Ausmalbilder Römer – Antikes Rom

Со нашата страница за боење на историјата, ние се посветуваме на индивидуални културни епохи, специјални историски настани и луѓе кои имаат значително влијание врз човечката историја со своите дела или пронајдоци. Многу работи што претпоставуваме во секојдневниот живот мораа да бидат измислени во одреден момент. Постојат настани и цели епохи кои влијаеле на светските настани.

Malvorlagen Römer / antikes römisches Reich

Нашите слики од сликарството им ги посветуваме на сите овие скапоцени моменти под насловот „Историја и личности“. Со кликнување на врската се отвора страницата со соодветниот шаблон за боење.

Гладијатор за боење страници во битка за боење
römischer Gladiator

Римска населба во римско време за боење на децата
Римска населба

Боење страница Римски војници / легионери за боење
römische Soldaten

Боја страница Римска кочија за боење на римско време
Streitwagen

Боење страница Римјани деца
kider im alten Rom – Römerkinder

Боење страница Римски војник на коњ
berittener römischer Soldat

Гладијатор за боење страница
Gladiator mit Schild

Гладијатори за боење на страници за боење
Gladiatorenkampf

Боење страница Купидон со стрела
Amor /Cupido

Боење страница Лејди Justiceастис
Јустиција

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.