Безбедносни медиуми за деца и страници за боење на Интернет

Денес е добро познато дека сторителите главно напаѓаат деца кои изгледаат слаби и не многу самоуверени. Значи, се чини најважната заштита на детето да биде силно самопочитување но и признавање на опасни ситуации.

Боење страници безбедност на деца - медиуми и интернет

Нашите страници за боење за разни опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги чувствителизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Со кликнување на врската се отвора страницата со соодветната Шаблон за боење:

Боење страница преку интернет малтретирање за деца

Ризик од компјутерско малтретирање

Боење на слика Заштита од педофили

Заштита од педофили - внимание на Интернет

Боење страница со секстирање опасност за боење за деца

Секстирање опасност

Никогаш не излегувајте со странци на Интернет

Никогаш не се среќавајте со пријатели на Интернет

Бојата страница никогаш не се сретне со странци

Никогаш не среќавајте странци

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!