворено подрачје треба да биде да се најде вдлабнатина и да се спушти. Подот никогаш не треба да се допира интензивно со телото, стапалата треба да бидат близу еден до друг во рацете, рацете треба да бидат поставени околу нозете во свиокот. Молња што удира во земјата истекува и така имате многу малку контакт со него.

Излезете од водата

Втора точка: Избегнувајте водни тела! Водата особено добро ја спроведува електричната енергија. Затоа е од суштинско значење да се излезе од езера за капење, езерца, потоци, итн. Децата треба да знаат дека им треба безбедно растојание од кое било тело на вода. Тоа е правилно однесување во грмотевици. И кога пливате, главата е обично највисоката точка на површината на водата.

Затоа, излезете од водата рано и без двоумење и подалеку од базенот, брегот или плажата.

Во планините: Оддалечете се од жичаните жици и побарајте засолниште помеѓу карпите што се наоѓаат подолу. На есен, децата треба да ги вратат своите змејови, бидејќи тие брзо ја достигнуваат највисоката точка - без оглед колку е примамлив ветерот што претходи на грмотевицата!

Точно однесување во грмотевици во шумата тешко е. Има многу места каде што може да удри гром. Истото важи и тука: побарајте длабоки вдлабнатини или шумски области и свиткајте се, избегнувајте високи дрвја и генерално никогаш не барајте заштита под дрвјата, подобро е да изберете жива ограда.

Од каде навистина доаѓа снегот?

Всушност, не е ни чудо што сите можеме да го користиме ова небесно ладење сега во лето. Јас се тркалам на стомак на мојата крпа и тајно пишувам на мојот мобилен телефон:

Од каде всушност доаѓа снегот?
Од каде всушност доаѓа снегот?

Од каде снег? Откако накратко пробав разни статии, попаметна сум, поточно знам како најдобро да и објаснам на ќерка ми.

Јас и кажувам за атмосферата што ја опкружува нашата земја како школка. Таму треба да биде студено и влажно за да може да паѓа снег. Водата замрзнува на ситни честички прашина, создавајќи леден кристал. Од каде снег - се разбира од небото. Но, како течат работите сега?

Од каде потекнува снегот или зошто започнува да врне снег во одреден момент се должи на фактот дека ледените кристали се комбинираат едни со други. Снегулка како оваа расте полека, но сигурно. Ако стане премногу тежок, паѓа на земјата како снег. Но, само ако и таму е доволно ладно. Тогаш останува таму каде што е.

Секоја снегулка изгледа различно, ова се должи на хексагоналните ледени кристали, кои повторно и повторно се поврзуваат едни со други и на тој начин создаваат огромна разновидност на форми.

„Сега разбирам од каде доаѓа снегот!”, Радосно вели мојата ќерка. „Но, зошто не може да биде виолетова?“ И објаснив дека самиот снег нема боја. Но, сончевата светлина, дури и ако едвај ја гледате низ облаците, се рефлектираат од кристалите - и тоа е само бело. Срамота е всушност!


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.